Oranje

Geplaatst op 12 augustus 2011 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

Alweer een week verder dus het is tijd voor de tweede kleur. Een kleur die ik behoorlijk lastig te plaatsen vind, want hij wordt vaak nogal verafschuwd door mensen. Dan heb ik het natuurlijk over oranje.
Hier in Nederland is het de kleur van ons land, maar stiekem vind iedereen het een moeilijke kleur geloof ik. Oranje dragen doe je alleen met Koninginnedag of voetbal, zo lijkt het, en vele mensen kunnen het als kledingkleur ook moeilijk hebben.
Een echt algemene betekenis van de kleur oranje borrelt ook niet zo snel in me op, merk ik zo. Is het dan een beetje een vergeten kleur? Een kleur die niemand iets doet? Oranje is in de chakrakleuren de kleur van het heiligbeenchakra. Het chakra van de seksualiteit. Zegt dat soms iets over deze kleur.. Omdat over seks praten taboe is, is oranje ook taboe? Lijkt me persoonlijk een beetje sterk.
Als ik ga zoeken op internet stelt me al iets gerust, ook andere mensen noemen de verschillende kleurschakeringen. Een geel-oranje kleur betekend iets anders dan de rodere variant. Logisch logisch, maar daar heb ik nu niks aan. Ik wil een heel kort en bondige beschrijving van wat er over het algemeen aan deze kleur wordt gekoppeld. Ik zoek verder. Aha, verschillende sites noemen (zonne)energie en energieke geestdrift, vrolijkheid en groepsgezindheid. Interessant. Wij Nederlanders doen het dus goed op 30 april met onze zee van oranje. Geen wonder dat we dan graag feesten.
Het feit dat ik zo weinig over oranje zeggen kan, geeft misschien wel aan dat ik niet zo veel met die kleur kan. Ik zie de kleur eigenlijk zelden bij mensen, dus ik heb er nog geen gevoel aan kunnen linken. Ik vind het wel een mooie kleur, maar het is niet zo dat ik er extreem naar getrokken wordt. Ik link het eigenlijk vooral meteen aan mijn kamer van vroeger en pompoenen. Ik vind het een herfstkleur. Verder weet ik het allemaal niet.
Misschien ben ik inderdaad niet zo’n groepsmens en vind ik oranje ook wel gewoon een moeilijke kleur. Of het is mijn afkeer voor wortels, dat kan natuurlijk ook.

Bewaren

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Oranje

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.