Reading Challenge: Uitdaging? Welke uitdaging?

Geplaatst op 20 mei 2014 door Emmy in Boeken / 21 Comments

Aan het begin van het jaar stelde ik – net zoals vorig jaar – een leesdoel. Een x aantal boeken die ik graag wilde gaan lezen. Ergens voelde het vreemd om meteen voor 100 te kiezen, omdat zo veel mensen dat uberhaupt niet halen per jaar. En nu zijn we nog niet eens op de helft van het jaar en ik zit al bijna rond de 90 gelezen boeken. Oeps? Wat is mijn geheim, zal je je misschien afvragen? Althans, het is de vraag die mij het meest gesteld wordt: hoe kan je nou zo veel lezen?

 photo 6747b297-d72d-49f8-8838-45d575a7f40f_zps5c49ffc8.jpg

Ik heb gewoon geen leven.. Haha, nee hoor. Maar ik ben geen party animal of sociaal beestje, dus ik lees liever dan dat ik naar een grote groep mensen ga. Ik lees vooral heel veel in de trein en als ik wacht op het station. En als je daarnaast ook nog eens snel leest, tja.. dan vlieg je door de pagina’s heen! Verder lees ik in werkpauzes en af en toe lekker ’s avonds of ’s morgens op de bank. Het is echt niet zo dat ik dag en nacht aan het lezen ben. Het moet namelijk wel leuk blijven.

Maar laten we eens terug gaan naar die reading challenge van mij. Want zoals het er nu uit ziet heb ik mijn challenge nog voordat we op de helft van het jaar zijn gehaald. Dus ga ik hem verhogen. Maar hoe hoog zal ik hem dan zetten? Ik bedacht me drie opties…

 photo readingchallenge_zpsb22a259d.jpg

Deze is nog van 16 mei… Ik ben nu al weer verder… Oeps?!

150. De makkelijk haalbare. Lekker safe. Past in mijn ‘ja, je weet niet wat de toekomst brengt he?’ gedachte. Vier vingers in mijn neus. Als ik mijn nog te lezen plank zou leeglezen, haal ik het makkelijk.

175. Vorig jaar las ik 169 boeken. 175 klinkt goed, want heeft nog steeds een soort veiligheid voor die ‘je weet maar nooit’ gedachte.

200. De echte uitdaging. De ‘misschien haal ik het niet’-er. Nadeel: ik heb geen zin in stress. Ik lees voor mijn plezier!

Nu kan ik natuurlijk ook gewoon eerst naar 150 gaan, en dan steeds hoger.. Maar dan is het niet echt een challenge meer toch? Of wel? Hoe zouden jullie kiezen als je kiezen moest?

Tags: , , ,

Divider

21 responses to “Reading Challenge: Uitdaging? Welke uitdaging?

 1. Ik zou dan ook voor 175 gaan. Dan kun je eventueel altijd nog aanpassen, maar het is wel een uitdaging. Ik heb er zelf voor gekozen om dit jaar voor de 40 te gaan, ik dacht dat ik door het afstuderen en het verhuizen en weet ik veel wat allemaal nog meer weinig boeken zou lezen, maar tot nu toe gaat het redelijk. Het is niet heel veel, maar de 40 ga ik makkelijk halen.

 2. Ook ik zou voor de 175 gaan. Dan is het nog wel een beetje een challenge, maar ik vermoed dat ook voor jou de laatste maanden wat drukker zullen zijn, zelfs al ben je net als ik een niet-sociaal-diertje πŸ˜‰

 3. Zelf hou ik ook niet van stress, dus ik zou ook voor de gulden middenweg gaan. Vermits die momenteel en aan je huidige tempo geen probleem lijkt voor jou. πŸ™‚ Ik ben de laatste jaren steeds meer gaan lezen (zeker, vanaf ik de fanfictie voor bekeken heb gehouden) maar merk toch dat ik best veel tijd spendeer aan de blog en hierdoor iets minder snel lees. Gelukkig staat er geen verplicht aantal op en blijf ik dus 100% genieten van al die leuke boeken

 4. Wat lees jij verschrikkelijk snel en veel. (jaloers)
  Voor mij zou het werken om de lat zo hoog mogelijk te zetten (200 dus)
  Maar om het toch lekker rustig aan te doen zou ik het op 175 zetten (die 200 haal je toch wel als je zo doorgaat)
  Lezen moet natuurlijk wel een hobby blijven en geen sport worden (want sporten is niet leuk) πŸ™‚

 5. ik heb mijn challenge gezet op 50 boeken maar ben nu al met boek 44 bezig dus dat ga ik ruim halen. verdubbel dan gewoon mijn challenge.
  maar nu al 90 boeken. wow erg knap

 6. Ik heb hetzelfde als jij, ik heb al 90 boeken gelezen en liep 31 boeken voor, daarom heb ik mijn challenge nu naar 200 aangepast, omdat het dan tenminste echt een challange blijft.

 7. Marjolein

  Ik heb ongeveer evenveel boeken als jij gelezen en ik heb hem op 200 staan.. Eigenlijk weet ik wel zeker dat ik dat ga halen!! Ik sta nu 9 boeken voor op schema, dus dat zit wel goed… Als ik jou was zou ik ook 200 doen, dan is het een Γ©chte challenge! πŸ˜‰

 8. Wow je gaat weer lekker hoor! De 100 hoop ik ook ooit te halen, maar vorig jaar bleef ik hangen op 84… na ja, ook een mooi aantal natuurlijk. Jij hebt het voordeel van treinreizen, ik woon 2 minuten fietsen van mijn vrijwilligersbaan vandaan. Dan lees je dus niet. Ik lees vooral ’s avonds, in het weekend of als het zonnetje schijnt op mijn balkon. Ik zou dus zelf wel voor 150 kiezen… veilig.. maar 175 is natuurlijk meer een challenge!

  • Ik twijfel echt heel erg.. Gezien de drukte van komende schooljaar… Maar aan de andere kant heb ik straks even geen werk in de zomer.. Hmmm.

 9. Nancy

  Het is altijd leuk om te zien dat er nog anderen zijn die vlugger lezen dan hun challenge.
  Ikzelf zit momenteel aan de 75ste boek van mijn 100-boeken challenge en zal het dus zeker halen. Maar dan ga ik hem wel verhogen naar 150. Je weet immers maar nooit wat de zomer en het najaar nog brengt…
  Het is leuker om je challenge dan nog eens te verhogen, dan op het einde met stress te zitten lezen om toch maar die superchallenge te halen.
  Maar alvast mijn grote bewondering als je de 200 boeken haalt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.