Spectrum Noir Twin Markers

Geplaatst op 27 mei 2017 door Emmy in DIY / 2 Comments

Sinds een aantal maanden ben ik helemaal fan van het gebruik van twin markers. Waar ik vroeger dacht dat ik er nooit meer zou kunnen werken en mijn budget het nooit toe zou laten, heb ik ondertussen al een behoorlijke verzameling bij elkaar van diverse (budget) merken. Ik vind het leuk om jullie ook kennis te laten maken met toffe producten en daarom bespreek ik vandaag graag de markers van Spectrum Noir.

(Eerder besprak ik de markers van de Action, de Flying Tiger en Hobby Colour) (ik hoorde ergens dat deze laatste de voorloper is van Spectrum Noir).

De spectrum noir twin markers zijn markers op alcoholbasis met een dunne kwastachtige punt (niet zo kwastachtig als copic) en een schuine punt voor het grotere werk. Op de dop staat een nummer en welke kleur het is. Aan de hand van een subtiel randje kleur kan je makkelijk zien welke punt aan welke kant zit.

Spectrum Noir heeft 4 verschillende lijnen met markers; Colouring system markers (gericht op inkleuren en blenden), Illustrator artist (gaat langer mee, voor intensief gebruik), Graphic designers en Aqua watercolour (niet op alcoholbasis). Alle alcoholmarkers zijn met elkaar te combineren. Ikzelf heb een setje met de colouring system markers en wauw, wat ben ik er blij mee!

Er zijn 216 kleuren beschikbaar in verschillende sets en ook los. Ik kocht zelf een pakket met 6 grijstinten voor €9,95 (de prijzen variëren tussen de 8 en de 11 euro per 6. Ik wilde deze kleuren uitproberen, omdat ik de laatste tijd veel met grijstinten heb gewerkt. Wist je trouwens dat er ook markers met speciale effecten zijn, als glitters? Wauw.

De stiften zijn wat dikker dan de andere markers die ik heb, maar niet zo dik als bijvoorbeeld die van Flying Tiger. Ze liggen prettig in de hand en op de plek waar je hem vasthoudt, is het plastic wat stroever.

Het blenden gaat prima, met minder strepen dan ik had verwacht. Zeker de donkere kleuren lopen netjes in elkaar over.

Met een prijs van rond de 1,50 tot 2 euro per markers vind ik dit een erg prettig product. De kleuren blenden fijn (er is ook een speciale blendpen verkrijgbaar die het nog makkelijker laat overlopen) en de pigmentatie is echt heel netjes. Daarnaast ligt de marker erg prettig in de hand (hij is niet te dun) en gaat hij lang mee. Ik ga zeker meer van dit merk toevoegen in de toekomst.

Tags: ,

Divider

2 responses to “Spectrum Noir Twin Markers

    • De kwast in Den Bosch. Ze hebben ze ook bij de pippoos. Online zijn ze goedkoper (moet ik vanavond even opzoeken), daar koop je ze al vanaf 7 nogwat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.