Project Healthy #3

Geplaatst op 2 november 2014 door Emmy in Persoonlijk / 10 Comments

Ik had al verschillende ‘ik wil er niet over praten’ openingszinnen bedacht voor deze post. Want na Amerika en een nou niet gezegd heel erg ‘ik probeer het zoete te laten staan’ periode, was ik nogal bang dat ik weer boeken zou moeten inleveren van mijn Awesomebooks bestelling. Maar tot mijn grote verrassing viel het heel erg mee! Sterker nog, er is een half boek bijgekomen! Drie boeken op de teller! Je wilt niet weten hoe blij ik daar mee ben!

Ja, dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar toch ben ik al heel erg trots. Houden zo en doorgaan! Doel? 5 boeken volgende maand? Zou dat haalbaar zijn? Ik ga mijn best doen! 4 boeken moet in ieder geval wel te doen zijn?

Wat ik wel al merk: mijn conditie is beter! Fietsen gaat steeds beter en ik vind het ook steeds fijner om te fietsen. En omdat ik meer conditie heb, loop ik ook eerder. Het voordeel is ook dat ik nu nog een dag extra ga werken en dus nog een dag heb waar ik een uur aan het bewegen ben! Goed bezig! Wel heb ik met mezelf afgesproken dat ik met de bus ga als ik na mijn werk nog naar school moet. Dit omdat zo’n lange dag echt veel energie vreet en ik er gestrest door raak als ik zo snel weer moet reizen (en dus geen rustmoment heb). Dat is jammer van het fietsen, maar ik moet zo wel een stuk lopen.. Dus helemaal zonder beweging zit ik niet. En stress is iets wat je moet vermijden. Daarom ben ik momenteel ook meer met schoolwerk en met het typen van blogjes bezig tijdens mijn vrije werkuren dan dat ik echt lees. Tja.. soms moet je offeren. Ik probeer nu elke dag te bedenken: wat is het beste voor mij.

Het zwemmen proberen we elke week te doen, maar dat gaat gewoon niet altijd. We willen graag samen zwemmen en hebben behoorlijk drukke weken, waardoor het soms gewoon echt nodig is om ’s avonds een rustig avondje op de bank te hebben. Even voor de duidelijkheid: ik moet (nu nog) dinsdag en woensdagavond naar school, op donderdag geeft ik nu cursus (yes!) en op vrijdag hebben wij Dungeons&Dragons… Dus maandagavond wil ik ook nog wel eens rust. Binnenkort veranderd er weer wat… dus dan hebben we misschien meer tijd voor het zwemmen. Gelukkig kan ik wel fietsen als ik naar werk of stage ga.

Er zit dus aardig wat beweging in (haha) en ik hoop dit lekker voort te zetten. Gezonder eten en meer bewegen voor een prettiger leven (en een vollere kast). Op naar november (en het weerstaan van pepernoten).

Wish me luck!

Tags: ,

Divider

10 responses to “Project Healthy #3

  1. Goed bezig en fijn dat je conditie beter wordt πŸ™‚ En klinkt alsof je inderdaad erg druk bent, dus logisch dat niet altijd alles lukt. En volhouden πŸ™‚ ben wel benieuwd welke boeken je gaat kopen πŸ˜›

  2. Ik doe ondertussen gewoon met je mee. Tot nu toe is het me goed gelukt om niet te zondigen Γ©n ik drink weer braaf elke dag minstens 2 liter water. Beweging is jammer genoeg wat beperkt voor me, maar ik doe datgene dat ik kan. Al een geluk dat je op de hometrainer geen rekening moet houden met tegenliggers en dus tegelijktijd kan lezen. πŸ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.