Samhain!

Geplaatst op 31 oktober 2013 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Goedemorgen allemaal! Althans… Dit verschijnt ‘s morgens.. Als ik dit schrijf zit ik op school. Nog vroeger dan normaal want vandaag kon ik voor het eerst aan de slag als invaller bij de huiswerkbegeleiding.

Vandaag is het Halloween, ook wel Samhain, als je de Keltische benaming aanhoudt. Kort door de bocht gezegd is het het heksen nieuwsjaar, want voor de Kelten begon nu het nieuwe jaar (en de winter). Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig puf heb om een heel stuk te schrijven over de gebruiken van Samhain… Terwijl het voor mij toch een van de meest bijzondere feesten is. Ik vind de sfeer zo bijzonder.
Toch wilde ik iets doen, dus besloot ik dat de dood, die zo centraal staat met Halloween, wel een mooi uitgangspunt is. En dan wel de symbolische waarde. De dood staat namelijk symbool voor iets nieuws. Tijd voor een soort bezinningsmoment dus waarbij ik stilsta bij de leuke en misschien minder leuke puntjes van het leven.

Allereerst heb ik eindelijk een soort van werk gevonden. Het is geen vetpot en we komen er nog lang niet van rond (minder) maar het is tenminste iets en het past perfect bij mijn opleiding. Ik ben namelijk vanaf deze week een bijles docent (leuk) en gisteren mocht ik dus invallen bij de huiswerkbegeleiding op een middelbare school. Voor mij de eerste keer dat ik ook daadwerkelijk voor de klas stond als docent (spannend, maar leuk). Ik vond het echt heel leuk om leerlingen te kunnen helpen, ook al was het dit keer vooral overhoren voor de toetsweek. Je merkt zo veel verschil in niveau, maar ook in motivatie! Het was in die 2,75 uur meteen echt super leerzaam om leerlingen te motiveren en om hen verder te helpen met hun studie. Ja. Het docentschap lijkt me heerlijk. Ik vind het dan ook super fijn dat ik nu een bijbaantje heb waarmee ik ook daadwerkelijk een toevoeging heb aan mijn studie! Nu nog hopen op heel veel bijlesstudenten zodat ik ook nog daadwerkelijk wat verdien. Want ja.. Qua geld is het een beetje ‘op oud brood en water’ idee. Toch ga ik mijn best doen en duimen dat deze finansciele situatie van redelijk tijdelijke aard is. Ik wil werken!!!

Maar goed. De studie gaat ok. Het is veel, maar super leuk en super leerzaam. Toch heb ik alweer geleerd dat ik – als ik in een groepje werk – niet teveel moet willen doen en de lat voor mezelf en andere te hoog leg zo nu en dan. Ik wil het zo graag goed doen dat ik veeeeeel te hard door race en belangrijke onderdelen mis. Wat je van die paar weekjes al dan niet kan leren… Maar daar ga ik dus aan werken. En verder lekker de kunstgeschiedenis in duiken. Bij de huiswerkbegeleiding kon ik een leerling heel goed uitleggen hoe die Franse Revolutie nou zat omdat ik dat ook krijg bij kunstgeschiedenis. Kennis in de praktijk brengen. Heerlijk!

Verder tja… Lekker druk met vanalles. Ik heb nog niet echt veel illustratieve opdrachten (helaas!) maar ik heb genoeg te regelen voor de boeken adventskalender (wel gaaf). Toch knagen er dingen aan me.. Want ik ben een beetje een emotionele doos.. En ik ga daar niet te veel over neerschrijven, maar het komt er op neer dat ik me behoorlijk gekwetst voel door een bepaalde vriendschap (zwaar klote) maar ja.. Zoals een docent van mij zegt: Des levens.

Vanavond (voelt gek, want ik type dit eerder…).. Halloween avond dus, volg ik gezellig met een vriendin een docententraining (tof) maaaaarrrr… als jullie dit lezen ben ik onderweg naar een middelbare school voor.. jawel.. een stagegesprek! EINDELIJK. Voor mijn gevoel heb ik half Brabant al gemaild.
Ik ben echt super benieuwd en ik hoop dat het een fijn gesprek wordt waaruit blijkt dat er plaats voor mij is. Zou ook wel een zorg-puntje minder zijn.
Super spannend allemaal, maar ik vind het heel erg leuk.

Eigenlijk is het meer een ‘ik moet dit van me afschrijven’-blogje geworden. Blijkbaar een beetje veel aan mijn hoofd momenteel. Tijd voor een nieuw begin en ik bid de Goden tot rust in mijn hoofd en een positieve periode.

Blessed be! En trek je leukste pakkie an!

PS. Bedankt alle nieuwe volgers en mensen die Zon en Maan zo trouw bezoeken! Ik word zo blij van de bezoekersaantallen. Ennuh… Jullie gaan echt verwend worden in december!

Tags:

Divider

2 responses to “Samhain!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.