Shadow of the Queen (Once Upon A Time #2) – Daniel T. Thomsen e.a.

Geplaatst op 27 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Shadow of the Queen (Once Upon A Time #2) – Daniel T. Thomsen e.a.Shadow of the Queen Serie: Once Upon a Time #2
| september 2013
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9780785183938
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

The Evil Queen has, quite literally, captured the Huntsman's heart -- and now he's her slave. Based on the world of ABC's hit primetime series ONCE UPON A TIME, this is the never-before-told tale behind their twisted relationship -- and what happens when a good man is forced to do bad. When Regina cooks up yet another devious plan to capture Snow White -- this time by allying with a pack of power-hungry werewolves -- the Huntsman comes face-to-face with his past...and an independent spirit in Red Riding Hood that just may match his own. Can these two break free of the forces that bind them and save Snow White? When put to the test, where will the Huntsman's loyalties lie? Has the Evil Queen stolen his heart in more ways than one?

Hoewel ik pas één seizoen van Once Upon a Time heb gekeken, vind ik het wel een hele leuke serie. Al is het alleen al omdat sprookjesfiguren tot leven komen! Ook deze graphic novel kwam ik tegen op het boekenfestijn en zonder ook maar een seconde te twijfelen, gooide ik Shadow of the Queen in mijn mandje. Thuis bleek dat een goede keuze, want deze graphic novel is geen vertaling van een bestaande aflevering, maar verteld juist verhalen die niet meer binnen de serie paste. Een echt extraatje dus! De hoofdrol is weggelegd voor The Huntsman, wiens hart in het bezit is van de Evil Queen Regina.

Ik wil allereerst even aankaarten dat het absoluut niet nodig is om het eerste boek te lezen. In deze graphic novel wordt er een specifiek verhaal verteld wat dieper ingaat op een bepaald karakter. Het is dus wel handig om op z’n minst het eerste seizoen gekeken te hebben, om te snappen hoe alle verhoudingen tussen de sprookjesfiguren een beetje liggen.

De Huntsman vond ik in de serie al heel erg tof, dus het feit dat juist hij dieper wordt uitgelicht, vind ik een goede keuze. Het verhaal is opgesplitst in een aantal hoofdstukken, die steeds door een andere illustrator zijn getekend. Dit is aan de ene kant heel erg tof, omdat je zo een grafisch heel divers boek krijgt, maar aan de andere kant maakte het niet alle personages even herkenbaar. Wel was ik blij op de manier waarop het verhaal verteld werd, al was het soms bij de sprong van de hoofdstukken een beetje warrig.

Naast de jager spelen ook Regina, Snow White en Red een belangrijke rol in dit boek. Zeker over Red kom je zo meer te weten, wat is erg leuk vond. Roodkapje is immers een van mijn favoriete sprookjes.

Ik vond Shadow of the Queen een leuk boekje en ik heb genoten van de mooie art, al had ik wel voorkeuren voor een bepaalde stijl. Daarnaast biedt het boekje achterin nog wat concept-art, waar ik als illustrator zelf helemaal weg van ben. Ik hou er wel van als dat er ook bij zit.

Al met al een leuk boekje, zeker voor de fans van deze serie! Ik hoop dat er nog meer stripboeken van zijn en zo ja, deze natuurlijk ooit eens te scoren! Want ik vind het heerlijk, een graphic novel lezen, zo op z’n tijd.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Shadow of the Queen (Once Upon A Time #2) – Daniel T. Thomsen e.a.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.