Rune Uruz

Geplaatst op 6 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Uruz is de tweede letter van het eerste Aett en daarmee ook de tweede letter van de gehele Futhark. De uitspraak van deze rune is ‘oe’ zoals in ons woord koe. De vrije betekenis van het word Uruz is ‘oeros’ een grote rundsoort die is uitgestorven. De vorm van de rune is waarschijnlijk afgeleid van de kop met de hoorns van het dier.
Uruz is de rune van kracht. De oeros was vroeger een ontzettend groot en ontzagwekkend dier dat bekend stond om zijn enorme kracht.
Ook is het de rune van verandering en het beginnen van iets nieuws. Men hoopt dat de kracht van de oeros men bij zal staan in het veranderen. Dit vind ik wel een mooie gedachte want sommige veranderingen (vrijwillig maar ook onvrijwillig) kosten veel kracht en het is een fijn idee als je die kracht in je hebt.
Je kan bij deze rune de oeros bijna zien als een totem of gidsgeest, die je begeleid in het aangaan van het nieuwe.
Natuurlijk kan er ook een keerzijde zijn aan deze rune en valt er nog veel meer over dit teken te zeggen, maar dat doe ik niet… Simpelweg omdat ik er zelf niet heel erg veel van weet. Misschien ooit, weet ik er meer van. Toch wil ik nog een stukje toevoegen over de keerzijde van Uruz. Uruz is een wilde stier met enorme hoorns die wellicht agressief kan reageren. Het is dus belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en goed kijkt naar jezelf. Ben je wel juist bezig en sta je wel in je kracht? Dit zijn een paar vragen die je jezelf kan stellen voordat je gaat werken met deze rune. Want vergeet niet: wat je ook doet, het komt een keertje naar je terug.

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Rune Uruz

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.