Schrijf 30 maart 2023 maar in je agenda!

Geplaatst op 21 november 2022 door Emmy in Schrijven / 0 Comments

Wat een ongelofelijk jaar was dit. Ik schreef echt superveel en dat resulteert in nóg een boek. Op dit moment ben ik nog mega hard bezig met herschrijven en aanscherpen, maar ik ben erg trots geworden op mijn volgende boekbaby. Dit is namelijk een van de verhalen die ik altijd al heb willen schrijven.

Weer een verhaal vol vriendschappen, own voices en diversiteit… Geïnspireerd op het Schotse landschap, mijn kennis over hekserij en het dromen over kostscholen… *tromgeroffel*

Vloek van vuur en schaduw!

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft
een beurs gekregen voor een kostschool
in Schotland en staat op het punt om op
avontuur te gaan. Eventjes geen
pestkoppen om haar heen of
herinneringen die haar kunnen plagen,
maar een nieuw begin.


In de Schotse Hooglanden maakt ze al
snel nieuwe vrienden. Zij blijken er wel
een heel bijzondere hobby op na te
houden: ze zijn namelijk lid van een
heksencoven. Ze slepen Maire maar al te
graag mee naar hun magische avonden,
waarop ze de maan vereren en de
seizoenen vieren. In eerste instantie vindt
Maire dit heel erg spannend en leuk…
totdat er iets mis gaat.


Haar vriendinnen weten het zeker: de
heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

Ik wilde al van jongs af aan een boek schrijven over heksen, maar ik liep constant vast. Tot ik las dat een van onze prinsessen naar een kostschool in Wales ging. Toen viel alles op z’n plek.

Uren onderzoek deed ik naar kostscholen (in Schotland), Schotland zelf en hekserij. Wederom gebruikte ik eigen ervaringen en liet ik me meeslepen door Maire en haar vrienden. En o ja, ik moest mezelf ook even wat Schotse Gaelic woorden aanleren. Probeer Faidhbhile maar eens uit te spreken zonder over je tong te struikelen.

ANYWAY. 30 maart komt hij uit. Als hardcover (DE DROOM). Ik kijk er enorm naar uit om dit verhaal met jullie te delen.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.