Silence (Hush, Hush #3) – Becca Fitzpatrick

Geplaatst op 26 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Silence (Hush, Hush #3) – Becca FitzpatrickSilence Serie: Hush, hush #3
| 4 oktober 2011
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781442426641
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

WHEN SILENCE IS ALL THAT'S LEFT, CAN THE TRUTH FINALLY BE HEARD?

Nora Grey can't remember the past five months of her life. After the initial shock of waking up in a cemetery and being told that she has been missing for weeks - with no one knowing where she was or who she was with - she tried to get her life back on track. Go to school, hang out with her best friend, Vee, and dodge mom's creepy new boyfriend.

But there is this voice in the back of her head, an idea that she can almost reach out and touch. Visions of angel wings and unearthly creatures that have nothing to do with the life she knows.

And this unshakable feeling that a part of her is missing.

Then Nora crosses paths with a sexy stranger, whom she feels a mesmerizing connection to. He seems to hold all the answers...and her heart. Every minute she spends with him grows more and more intense until she realizes she could be falling in love. Again.

Na de enorme cliffhanger op het eind van deel 2, Dwalen, wist ik zeker dat ik zo snel mogelijk verder wilde lezen in Silence. Ik kocht het boek al een tijd terug op het boekenfestijn in een mooie hardcover editie en het moest een tijdje in de kast staan omdat ik deel 2 nog niet had. En toen ik eenmaal begonnen was in het boek, vloog ik er letterlijk doorheen. Het boek heeft meer dan 400 pagina’s, maar echt heel lang heb ik er niet over gedaan.

Het boek leest vlot en is absoluut geen herhaling van de vorige twee delen. Nora is ontvoerd en keert terug, maar is meer dan 11 weken weggeweest en ze kan zich de afgelopen 5 maanden niet meer herinneren.. Inclusief Patch! Natuurlijk is Patch niet helemaal verdwenen, maar moet Nora weer opnieuw ontdekken wie hij is.

Nora vond ik in dit deel een ontzettend sterk personage. Ze heeft een enorme groei doorgemaakt in de serie en is – zeker tegen het einde – iemand die weet wat ze wil en waar ze voor staat. Hoewel ze de pech lijkt aan te trekken (wat soms net een tikje te veel is), laat ze zich er niet door uit het veld slaan. Ook Patch en Vee waren in dit boek weer om te smullen. Dat vind ik een van de sterkste punten uit het boek: de personages hebben allemaal hun eigen karakter en handelen daar ook echt naar.

Hoewel ik al sinds het begin van de serie het idee had dat er iets speciaals was met Nora of iets speciaals zou gaan gebeuren, vond ik dat geen wat uiteindelijk gebeurd niet heel spannend, maar wel erg passend. Ik ben benieuwd hoe Nora deze rol zal gaan invullen in de afsluiting van deze serie.

Nog steeds houd ik enorm van de duisternis van de Nephelim en de Fallen Angels die zich afzetten tegen de Archangels. Ik hou er wel van als er een grimmig sfeertje wordt gecreëerd, zoals in Fallen en in Angelfall ook het geval is. Wat zou het zijn? Hou ik van de duistere kant van Engelen? In ieder geval is Silence weer een heerlijk deel waar ik erg van genoten heb. Ik ben erg blij dat ik mezelf aan deze serie heb gewaagd, want ik vind het een topper!

Andere delen in deze serie: Hush, hush | Dwalen

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Silence (Hush, Hush #3) – Becca Fitzpatrick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.