Reading challenge 2024 update #2

Geplaatst op 10 juli 2024 door Emmy in Boeken / 0 Comments

We zitten (net) over de helft van het jaar en dus was het weer tijd om een update te geven over mijn reading challenge van dit jaar. Hij gaat goed, hij gaat lekker!

Goodreads doel: zoveel boeken wil ik minimaal lezen.

Hoewel 100 boeken in een jaar voor veel mensen onhaalbaar is, hou ik dit al jaren (gemakkelijk) vol. Ook dit jaar ziet alles er naar uit dat ik het met gemak ga halen. Ik lees vooral voor mijn plezier en lees een stuk diverser, zonder dat ik enige druk voel. Ik schrijf dit op 1 juli en ik heb 76 boeken gelezen. Die 100 ga ik dus wel halen… Wie weet de 150 nog wel, aangezien de grote vakantie bijna begint. De vorige keer stond ik op 34 gelezen boeken, dus ik heb de afgelopen maanden meer gelezen.

Mijn andere doelen…

Het meest belangrijk dit jaar vind ik lezen voor mijn plezier. En dat lukt: ik pak op waar ik op dit moment zin in heb en laat me niet dwingen tot het lezen van recensie-exemplaren. Ik heb de TBR stapeltjes waar ik de vorige keer over schreef weer losgelaten en pak écht wat ik wil. Soms heb ik een beetje keuzestress en dan begin ik gewoon maar…

Een tijdje heb ik ook niks in mijn to do lijstjes geschreven over lezen, omdat ik mezelf dwong tot een bepaald aantal bladzijdes te lezen. Dit doe ik wel weer, maar ik ervaar er geen druk van. Het is nu meer een reminder van ‘je kan ook lekker gaan lezen.’ Hierdoor geniet ik echt van het lezen en lukt het me beter om me weer een tijdlang in een andere wereld te begeven.

Een van mijn andere doelen is mijn fysieke TBR inkorten. Mijn doel is om dit jaar te eindigen met 60 ongelezen boeken. En ik moet zeggen: hij gaat hard! Ik sta nu op 65 ongelezen boeken (tja, het lezen lukte nu eenmaal erg goed). De vorige keer zat ik nog rond de 80. Ook heb ik nog wat boeken ongelezen in de kast staan die ik misschien toch wegdoe. Ik merk namelijk dat mijn smaak aan het veranderen is. Er staan boeken tussen van series die ik waarschijnlijk nooit verder ga lezen, boeken die me eigenlijk gewoon niet zo aanspreken (en waarom zou je ze dan lezen?) of vrij oude YA. En helaas moet ik toegeven dat ik dat soms gewoon niet zo leuk meer vindt. Zo luister ik nu een vrij oude YA en ik merk dat het me niet warm of koud maakt. Ik luister hem denk ik wel uit, maar het vervolg zal ik niet meer oppakken. In de zomer ga ik lekker kritisch door mijn kast, hoop ik meer boeken weg te lezen én ga ik wat dikke boeken tackelen.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik totaal geen YA meer lees. Jawel, nog best veel! Maar ik lees diverser.

Tot slot heb ik ook nog het doel om 12 boeken van school te lezen. Dit zijn boeken die ik voornamelijk lees omdat ze veel door leerlingen worden gelezen. Ik reken daar vanaf nu ook gewoon boeken die ik via school heb geleend van de bieb bij. Beetje valsspelen enzo. Ik heb wel een paar boeken meegenomen voor de vakantie.

Herlezen en dat soort zaken

Ik heb dit jaar ook nog een paar boeken die ik wil herlezen. De vorige keer schreef ik dat ik Storytel had opgezegd. Nou, deze meid heeft weer een abbo hoor! Nu vind ik dit sowieso fijn aan het eind van het schooljaar, omdat ik dan lekker luister tijdens het schoonmaken.

Ik heb de SJM boeken herlezen, wil nog graag verder met Kim Harrison (ik heb 4 of 5 nu uit) en daarnaast zou ik de boeken van Deborah Harkness (vanwege het nieuwe boek!) en de Poison Study boeken willen herlezen. En oké, Lord of the Rings stiekem ook. Maar eerst mijn eigen TBR! 🙂

Hoe staat het met jouw leesjaar dit jaar?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.