Roze

Geplaatst op 16 september 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Ik twijfelde of ik roze wel aan de lijst moest toevoegen.. Het is immers een lichte tint rood. Maar toch wekt deze kleur een dusdanig ander gevoel op.

Roze wordt gezien als de ultieme meisjeskleur en de kleur van verliefdheid. Ja, verliefdheid, en geen liefde, want als ik deze kleur bij mensen zie, zijn ze meestal hopeloos verliefd. Roze wolkjes enzo. Haha. Het is niet zo dat dat alleen bij meisjes voorkomt, want ook jongens kunnen een roze-achtige gloed om zich heen krijgen, en dat is totaal niet gek.
Natuurlijk staat roze niet altijd voor verliefdheid. Het kan ook gewoon een uiting van liefde zijn, of een vrouwelijke kracht, want ja, het is nu eenmaal een energie die gelinkt wordt aan het vrouwelijke. Hoe zouden ze toch bij die kleur gekomen zijn? Is het misschien het rood van het vuur dat daar voor gezorgd heeft? De vrouw heeft bij een zwangerschap immers een vrucht in haar baarmoeder. Een kleine versie van de man en haarzelf. Een kleine levensvlam. Rood en vuur. Is roze dan het begin van een nieuw leventje en staat het daarom voor de vrouw? Ik raaskal maar wat, ben ik bang. Maar juist dit soort gedachten hebben me doen besluiten om deze kleur apart te nemen.
Vroeger keerde ik me heel erg af op roze. Ik vond het een overdreven meisjes kleur en steeds als ik de kleur voor me zag kreeg ik barbiebeelden in mijn hoofd. Brrr. Maar zo is het eigenlijk helemaal niet. Roze heeft haar eigen kracht en elke scharkering zegt iets. Fel, zeg barbieroze, bijna fluor, vind ik niet zo’n fijne kleur bijvoorbeeld. Ze schreeuwt te hard en voelt voor mij een beetje te veel van ‘kijk mij eens’. Oud roze vind ik daar in tegen veel zachter en veel liever. Ze is als een warme deken om ons heen, of als een fijne knuffel. Misschien wel een knuffel van je lieve oma. Liefde op een andere manier.
Zo veel mogelijkheden, zo veel gevoel. Ook afzwakkingen van bepaalde kleuren kunnen gevoelens opwekken, laten we dat niet vergeten. Zelfs al heb je een afkeer voor een kleur, kijk dan ook eens naar de andere mogelijkheden die een kleur heeft. Het ene is het andere niet.

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.