Rune Dagaz

Geplaatst op 28 februari 2013 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Langzaam maar zeker komt er een einde aan de reeks van de runestenen. Vandaag is het de tijd voor de voorlaatste rune: Dagaz. Deze wordt nog wel eens van plek verwisseld met de laatste, Othala, maar ik zet hem altijd op deze plek. Het is het tweeentwintigste symbool uit het oude Futhark.

Dagaz (Daeg) is de rune van daglicht. En wij weten wel, dat als het licht om ons heen is, alles duidelijk te zien is. Dagaz is dan ook het symbool voor duidelijkheid en verlichting. Het is als het ware alsof je de duisternis achter je laat en een verlichte ruimte in gaat, waarin je de doorbraak maakt om nieuwe plannen in werking te stellen.

De klank die bij dit symbool hoort, komt overeen met de d en het symbool lijkt een beetje op het symbool van oneindigheid. Dit kan wel kloppen met de betekenis van deze rune, want deze staat ook voor de donker, licht, donker cyclus van het leven die we op verschillende momenten tegenkomen. In het leven zelf, de natuur, de dag… Het staat voor het hoogtepunt daarvan, net als de kracht van de zon op het middaguur.  Net zoals oneindigheid zal deze cyclus doorgaan en doorgaan en ook Dagaz komt en gaat. Of het nu donker wordt in realiteit of in gebeurtenissen, wij mensen mogen niet vergeten dat het uiteindelijk weer dag gaat worden en dat mindere tijden opgevolgt zullen worden door goede tijden. We zijn hier immers op aarde om dingen te leren en als alles perfect ging, zou het maar makkelijk zijn, niet?

Dagaz is een heel positieve rune en toont ons dat we vooral heel erg blij moeten zijn met positieve veranderingen en gebeurtenissen in ons leven.

Na deze rune zal er nog één runepost volgen met uitleg over de laatste rune. Wat een gek idee dat ik ze nu bijna allemaal heb gehad!

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Rune Dagaz

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.