Onze eerste gezinsvakantie… naar Drenthe!

Geplaatst op 10 september 2021 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Na vorig jaar wilde ik deze zomer graag wel weg. Niet alleen omdat het me super fijn leek om dit samen met ons gezin te doen, maar ook omdat echt even weg zijn enorm goed helpt om het hoofd leeg te maken. Mijn droom was Schotland, maar dat durfde ik toch niet aan. Dus besloten we om naar Drenthe te gaan. En wat hebben we genoten.

We hadden een huisje bij Landal Orveltemarke. Een kinderhuisje voor 6 personen, waardoor we niet alles voor Lily hoefde mee te nemen. Ondanks dat dit altijd een erg prijzige onderneming is, was het een heerlijke plek. Het park was fantastisch met mooie huisjes, goede faciliteiten en een prettige ligging. Zo konden we pizza bestellen en ook een gourmetpakket. Ideaal! Op het park zelf was genoeg te doen, maar wij besloten om bijna elke dag wel op pad te gaan. Ik had namelijk een aantal activiteiten opgezocht die binnen een half uur rijden lagen en prima te doen waren voor een dreumes van anderhalf. We zijn steeds een dagdeel op pad geweest en omdat je overal moest reserveren, wist we precies waar en wanneer we ergens verwacht werden. Het was top en Lily heeft het zo ontzettend goed gedaan. Droomkindje, hoor!

We zijn op vrijdag aangekomen en op zaterdag zijn we richting kamp Westerborg gereden. Helaas konden we niet met de auto bij het kamp komen, waardoor we besloten terug te gaan en lekker ergens te gaan lunchen. In de middag waren we terug op het park en hebben we lekker rustig aan gedaan terwijl Lily aan het dutten was. Lekker lezen, gamen, niksen… je kent het! In de avond speelden we samen een spelletje en genoten we van even een weekje niks.

Uiteraard was Lily weer met iedereen aan het flirten.

En deed ze haar yoga poses.

Op zondag besloten we naar Orvelte te gaan. Dit is een historisch dorpje met allermaal leuke winkeltjes. We liepen eerst langs de ijzertijd boerderij die is nagemaakt. Die ligt even uit het dorpje, maar vond ik wel het bezoeken waard!

Lily vond het maar gek, zo hobbelend over het gras!

Ik wilde perse op zondag naar het dorpje omdat er dan een markt zou zijn, maar die bleek afgelast te zijn. Dat was erg jammer. Ook de eetgelegenheden vond ik wat tegenvallen. Zo gingen we pannenkoeken eten en vond ik dat echt geen gezellige plek. Gelukkig waren de stenenwinkel en de mini dierentuin wel leuk!

In ZooBizar lopen veel van de dieren los. Je gaat een poortje door en dan kan er zo maar een gordeldiertje langs schieten. Of, als je Emmy heet, laat je er meteen een door het poortje ontsnappen. Oeps. Lily vond het prachtig en rende achter alles aan.

In de gifshop mocht ze nog wat uitzoeken. Het werd een leguaan.

Na de pannenkoek waren Lily en ik het wel een beetje zat. Helaas kan ik af en toe nog veel last krijgen van mijn bekken, vooral als we aan het struinen zijn. We besloten daarom lekker weer naar huis te gaan zodat Lily kon dutten. Dit deden we veel: in de ochtend op pad en daarna een rustige middag.

Drenthe bezoeken en geen Hunebedden zien, dat kan natuurlijk niet. Dus gingen we naar Borgen naar het grootste hunebed en het prehistorische park. Het was rustig en erg leuk om te zien. Daarna hebben we nog een hunebed in de buurt opgezocht.

Op dinsdag gingen we wéér naar een dierentuin. Naar Wildlands in Emmen. Ik vind het heel tof dat kinderen zo veel kunnen spelen en klimmen daar, maar qua dierentuindieren vond ik het niet heel bijzonder. Op den duur was ik ook zo overprikkeld dat ik blij was dat we naar huis gingen. Het was wel een erg leuke dag.

Kijk nou hoe lief en leuk ze samen zijn!

Om even bij te komen van alle prikkels, bleven we op woensdag lekker thuis. Dit was ook wel een bijzondere dag, want Lily werd 1,5! We zijn over het park gaan wandelen en daar kwamen we het natuurzwembad en de natuurlijke speeltuin tegen. We hadden meteen spijt dat we daar niet eerder met Lily heen waren gegaan: ze vond het namelijk fantastisch. Het zwembad vond ze ook heel leuk trouwens, waar we erg blij mee zijn omdat we graag meer met Lily willen gaan zwemmen.

Daarna gingen we samen een lekker ijsje eten. De kleine bofkont.

Heerlijk dit toch? gelukkig hadden we een bad! Daar heb ik zelf ook lekker van genoten.

Op donderdag zijn we naar een plek gegaan waar ik zelf enorm graag heen wilde en wat ook nog eens een heel bijzondere ervaring werd. Daar vertel ik binnenkort meer over. In de avond gingen we uit eten in een Iers restaurant en op vrijdag was het alweer tijd om – wederom in de file – naar huis te rijden. We hebben het heerlijk gehad. Wat hadden we een fijne tijd samen…

Tags: ,

Divider

4 responses to “Onze eerste gezinsvakantie… naar Drenthe!

  1. Nicole

    Klinkt als een fijne vakantie! Paar jaar geleden ook naar Orveltemarke geweest (volgensmij was het park toen net “klaar’) heerlijk park en ook fijn dat er in de omgeving veel te zien/doen is. Wij hebben toen veel gefietst. En naar het Hunnebedden museum, dat amg je dan zeker niet overslaan haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.