Op mijn schouders – Jennifer Niven

Geplaatst op 28 mei 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Op mijn schouders – Jennifer NivenOp mijn schouder door Jennifer Niven
Ook door deze auteur: Waar het licht is
Uitgever: Moon | April 2017
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789048836154
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Op mijn schouders draait om Libby en Jack. Iedereen denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van het land en Jack als de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Toen het boek Op mijn schouders vorig jaar werd aangekondigd, was ik al benieuwd. Ik besloot op de Nederlandse editie te wachten en keek er dan ook enorm uit tot ik hem mocht ontvangen. Helaas ging er wat mis, maar Uitgeverij Moon gaf mij toch nog een digitaal exemplaar. Yay! Ik zette hem op mijn telefoon en las hem op allerlei momenten; in de bus, in bed, gewoon op de bang…

Op mijn schouders gaat over Libby – de zwaarste tiener van Amerika – en Jack, de lolbroek met een groot geheim; hij kan geen gezichten herkennen. Libby gaat voor het eerst sinds 2 jaar naar school en is klaar om de wereld te veroveren, maar als ze Jack ontmoet, is ze vooral boos. Toch groeien de twee naar elkaar toe, waardoor de eenzaamheid naar de achtergrond verdwijnt.

Al snel had ik door dat dit een bijzonder boek zou worden. Als dikkie kon ik me goed inleven in Libby en vond ik haar een enorm sterk personage; zij zei wat ze dacht en deed waar ze van droomde, ongeacht wat anderen daar van zouden vinden. Af en toe vond ik haar wel te aanwezig, maar over het algemeen zou ik haar als vriendin willen. Ze heeft zo veel power, zo veel innerlijke kracht en durft sociaal sterk te zijn. Ook haar vertelstem stemde mij heel vrolijk; gewoon waar het op staat.

Wat Libby soms teveel had, had Jack echter te weinig. Ik snapte niet waarom hij niet gewoon uitkwam voor zijn probleem. Wel vond ik de verandering die hij doormaakte fijn; hij leerde belangrijke lessen en zichzelf kennen.

De harde toon, de rauwe en hartverscheurende tienerdrama… Het voelde voor mij heel echt en misschien zelfs wel een beetje (pijnlijk) herkenbaar. Het is niet perse een tranentrekker zoals haar vorige boek, maar ik vond het wel dichter bij mijzelf staan.

Qua sfeer doet het me een beetje denken aan Dumplin en Eleanor & Park. Beiden boeken met dikkere meisjes die mij aangenaam wisten te verrassen. De sfeer kwam overeen en het voorzichtige liefdesverhaal ook. Ook De zon is ook een ster past goed bij dit boek, dus als je daar van houdt; aanraders!

Dat de romantiek niet perse de overhand heeft vind ik prettig. Het zit er natuurlijk wel in (het is immers een liefdesverhaal), maar het is geen klef boek, of een boek over instalove. Het is vooral een boek over het dagelijks leven, maar dan wel met personages die je wat doen.

Ik denk dat Op mijn schouders perfect bij de huidige trends van young adult contemporary; met boeken vol diverse personages. Ook past het ontzettend goed bij de andere boeken van Uitgeverij Moon (al blijft hun fantasytak toch mijn grote favoriet).

Op mijn schouders was pijnlijk herkenbaar en daarom zo mooi.

Ik heb erg genoten van Op mijn schouders. Het was intrigerend, rauw, hart maar ook weer heel erg lief. Daarnaast zit het – ik vergeet het bijna – vol Harry Potter en Supernatural referenties en daar word ik natuurlijk extra blij van.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

7 responses to “Op mijn schouders – Jennifer Niven

  1. Chantal

    Ik hoop dat de bieb hem snel binnen heeft! Ik vond Waar het licht is heel mooi, dus ik ben heel benieuwd naar deze

  2. Deze lijkt me zo leuk <3 Zodra mijn TBR wat kleiner is en ik weer boeken van mijzelf mag kopen voor de volle pond, gaat dit schatje mee naar huis.

  3. KoalaX

    Ik vond het geen leuk boek. Ik vond het langdradig. Het was niet leuk in het begin pas op het einde was het soort van leuk. Geen goed boek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.