Room service – Maren Stoffels

Geplaatst op 11 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Room service – Maren StoffelsRoom service door Maren Stoffels
Uitgever: Leopold | September 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9789025877484
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Iemand stuurt berichten naar hun kamer, berichten die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd. Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Een van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen… Net als in het veelgeprezen Escape Room en Fright Night zoekt Maren Stoffels de dunne lijn op tussen lekker griezelen en doodsbang zijn.

Vandaag verschijnt het nieuwste boek van Maren Stoffels: Room Service. Dit boek beloofd weer super spannend te zijn en de uitgeverij gaf mij de kans om het boek van te voren al te lezen. In één ruk las ik hem uit: het boek is ontzettend verslavend, op-het-puntje-van-je-stoel-spannend en zit goed in elkaar.

Fender, Kate, Lucas en Linne mogen Kate’s verjaardag in een vijf-sterrenhotel vieren. Maar wat begint als een gezellig weekend, verandert al snel in een nachtmerrie. Iemand stuurt berichten naar hun kamers: berichten die gaan over wat er een jaar geleden is gebeurd. Er staan levens op het spel, dus ze moeten naar de berichten luisteren. Kunnen ze op tijd achterhalen wie er achter hen aanzit en vooral: waarom?

Room Service begint meteen spannend: er hangt een mysterieus sfeertje en ik wilde meteen uitvogelen wat er nou precies gebeurd was en waarom. Door te wisselen tussen Fender en Linne, laat Maren Stoffels steeds net voldoende hints vallen om verder te kunnen puzzelen, zonder dat je meteen doorhebt hoe de vork in de steel steekt. Ik vroeg me meteen af welke rol ze allebei hadden in het geheel en het was fijn dat ik gaandeweg verder kon puzzelen.

Het boek was mij niet geheel verrassend, maar toch vermakelijk genoeg om halverwege te stoppen met lezen. Ik heb dit boek in één dag uitgelezen omdat ik alle puzzelstukjes wilde hebben en precies wilde weten hoe, wat en vooral waarom alles ging zoals het ging. Stoffel’s vlotte pen draagt hier zeker aan bij: voor ik het wist was ik wee reen aantal pagina’s verder.

Ook de speelse vormgeving past hier goed bij. Je krijgt af en toe wat mee van de dader, waar ook heel veel hints in worden gegeven. Soms waren ze echt heel duidelijk, maar dit vond ik dus niet storend. Ik wilde gewoon verder! Het was echt een spannend verhaal en ik was echt benieuwd of iedereen er zonder kleerscheuren uit zou komen.

Ook de setting, een peperduur hotel, spreekt goed tot de verbeelding. Ik denk dat iedereen zich wel eens voorstelt hoe het is om in zo’n duur hotel te verblijven, zonder dat je op het geld hoeft te letten. Ik zag de pracht en praal helemaal voor me, wat de spanning alleen maar opdreef.

Vanaf de allereerste pagina was Room Service ontzettend spannend.

Room Service is een goed opgebouwde jeugdthriller die vele lezers op het puntje van hun stoel zullen laten zitten. Het is spannend, heeft boeiende personages en zet vanaf de allereerste pagina een duidelijke toon.

four-stars

Tags: ,

Divider

3 responses to “Room service – Maren Stoffels

  1. priscilla

    Dit klinkt als een leuk boek om te lezen. De laatste tijd vind ik YA thrillers steeds spannender worden . ik denk dat dit gekomen is door Truth or Dance 😉

  2. Joyce Hemelrijk

    Ik heb het boek gelezen voor een school opdracht maar het was mij nou niet duidelijk wie de dader/moordenaar was. Kan iemand mij dit vertellen? Ik heb het hard nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.