Read more books & je bent fabuleus

Geplaatst op 30 november 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk / 15 Comments

Maandag:
Maandag ben ik vrij en heb ik ook geen afspraken. Ik doe eigenlijk niet zo veel.. En als ik dit een paar dagen later wil schrijven, weet ik eigenlijk niet eens meer wat ik allemaal deed. Vooral blogjes typen, geloof ik, en lessen voorbereiden. ’s Avonds heb ik – zoals altijd – Dungeons and Dragons. Maandag is mijn thuiswerk dag waarin ik eigenlijk vooral boodschappen doe, blog en lessen voor de week voorbereid. Saai he? Ik las ook niks.

Foto 29-11-15 08 49 58

Dinsdag:
Ik werk de komende paar weken op mijn oude stageschool. Vandaag hadden we verkorte lesuren, wat echt heel onhandig is bij vakken als handvaardigheid en tekenen. De leerlingen vind ik wel erg prettig. Ik gaf les, keek na en vertrok op een fijne tijd naar huis. Ik kocht onderweg naar huis een nieuw horloge, want het mijne was kapot. ’s Avonds gaf ik bijles Duitse leesvaardigheid. En toen was mijn batterijtje wel leeg. Ik had het ijskoud en had ik geen zin om te koken; pizza! Ik had namelijk nog een tweede pizza gratis, bon. Ik las vandaag overigens de dochter van de Torach, welke ik ’s avonds op de bank uitlas. Het doel was om ook in ontworteld te lezen, maar hoewel ik het boek ontzettend vet vind, staat mijn hoofd er niet helemaal naar. Maar dat komt wel goed.

Woensdag:
Ik moest werken en ik had een roosterwijziging; mijn 8e uur werd verplaatst naar het 3e. Het derde was erg leuk en ik las in de trein naar het werk Will Grayson, will grayson, wat ik een heel leuk boek vond. In mijn tussenuren schreef ik 2k voor NaNoWriMo en las ik verder. Daarna had ik twee minder prettige lessen. Bij handvaardigheid waren de leerlingen zo druk en vervelend, dat ik het bijna niet zag zitten om daarna dezelfde klas nog een uur tekenen te geven. Vooral omdat ik tijdens die les gefilmd zou worden door mijn coach. Mwah. Ik heb het overleefd, maar ik voelde me er niet prettig bij. Thuis was ik moet en koud. Ik las overigens in de trein WG, WG uit en begon in Storm, Snel als de wind. Die las ik ’s avonds nog even uit. Ik kreeg vandaag ook Girl online on tour binnen. Deze recenseer ik voor Best of YA.

Foto 27-11-15 09 42 18

Donderdag:
Een nieuwe dag, een nieuwe kans. Ik wilde stiekem heel veel bloggen, leven en schrijven vandaag, maar dat kwam er niet helemaal van. Ik had ’s middags een leuke afspraak, waar ik later misschien meer leuks over vertel. Het was een heel fijne afspraak. Zo’n afspraak wil ik elke week wel. Het is fijn om bezig te kunnen zijn met mijn dromen en ambities. Ik ga van 2016 echt mijn jaar maken.
Ik wilde verder lezen in Ontworteld (die is nog niet uit nee), maar ik heb er geen zin in. Ik schrijf iets meer dan 2k, doe flink wat huishoudelijke klusjes en schrijf een winactie voor de BAK uit. Echt veel heb ik vandaag dus niet gedaan, maar dat heb ik wel echt nodig af en toe. ’s Avonds kijk ik Expeditie Robinson en pak ik mijn tas alvast voor morgen. Ik hoef gelukkig niet meer om 5 uur op morgen, maar ik wil natuurlijk niet de boeken voor de ruilavond vergeten!

Vrijdag:
Niet meer om 5 uur op, ole! Met een tas vol boeken fietste ik naar het station en ging ik naar mijn werk. De bruggers waren een stuk drukker dan normaal; vanaf nu hebben ze namelijk het 7e handvaardigheid. Ze werken wel aardig, maar hun concentratie is erg snel weg. Even op blijven letten. Daarna had ik nog een kort gesprek over het bloggen met een collega en toen moest ik me enorm haasten om de trein te halen. Niet dat ik anders te laat zou komen, maar omdat ik voor het begin van de spits moet inchecken om gratis te kunnen reizen. In de trein herlas ik List en Leugens (ik las hem eerder al in het Engels) en begon ik met Dreamless.

In Sassenheim sprak ik af met Marjolijn en Ellis. Dat was enorm gezellig. Samen aten we nog een frietje voordat we daadwerkelijk naar boekhandel Wagner gingen.

Foto 29-11-15 09 27 56

Een deel van de goedgevulde goodiebag. Kijk hoe tof, die kussensloop van BlossomBooks. Binnenkort even een kussen scoren!

Het was een ontzettend gezellig avond vol bekenden en nieuwe mensen. We hebben heerlijk boeken geruild en kregen aan het eind zelfs een goedgevulde goodiebag mee! Er waren heerlijke hapjes en drankjes en omdat Helen Vreeswijk ook aanwezig was, was de avond meer dan ruilen alleen. Voor we het wisten was het kwart voor negen en weer tijd om naar huis te gaan. Rond een uur of 12 was ik dan ook pas thuis. Maar wel met een stapel nieuwe boeken! Bedankt Boekhandel Wagner voor deze leuke avond!

