Over de Grens (Pushing the Limits #1) – Katie McGarry

Geplaatst op 29 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Over de Grens (Pushing the Limits #1) – Katie McGarryOver de grens Serie: Pushing the limits #1
| mei 2015
Aantal pagina's: 382
ISBN: 9789034754684
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch... toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde...

Over de grens is een van de eerste Young Adult boeken die is uitgegeven onder de Nederlandse tak van Harper Collings. Ook de boeken van Harlequin vallen onder deze uitgever. Toen ik dit boek in mijn brievenbus vond, was ik in eerste plaats een beetje verbaasd over deze veranderingen. Toch snap ik het wel. Ook de keuze om dit boek niet onder te brengen bij het fantasy-rijke Harlequin Young Adult, vind ik terecht. Want dit is een heel realistisch en hedendaags verhaal.

Eigenlijk weet ik niet eens of je Over de grens wel Young Adult zou kunnen noemen, qua leeftijd, gedrag en verhaal zitten de personages erg tegen de New Adult grens aan. Dat neemt niet weg dat dit boek ook prima te lezen is door de wat jongere lezers, maar ik kan me voorstellen dat het net wat verder van hen afligt. Het is minder onschuldig en de personages komen zaken tegen die te maken hebben met volwassenheid, terwijl je bij het ‘reguliere young adult boek’ toch eerder met tienerproblemen zit.

Het verhaal gaat over Echo en Noah, die beiden een heftig verleden hebben (Hallo Callie en dinges?) en langzaam naar elkaar toe groeien. Gooi daar misverstanden en persoonlijke ontwikkelingen bij, en daar is de plot. Niks mis mee natuurlijk, want ik heb zeker van het boek genoten, maar verwacht geen bloedstollende achtbaan waar je binnen de kortste keren doorheen vliegt. Ik niet althans. Ik heb behoorlijk lang over het boek gedaan (voor mijn doen), omdat ik mezelf echt wilde inleven in de psychologische achtergrond van de personages.

De personages vond ik leuk, maar wel een beetje standaard. Bloedmooi meisje met enorm veel talent, maar met de nodige bagage, wordt verliefd op de troublemaker van de school, die er ook niet verkeerd uitziet. Wat dat betreft vind ik het een beetje oppervlakkig, terwijl er zo veel elementen in verwerkt zijn die absoluut niet oppervlakkig zijn.

Helaas zaten er een paar flinke spelfouten in het boek, en was er zelfs bij een hoofdstuk de verkeerde naam gedrukt. Dat vond ik dan wel weer slordig. Wat jammer is, want het is echt een goed uitgewerkt en compleet verhaal.

Toch vond ik het af en toe net te lang duren. Ik zat wel heerlijk in het verhaal, maar ik miste toch iets. Een soort vaart of actie. Ik weet het niet, ik kan er maar met moeite mijn vinger op leggen. Wel ben ik blij dat ik via deze weg Over de grens heb kunnen lezen; het zou immers echt geen boek zijn wat ik zelf zou oppakken; qua achterflap niet en qua cover niet (al ben ik blij met de kloppende details voorop!). Daarvoor ben ik te gehecht aan fantasy e.d. Toch weet ik zeker dat ik door het lezen van recensies voldoende geprikkeld zou worden om het boek op z’n minst bij de bibliotheek te gaan lenen. Ik hoop dan ook dat jullie dit bij het lezen van dit stuk ook dat gevoel hebben. Als je fan bent van contemporary – dus hedendaagse – verhalen waarbij er gebruik gemaakt wordt van heftige emotionele gebeurtenissen en verhalen die tegen het new adult genre aanliggen, dan is dit boek wat voor jou.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Over de Grens (Pushing the Limits #1) – Katie McGarry

  1. Dat er bij één hoofdstuk de verkeerde naam gedrukt stond, vond ik ook heel verwarrend (en slordig). Ik heb het begin van het hoofdstuk meerdere keren gelezen van ‘… Ja maar, dit is toch Echo?’ Verder vond ik het wel een tof boek!

  2. Ik heb het boek nu bijna uit en ik vind het echt een aanrader! Toen ik dit boek in m’n handen had dacht ik echt van; oh dear, dit is echt niks voor mij. Maar echt integendeel :3 Verder vond ik de verkeerde naam bij het hoofdstuk ook wel even pijnlijk, ik was echt even in de war, haha :p

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.