Twin Markers van de Boekenvoordeel

Geplaatst op 7 augustus 2016 door Emmy in DIY, Recensie / 9 Comments

Hiep, hoi! Ik zit helemaal in de markerfase. Waar ik het vroeger maar duur vond, heb ik sinds enkele weken heel betaalbare alternatieven gevonden. Nee, ze zullen niet tippen aan de ‘echte’ copic markers, maar met een klein budget moet je soms keuzes maken. Na de markers van de Action en de Flying Tiger besproken te hebben, besloot ik om ook bij de Boekenvoordeel te gaan kijken.

boekenvoordeel8

Bij de boekenvoordeel heb je verschillende typen markers. Je hebt deze bovenstaande, maar ook een set van een groot aantal stuks in bewaaretui voor een euro of 30. Deze wilde ik eerst aanschaffen, maar ze leken me zo dun. Ik wist even niet meer wat ik wilde, tot ik zag dat er naast de felle kleuren, ook twee andere pakketten met Twin Markers te koop waren. De felle kleuren leken me zonde, omdat ik deze al had gescoord bij de Action en Flying Tiger, maar de twee andere pakketten trokken me enorm. Ik besloot ze beiden mee te nemen. Ze waren €14,99 per set van 12 en dus betaalde ik alsnog 30 euro, maar dan wel voor markers die er heel tof uit zagen. Ik kocht de essentials en de pastels.

boekenvoordeel6

Bij het pakket zit een handig kaartje met alle kleuren. Ik heb ze ook voor jullie geswatched. De meesten komen aardig overeen met het plaatje, minder met de dop. Ik raad dan ook aan het kaartje te bewaren. Tevens lijkt het alsof ze met strepen opdrogen, maar dit is in het echt veel minder (vind ik). De pigmentatie is ook prima in orde en op deze manier heb ik er toch weer een aantal fijne kleuren bij.

boekenvoordeel5

Ze liggen lekker in de hand en het zijn wederom stiften op alcoholbasis. Dit staat nergens vermeld, maar het is wel zo. Op de dop staat de naam van de kleur (handig!), maar niet waar welke punt zit (dik of dun). Wel klikt de dop lekker stevig vast.

boekenvoordeel4

Ik ben aangenaam verrast door de pastelkleuren. Ik vind ze erg mooi en vooral ook erg bruikbaar. Hier kan ik zeker wat mee, vooral omdat alle andere markers die ik tegenkom vaak zo fel zijn.

boekenvoordeel3

Ik heb echt geen spijt van mijn aankopen!

boekenvoordeel2

Het fijne van de markers is dat je ze kunt combineren met andere merken. Ik heb nog niet alle tinten die ik wil hebben, maar ik heb nu een mooie basis gelegd om uit te kunnen breiden. Ik merk nu ook veel sneller waar ik nog behoefte aan heb.

boekenvoordeel

Nu ik deze foto zie, zie ik wel veel strepen bij blauw.. haha (action). Als je dat echt niet wilt, dan zul je toch een duurder merk moeten aanschaffen. Voor de basics vind ik dit een fijne opzet is. De tekening zegt het misschien al: Ik ben verslaafd aan Twin Markers. Ook aan de twin markers van de boekenvoordeel.

Mocht je dus de action markers zijn misgelopen, geen flying tiger in de buurt hebben, maar wel een boekenvoordeel, dan raad ik aan daar even te gaan kijken. Volgens mij zijn ze niet bij elke winkel te vinden, maar het is de zoektocht waard. Ze hebben drie verschillende sets van kleuren die per stuk voor €14,99 in de winkel liggen. Hiervoor krijg je 12 markers.

Van welk hobbyartikel zien jullie nog graag een stukje verschijnen? Of willen jullie graag een tutorial? Laat het me weten in de reacties!

Tags:

Divider

9 responses to “Twin Markers van de Boekenvoordeel

  1. Ik heb ze ook 🙂 De dunne punt zit aan de ‘r’ (van Hobby colour’) zijde, dus toch is het wel te onthouden (r van right side? XP). Ik heb ook de felle kleuren en ze wijken genoeg af van de Action Markers. Ze zijn door elkaar te gebruiken, maar soms wordt het resultaat ‘korrelig’ omdat het te veel oplost. Toch zijn dit weer net kleurtjes die je niet allemaal bij de Copics hebt (en ik heb geen Flying Tiger in de buurt), dus ook mijn pallet is uitgebreid 🙂 Ook fijn dat de Hobby Colour een (light)skintone heeft; dat heeft de Action niet. Jammergenoeg niet echt veel bruin, dus voor mijn donkere karakters is Copic een verplichting.

  2. Ik moest meteen lachen toen ik deze blogpost in mijn blogfeed zag verschijnen. Ondertussen heb ik net als jij een mix. Twee pakketjes van Action (waar ik heel tevreden van ben), twee van Flying Tiger (die heb ik nog maar net en moet ik dus nog testen) én 1 set van Boekenvoordeel (ik denk de basics). Van die laatste heb ik de indruk dat ze vrij snel uitlopen dus ik weet niet of ze goed van pas gaan komen bij het inkleuren van fijne stempelafdrukken. Misschien was die grote set met de fijnere tip daar toch beter voor geweest. Misschien lukt het wel als ik andere papier gebruik. Dat moet ik dus ook nog even uitproberen;

  3. Isabelle

    Een tutorial zou echt geweldig zijn! Deze kleuren zien er weer prachtig uit en ik heb ook een paar van deze markers aangeschaft. Maar eerlijk gezegd weet ik niet zo heel goed hoe ik ze het beste kan gebruiken haha, dus een tutorial is erg welkom 😉

  4. Heb laatst de twin markers van de action gekocht ze zijn best wel goed vergeleken de prijs. De hobby colour markers kun je nergens anders kopen omdat dit een oude versie is van het merk. De nieuwere versie heet: spectrum noir die markers zijn ook heel erg goed en laag kwa prijs. Ik had een set van 72 markers gehaald en als je bijvoorbeeld copic markers haalt is dat rond de 300-400 euro. Maar de spectrum noir setwas iets onder de 100 euro!! Je kan ze ook in sets van 6 halen die kosten rond de 7/8 euro

  5. Pleun.io

    Kan je misschien een soort samenvatting geven van waar ik het beste markers kan kopen? Ik wil niet te duur (het is maar een hobby :P), dus deze vallen denk ik af. Ik heb 1 marker van de Flying Tiger gekregen, ik zou er graag meer willen, maar welke kan ik het beste kopen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.