Schrijfupdate!

Geplaatst op 14 mei 2021 door Emmy in Schrijven / 6 Comments

Het is al weer even geleden dat ik heb geschreven over de huidige stand van zaken wat betreft schrijven. Ondertussen is de meivakantie bijna voorbij en heb ik weer wat woorden op papier. Schrijven thuis als Lily er ook is vind ik lastig, dus ik ben erg dankbaar dat ik wel wat woorden op papier heb gekregen.

Schrijven met doelen

Ik schrijf niet zo streng als tijdens bijvoorbeeld NaNoWriMo, maar ik heb wel het doel om zo’n 15.000 woorden per maand te schrijven. Het merendeel van deze woorden schrijf ik op werk tussen de bedrijven door. Ja, dat is en enorme luxepositie, maar ik had dit wel echt nodig. Zeker tijdens de noodopvang van de afgelopen tijd. Het hielp mij ook enorm dat ik bezig was met het geven van het vak creatief schrijven aan een aantal T3-leerlingen. Dit motiveerde mij ook enorm om te blijven schrijven!

Meestal schrijf ik op zo’n werkdag zo’n 1000 woorden. Meer wil ik niet en lukt ook vaak niet. Ik schrijf dan dus 4000 woorden per week en op die manier haal ik mijn maanddoel wel. Als ik thuis ben en Lily ook, hoop ik af en toe 500 woorden te schrijven. Dat was tijdens mijn vakantie een soort van dagdoel.

Hoe het gaat zijn als de mediatheek weer open is, weet ik natuurlijk niet. Maar dan ben ik in ieder geval al aardig op weg!

Supernerd 2

Volgens mij heb ik jullie wel al verteld dat ik mijn eerste versie van Supernerd 2 af had. Versie 2 is ook af en het verhaal ligt nu bij een aantal proeflezers. Ik heb geen haast: ik hoop vooral dat ze er van zullen genieten. Zodra hun commentaar binnen is ga ik ermee aan de slag en dan stuur ik het naar de uitgever. Duimen dat Jen het ook ziet zitten!

Een nieuw verhaal…

In de tussentijd wilde ik heel graag aan wat nieuws beginnen. Stilzitten beviel me namelijk totaal niet. Er spookte al een tijdje rond in mijn hoofd dat ik iets met heksen wilde doen. En toen ik door een artikel las over kostscholen, wist ik opeens wat ik wilde. Ondertussen heb ik al zo’n 25.000 woorden op papier en ben ik verliefd op mijn nieuwe personages en de heerlijke stormachtige sfeer. Het is weer een verhaal dat zich afspeelt in de gewone wereld, maar dan weer met een bovennatuurlijk randje.

Eigenlijk kan ik gewoon niet wachten om dit verhaal met jullie te delen, dus het is een beetje duimen hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig of jullie ook schrijven. Ben je ook met iets bezig? Vertel er dan wat over! En als je vragen hebt over mijn huidige project, laat dan ook vooral een reactie achter!

Tags: ,

Divider

6 responses to “Schrijfupdate!

 1. Schrijf niet zelf, mijn vriend well, die heeft het manuscript van zijn 4e boek klaar en gaat deze week naar de proeflezers. Je boek klinkt leuk! Heel erg benieuwd naar.
  Heb je altijd al willen schrijven of is dat in de loop de tijd tijdens het bloggen en lezen zo gegroeid? 😄
  Liefs,
  Bren

  • Ik heb altijd wel willen schrijven: als kind vond ik het heerlijk om te fantaseren en verhaaltjes te schrijven. Ook voor Supernerd schreef ik al graag, maar dingen afmaken lukte niet. Nu wel! Dus dat is wel zo gegroeid.

 2. Lotte

  Vanaf dat ik 7 was tot ik een jaar of 18 was schreef ik elke verjaardag, moederdag, vaderdag en Sinterklaas een verhaal (van ongeveer 3 getypte pagina’s) voor mijn ouders. Vijf jaar geleden had ik het voornemen om een boek te schrijven en heb ik elke zomer een paar dagen gehad dat ik er echt aan heb gewerkt. Ik heb nu in totaal geloof ik 30.000 woorden ofzo, maar ik denk dat ik er vandaag maar weer eens aan ga werken.

 3. Tof! Ik heb voor de ZonnigeZomerSchrijfwedstrijd voor het eerst een kort verhaal afgemaakt, dus het is extra tof dat ik daarmee shortlist heb gehaald!

 4. Als tiener schreef ik heel veel fictie (nooit iets mee gedaan overigens), en dat mis ik de laatste tijd een beetje. Ik heb al jaren geen fictie meer geschreven en er is een soort drempel om daar weer mee te beginnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.