Foto 29-11-15 09 30 19

Welke boeken nam ik mee naar huis? Blind date – verboden passie, This is not a book, Het donkere paradijs (deel 2 van de Chaos trilogie), vrijdag is de hel minder heet (briljante titel), malfuria, het schip der schaduwen en vuurproef.

Thuis vond ik het nieuwste boek Kleermakerszit op de deurmat. Ik ben er erg benieuwd naar, al was ik aardig verrast dat het boek zo dun is!

Foto 29-11-15 09 28 10

Dit waren dus meteen ook de twee boeken die ik (naast het ruilen) nieuw binnen heb.

Zaterdag:
Vandaag had ik een rotdag. Deels natuurlijk mijn eigen keuze, maar het was nodig. Eerlijkheid duurt het langst. Mensen die ik gesproken heb en die me kennen zullen weten waar ik het over heb. Verder deed ik daarom niet zo veel vandaag. Ik begon met het toevoegen van alle deelnemers van het lootjes trekken in het systeem. Het waren er 44(!) en ik vulde mijn eigen verlanglijstje in. Nog maar een paar mensen moeten hun account activeren en dan worden de lootjes getrokken. Super leuk! Vervolgens ging ik naar het station. Ik had een afspraak in Leiden voor een leuk project (later meer) en dronk er een warme chocolademelk bij de Starbucks. Daarna ging ik weer naar huis. Onderweg probeerde ik te lezen, maar dat ging me erg moeilijk af. In plaats van dat ik de verder ging met Dreamless, besloot ik aan mijn reread van Inwijding te beginnen. Het doel was om beide boeken uit te hebben, zodat ik morgen aan het tweede deel kon beginnen, maar dat lukte niet. Jammer. Maar prima. Ook schreef ik geen ene letter, waar ik van baal. NaNoWriMo is bijna afgelopen en ik moet nog een kleine 4k. Morgen even proberen te knallen.
Vlak voor ik naar bed ging, bestelde ik een nieuwe jurk. Instalove. Serieus. Ik denk dat hij me heel leuk gaat staan en de kleuren zijn erg mooi. Tja, ik wil volgende week zaterdag namelijk graag die nieuwe jurk aan.

Zondag:

Als ik dit type, is het 09.40 en maak ik deze blogpost af. Hierdoor zal er geen uitgebreid verslag van de zondag komen. Maar he, zo spannend is hij denk ik niet. Ik ga straks naar mijn moeder, om daar lekker gezellig te gaan eten. Ik ga in de trein Inwijding en Dreamless uitlezen. Bij beide boeken ben ik op de helft, dus dat moet denk ik wel lukken? Voor de zekerheid neem ik mijn ereader mee. Dit houd in dat ik ontworteld deze week nog steeds niet uitlees. Wow, dat is een verrassing. Ik vind het boek echt heel vet, maar ik had er gewoon even geen zin in! Prima toch? Het plan is nu om hem morgen uit te lezen, nadat ik lessen voorbereid heb, het huishouden heb gedaan en wat blogjes heb geschreven. Oh, en NaNoWriMo heb gehaald, natuurlijk. Als het goed is heb ik vanavond deze boeken uit:

Foto 29-11-15 09 21 53

Inwijding (reread), Dreamless, List en Leugens (reread), Will Grayson, will grayson, De Dochter van de Toragh en Storm, snel als de wind. Een prima opbrengt voor een week waarin ik er niet helemaal lekker in zat.

Nu november bijna voorbij is, moet ik tot de conclusie komen dat het niet helemaal gelukt is op de TBR stapel van afgelopen maand weg te lezen. Dus ik heb de stapel laten staan en er een aantal boeken bijgezet. Ik denk niet dat ik deze stapel weg kan lezen in die tijd, maar je weet maar nooit, natuurlijk!

Foto 29-11-15 09 29 02

Ik wil lezen: Tijdlijn (recensie-exemplaar), de complete Hunger Games trilogie (reread) in het Engels, My true love gave to me (ideaal kerstboek), Night owls, Fire and ice, Bevroren landschap, Prins der wrake, Kwelling (reread), De nieuwe orde (recensie-exemplaar), Pogingen iets van het leven te maken (recensie-exemplaar), The pointless book 2 (recensie-exemplaar), Passie (reread), Extase (reread), Faking it (recensie-exemplaar), Supernatural companion guide season 3, Fallen in Love, Kleermakerszit (recensie-exemplaar), Girl online on tour (recensie-exemplaar) en Samensmelting  (reread)

Behoorlijk dus wat rereads, want daar heb ik de laatste tijd behoorlijk veel behoefte aan. Tot volgende week!

Tags:

Divider

15 responses to “Read more books & je bent fabuleus

  1. Bianca

    Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wilde even zeggen dat ik je posts graag lees! En die jurk is ook heel mooi! Waar is hij van als ik vragen mag?

    Groetjes,
    Bianca

  2. Ik ben ervan overtuigd dat dat helemaal goed komt met die nieuwe jurk. Het lijken echt wel ‘jouw’ kleurtjes te zijn dus je gaat er ongetwijfeld mooi mee staan. Eigenlijk hoop ik dat ze de kussenslopen van Blossom Books ook in andere kleuren gaan aanbieden. Anders ga ik toch zelf een keertje aan de slag om er eentje te maken die bij ons zetels past.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.