Paars

Geplaatst op 9 september 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Dit is zowaar een van mijn favoriete kleuren. Ik kan heerlijk wegdromen bij diepe donkerpaarse kleuren en ze geven mij inspiratie voor tekeningen en verhalen. Ik weet niet wat het is, maar paars vind ik de kleur van magie en inspiratie. Ik voel me op mijn gemak als er veel van deze kleur om me heen is, alsof het een kleur is die me steunt.
Ik ben niet de enige die het spirituele aan paars linkt. Kijk bijvoorbeeld maar naar de katholieke kerk, daar zie je de kleur ook terugkeren als een goddelijke kleur. Goddelijk en spiritueel liggen immers heel erg ding bij elkaar omdat ze allebei met het geestelijke te maken hebben. Sommige zullen zelfs zeggen dat het hetzelfde is.
Het heeft dus een zeer geestelijke lading, totaal niet aard, en als je gaat kijken naar bijvoorbeeld de chakrakleuren, dan is het (eigenlijk violet) ook de kleur van de kruin, daar waar alle goddelijke informatie binnenkomt. Zo zo, het is me toch wat. Paars is magisch. Het is een machtige kleur.
Aan al die betekenissen voor paars hecht ik niet zo veel. Paars mag dan wel de kleur van goddelijke weet ik veel wat zijn, ik vind het vooral een fijne kleur met een hoop gevoel. Het is een soort van onuitputtelijke bron waar je dingen in kan gooien en uit kan halen. Alsof de kleur nooit vol is.
Mijn kamer was vroeger ook paars, en nu heb ik geen paarse kamer meer. Mis ik wel, ik hoop dat ik straks weer iets paars kan schilderen in mijn nieuwe huisje. Als ik die vind op tijd natuurlijk, maar daar blijven we positief over. Tot die tijd draag ik paars wel in mijn kleding, want het kan prima met mijn haarkleur. Ha!
Eigenlijk is paars bij mensen best een zeldzame kleur. De binnenkant bij mensen is bijna nooit paars, en de buitenkant ook zelden. En als de kleur er in voorkomt, is dat altijd in combinatie met een andere kleur. Het is soms een beetje alsof deze kleur zich te goed voelt om zich alleen te manifesteren bij mensen. Alsof het te verheven is en zich niet zonder de rest wil laten zien. Grappig wel, hoe elke kleur een eigen willetje lijkt te hebben en een eigen gevoel opwekt. Het is bijna alsof het complete eigen persoonlijkheden zijn, of is dat raar om het zo te zien? Laten we daar maar niet te diep in duiken… op naar de volgende kleur!

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.