Percy Jackson and the Singer of Apollo – Rick Riordan

Geplaatst op 11 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Percy Jackson and the Singer of Apollo – Rick RiordanPercy Jackson and the Singer of Apollo door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Percy Jackson and the Olympians #5.5
Uitgever: Puffin Books | Februari 2019
Genres: Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9780241380734
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A hilarious short story from Rick Riordan, that unites Percy Jackson with the god Apollo - this edition exclusively for World Book Day 2019

When the god Apollo asks for a favour, it's never going to be straightforward.

Percy Jackson is celebrating a friend's birthday when Apollo turns up. The god is supposed to perform on Mount Olympus, but one of his four beautiful singers is missing.

So Percy sets off to bring her back - but one of the singers is after a shot at a solo career, and is holding up New York! With the bright lights of Broadway in the background, can Percy find the rogue performer, and return her to Apollo - in time for his big number on Mount Olympus

Niet alleen in Nederland wordt Bookstore Day gevierd. Ook in het buitenland wordt het groots aangepakt. Zo verschijnen er ook klein boekjes van bekende auteurs met extra verhalen. Zo ook Percy Jackson and the Singer of Apollo van Rick Riordan.

Percy denkt het even rustig te hebben om zo de verjaardag van zijn vriend te kunnen vieren, maar helaas. Apollo staat opeens voor zijn neus! Apollo staat op het punt om op te treden op Mount Olympus en heeft een groot probleem: een van zijn vier zangeressen mist! Percy moet haar terughalen, al heeft de zangeres heel andere plannen: Ze wil solo!

Ik zal er bij zo’n kort boekje geen lang verhaal schrijven, maar toch wilde ik het even onder de aandacht brengen. Percy Jackson-fans zullen dit boekje immers niet willen missen. Zelf kocht ik hem hier, voor een pond.

Percy Jackson and the Singer of Apollo is – net als Riordan’s andere boeken – weer ontzettend grappig. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht. De angst bestaat wel altijd dat het flauw begint te worden, maar dat viel mee. Ik vond het een heerlijk avontuur en het paste ook nog eens erg goed in de complete serie. Een geslaagde novelle, dus! Het enige echte minpunt is dat het zo kort is.

De bromance tussen Percy en Grover was wel echt fijn. Ik heb dat gemist. Het is goed om te zien dat die vriendschap ook later in de serie zo’n grote rol blijft spelen, ook al zien we dat niet de hele tijd. Een geslaagd boekje voor world book day!

Percy Jackson and the Singer of Apollo is hilarisch!

Verwacht geen lang en diepgaand verhaal: Percy Jackson and the Singer of Apollo is kort. Maar grappig. En nog grappiger. Precies wat je van de serie gewend bent.

PS. Dit verhaal verscheen al eerder, maar is opnieuw uitgegeven voor Book Day.

 

four-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.