Ontwaken (Wicca #5) – Cate Tiernan

Geplaatst op 6 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Ontwaken (Wicca #5) – Cate TiernanOntwaken door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #5
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2005
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789022539514
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wicca heeft mijn leven veranderd. Ik heb vrienden verloren en nieuwe gevonden. Mijn ware afkomst ondekt. Ik heb liefde gevonden - maar ook verraad... Toch is er nog zo veel te leren. Ik weet dat Wicca voor het goede én het kwade gebruikt kan worden. Nu nog uitvinden wat goed is en wat kwaad.
Morgan weet nu dat ze heksenbloed heeft. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen - alleen op haar magie.

Ik kan niet anders stellen dan dat ik ontzettend verslaafd ben geraakt aan deze vrij oude serie. Ik ben alweer bij het vijfde deel, Ontwaken, aanbeland, wat niet lang geleden nog opnieuw is uitgebracht. Ik vind het zo jammer dat deze boeken vrij lastig te verkrijgen zijn, waardoor ik stad en land (en marktplaats) moet afzoeken om de boeken te kunnen scoren. Want ik geef eerlijk toe; ik wil deze serie echt wel compleet in mijn kast hebben. Hoewel ik probeer zo min mogelijk te verklappen, moet ik bekennen dat er wellicht wat spoilers inzitten voor de mensen die de eerdere delen nog niet hebben gelezen.

In het vijfde deel moet Morgan zien om te gaan met een aantal grotere veranderingen. Allereerst is Cal natuurlijk gevlucht, maar lijkt hij nog steeds invloed op haar te hebben. Hunter komt steeds dichterbij op persoonlijk vlak en daarnaast zijn er problemen met de wicca winkel en met het nieuwe huis van haar tante.

Het leuke vind ik dus dat er steeds sprake is van een doorlopende lijn, wat zich uit in één of twee grote problemen die invloed hebben op de ontwikkeling van Morgan, en een paar kleinere plotelementen. Deze kleinere plotelementen leren je meer over wicca en de manier waarop magie wordt toegepast. En daar hou ik nu eenmaal van!

Dit boek bevat weer genoeg onderhuidse spanning over de duisternis, maar voelde aan de andere kant ook als een adempauze na alles wat er in het vierde boek gebeurd is. Dit voelde erg prettig en zorgde er voor dat ik ontzettend snel door dit boekje ben gevlogen.

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen. De achtergrond van de clans en de manier waarop wicca wordt beschreven vind ik erg goed. Als iemand die zich goed in wicca heeft verdiept, merk ik dat Tiernan weet waar ze over schrijft.

Al met al heb ik weer ontzettend genoten van Ontwaken. Meteen toen ik het uit had, wilde ik deel zes alweer oppakken en dat zegt wat! Maar ik moet me inhouden, want ik heb niet zo veel delen meer in voorraad. Ha, rotleef.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

8 responses to “Ontwaken (Wicca #5) – Cate Tiernan

  1. Ik heb al vrij veel gelezen en gehoord over deze serie, maar ben er nog nooit aan begonnen. Misschien moet ik dat toch maar eens doen nu ik er de tijd voor heb. Het klinkt alvast heel leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.