Rockoholic – C.J. Skuse

Geplaatst op 22 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Rockoholic – C.J. SkuseRockoholic | januari 2014
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789044342352
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Jody is gek op Jackson Gatlin. En dus staat zij vooraan bij zijn concert. Door al het gedrang belandt ze met een hersenschudding backstage. Na een groot misverstand, iets met een chocoladereep en een lichte overdosis, neemt Jody meer mee naar huis dan haar lief is. Maar wat als je grote idool in de garage zit en niet meer weg wil?

Rockoholic was een boek waar ik op aasde sinds ik Joany’s enthousiaste recensie las. Het klonk zó herkenbaar in mijn oren; welke fangirl/boy wil zijn of haar held nou niet ontvoeren ontmoeten. Gelukkig kwam ik het boek tegen toen ik na mijn stage even de schoolbibliotheek binnen wandelde. En warempel, daar lag hij dus verstopt! Ik leende hem en kon niet wachten om er in te beginnen.

Wat ik meteen echt heel tof vond is dat Jody en Mac alternatief zijn. Op die leeftijd was/wilde ik dat ook, dus ik kon me er erg mee identificeren. Ook het feit dat Jody moet omgaan met allerlei vooroordelen, vond ik erg passend.. Vooral omdat ze dat allemaal niet deed! Jody voelde meteen als een vriendin en dat bleef ze het hele boek. Ze is een krachtig personage dat op creatieve wijze om weet te gaan met situaties waar gewoon geen handleiding voor bestaat. Ja, toen ook bleek dat ze goed kan tekenen, wist ik het zeker; Jody mag toetreden tot mijn fictieve vriendenclub.

Wat ik ook echt ontzettend sterk vond waren de emoties. Jackson de rockster en de manier hoe Jody omgaat mijn zijn houding is zo realistisch. Jackson is een enorme baby en zou ik het liefst ook de rivier in willen duwen, maar de manier hoe Jody uiteindelijk met alles omgaat is klasse.

Mac vond ik ook een leuk personage, al was het uiteindelijk geen verrassing hoe hij zich op zou gaan stellen naar Jody en Jackson. Toch voelde ook hij als een vriend. Heerlijk. Wat fijn, al die creatieve mensen in één boek.

Het leuke aan rockoholic vind ik de personages, maar het verhaal mag er ook wel zijn. Ja, natuurlijk hangt het aan elkaar met allemaal toevalligheden en behoorlijk voorspelbare elementen, maar dat neemt niet weg dat het gewoon goed in elkaar zit. Er zit romantiek in, spanning, een enorm stuk ontwikkeling van de personages en alles is zo ontzettend toegankelijk. Het was echt net alsof ik er constant bijliep.

Al met al is Rockoholic een ontzettend leuk boek voor iedereen die fan is van een rockster. Ik heb – ondanks dat de vertaling soms niet helemaal lekker liep – erg genoten van de achtbaan waar Jody inzit. Het is oprecht een heel erg leuk boek.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Rockoholic – C.J. Skuse

  1. Lotte

    De cover zou me eerlijk gezegd afschrikken als ik het boek tegenkom, het lijkt me zo kinds. Maar misschien moet ik het toch eens gaan lezen na deze recensie…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.