Rune Uruz

Geplaatst op 6 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

De tweede letter van het oude Futhark is de rune Uruz. De klank bij deze rune is de OE, net als in het woord Koe. Als je Uruz zou vertalen, dan krijg je het woord Oeros. Dit is een rundsoort die is uitgestorven, maar vroeger erg belangrijk was voor de jacht. De vorm van de rune zou je kunnen herleiden naar de kop van deze grote os: met enorm hoorns!

Uruz is de rune van kracht en doorzettingsvermogen en adaptatievermogen. De oeros was een gigantisch onzagwekkend dier met een grote hoeveelheid kracht. Deze rune staat dan ook voor fysieke kracht, maar ook voor mentale doorzettingsmogen. Deze rune wil als het ware aangeven dat je er de kracht voor hebt, ook al voelt het misschien niet zo.

Uruz staat ook voor levenskracht. In de Noorse mythologie was het een koe die het leven schiep, omdat ze aan ijs likte. Daarom staat Uruz vaak ook voor het aangaan van iets nieuws.

De keerzijde van deze rune is dat je er de kracht niet meer voor hebt en dat je je in het nauw gedreven voelt. Je ervaart agressiviteit en weet je niet aan te passen aan een nieuwe situatie. Uruz vraagt je dan te focussen en je te richten op dat wat écht belangrijk is.

 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Rune Uruz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.