Queens of geek – Jen Wilde

Geplaatst op 17 juni 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Queens of geek – Jen WildeQueen of geek door Jen Wilde
Uitgever: Swoon Reads | Maart 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 262
ISBN: 9781250111395
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Three friends, two love stories, one convention: this fun, feminist love letter to geek culture is all about fandom, friendship, and finding the courage to be yourself.

Charlie likes to stand out. She’s a vlogger and actress promoting her first movie at SupaCon, and this is her chance to show fans she’s over her public breakup with co-star Reese Ryan. When internet-famous cool-girl actress Alyssa Huntington arrives as a surprise guest, it seems Charlie’s long-time crush on her isn’t as one-sided as she thought.

Taylor likes to blend in. Her brain is wired differently, making her fear change. And there’s one thing in her life she knows will never change: her friendship with her best guy friend Jamie—no matter how much she may secretly want it to. But when she hears about a fan contest for her favorite fandom, she starts to rethink her rules on playing it safe.

Queens of Geek by Jen Wilde, chosen by readers like you for Macmillan's young adult imprint Swoon Reads, is an empowering novel for anyone who has ever felt that fandom is family.

Queens of geek stond al een tijdje op mijn ‘dit wil ik lezen’-lijst, dus toen ik Annabel’s exemplaar mocht lenen, was ik daar erg blij mee. Ik hou van dit soort boeken, die nerdy zijn en zich deels afspelen op een conventie. Precies op het moment dat ik behoefte had aan nerdy feelgood, was dit boek er om te lezen.

Charlie, Taylor en Jamie zijn met z’n drieën naar Amerika gekomen voor SupaCon, waar Charlie als vlogger en actrice haar film komt promoten. Kan ze mooi iedereen laten zien dat ze compleet over haar ex (en co-ster) Reese Ryan is. Ze weet haar cool-chick act best goed vol te houden, totdat ze opeens oog in oog staat met Alyssa Huntington, haar all time crush. Taylor vindt verandering lastig, maar besluit mee te doen met een fan contest om uit haar comfortzone te komen.

Wat een fijn boek is Queens of geek. Niet alleen is het divers (queer en neurodivers), het voelt ook als thuiskomen. Want al de personages hadden zo maar vrienden van mij kunnen zijn. Zowel Charlie als Taylor vond ik superleuk en ik vond het ook erg leuk om beiden te volgen. Je ervaart de con dan ook via de kant van een beroemdheid, maar ook als een fangirl.

Het is een romantisch verhaal vol geeky referenties. Iedereen die een beetje bekend is met wat fandoms, of überhaupt het begrip fandom, zal het ervaren als een feest van herkenning. Ik had dat in ieder geval wel en heb me enorm vermaakt met het lezen van dit boek.

Ik vond het ook fijn dat er extra aandacht was voor diversiteit. Zo is Charlie Chinees-Australisch en biseksueel en heeft Taylor autisme en is ze dik. In het boek komt dit op verschillende manieren tot uiting. Van trots op jezelf zijn tot het accepteren wie je bent. Hierdoor voelde ik me nog meer verbonden met de personages, maar werd bepaald gedrag ook logisch. En dat waardeer ik, want het had echt een functie.

Ben je op zoek naar een fijn en schattig boek met veel fandomreferenties, dan is Queens of geek echt een aanrader. Ik heb echt genoten van het verhaal en kijk er nu al naar uit om meer van dit soort boeken te lezen. Vooral wanneer ik me een beetje down voel, is dit precies wat me weer op kan vrolijken.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.