New in | September

Geplaatst op 29 september 2015 door Emmy in Haul / 11 Comments

Elke maand zeg ik het weer, die stomme smoes met ‘volgende maand verwelkom ik vast minder boeken in mijn kast’. Wat een onzin, want de stapel van deze maand is weer zo groot dat ik me er ergens een beetje voor schaam! Gelukkig heb ik tijdens de ruilavonden ook wel wat boeken weggedaan! Dat moet wel, want anders zou mijn kast echt zo vol zitten!

Het boekenfestijn, de Uitmarkt, de ruilavonden… allemaal evenementen waar ik best wel wat boeken scoorde. Tevens ontving ik weer een aantal recensie-exemplaren. Vandaag laat ik jullie mijn nieuwe aanwinsten zien.

Foto 30-08-15 11 53 08

Eind augustus was de Uitmarkt, waar ik een aantal boeken scoorde. Ik kocht Ziel van vuur, Storm & Stone, Silber het tweede boek der dromen, het Vonnis en de Mime-orde. Alleen Ziel van vuur en het vonnis heb ik al gelezen, de overigen moeten nog aan de beurt komen. Degene die ik heb gelezen heb ik overigens ook al doorgeruild tijdens een ruilavond. Waarom? Ik heb de PERSEFoNE trilogie nu gelezen (en ik had alleen deel 3) en Firelight is nu eenmaal niet echt mijn type boek. Ik maak er dan graag anderen blij mee.

ruil6

Tijdens de eerste ruilavond bij boekhandel Heinen in ’s Hertogenbosch, nam ik deze stapel mee naar huis, bestaande uit: The Potion Diaries, Gone Angst en Gone Licht (deel 5 en 6), Harry Potter deel 3, 5, 6 en 7 (hardcovers) en De Engelen van de Apocalyps. Deze laatste klinkt echt als mijn soort boek. Harry Potter en Gone heb ik beiden al gelezen, maar wilde ik graag in deze uitgaven hebben. Harry Potter zou ik graag nog eens herlezen. En nog eens. En nog eens.

alles

Deze stapel komt van het boekenfestijn (Utrecht). Ik kocht er voor 22 aan boeken (en later bij de kringloop winkel nog voor 2,5). Mooie deal voor zo’n toffe stapel! Ik kocht: Dreamless, Mila 2.0, Prins der Wrake, de zienersteen (een van mijn favoriete jeugdboeken en daarom enorm gewent!), Rift, Rise, Skydoll 1 en 2 en Game of thrones de graphic novel deel 1. Ik las alleen de zienersteen en skydoll in een ver verleden.. dus dat vraagt om een re-read.

Foto 19-09-15 19 51 34

Dit was mijn haul van de dag dat ik een young adult meeting had. Daar werden boeken geruild, gekocht en verloot. Allereerst ruilde ik Big Sister Live (welke ik las en daarna ook weer door heb geruild), Angel Fever kocht ik over van Melisa. De weg van de schaduw en het lot van de schaduw ruilde ik ook, evenals Zie me, hoor me. Het eerste seizoen van Merlin en Rags & Bones won ik. Percy Jackson en de andere helden lag bij thuiskomst op de mat. Dit is een recensie-exemplaar.

Foto 25-09-15 23 04 13

Deze stapel ruilde ik tijdens de ruilavond bij Van Piere (Eindhoven). Waar ik vooral heel blij mee ben zijn de twee boeken van Juliet: De Saga van de Eilanden van het Licht. Ik wil echt al haar boeken lezen. Daarnaast nam ik Triban, de bron der magie en Het lot van Callie & Kayden mee naar huis. Dit laatste boek las ik ooit al eens.

En nu is het tijd om de rest van de boeken die ik heb binnengehaald bij elkaar te sprokkelen en op de foto te zetten. Als je dacht dat ik er al veel heb besproken, klik dan maar weg. Want het is deze maand echt weer erg.

emmyolivier

Allereerst even los Emmy & Olivier, omdat ik dit boek al heb door geruild met een ander boek wat ik graag wilde lezen.

Foto 28-09-15 11 22 38

De bovenste drie boeken van Warriors bevatten een bijzonder verhaal. Deze boeken heb ik namelijk gekregen van bezoekster Kim. Echt, ik kan bijna niet onder woorden brengen hoe lief ik dat vind! Kim was van mening dat ik deze boeken echt eens moet gaan lezen. Het eerste deel zal ik dan ook zeker gaan lezen in oktober!

Eve kocht ik bij de BookDepository. Helaas is de andere helft van mijn bestelling kwijtgeraakt bij de post. Als het goed is moet ik het boek binnenkort wel echt binnenkrijgen. Eve lijkt me in ieder geval erg tof, dus wil ik hem in oktober gaan lezen. Boeken die ik wel al gelezen heb zijn Penryn en het gevecht om hemel en aarde (fantastisch) en Wild storm (aangrijpend).

Foto 28-09-15 11 24 36

Deze stapel bestaat uit allemaal recensie-exemplaren; Onder de maan en In het bloed van Urban, De angstaanjager en marionet van Harper Collins en Lockwood deel 1 en 2 van LS Amsterdam. Heel erg bedankt! Ik heb ze allemaal al gelezen en vond ze allemaal erg tof!

Foto 28-09-15 11 26 22

Afgezien van Thuis (welke ik ruilde voor Emmy & Olivier) bestaat ook deze stapel uit recensie-exemplaren. Ik ontving Bloedbroeders, de fixer, De IJzeren Engel en Op het randje. Ik kijk er erg naar uit om deze boeken te gaan lezen. Ze liggen allemaal klaar om gelezen te worden.

Foto 28-09-15 11 26 41

De charmedpocket kocht ik over, waarmee ik mijn verzameling (in het Nederlands) gewoon compleet maak. ZO TOF! Maan en Zon (leuk die titel!), Het geheim van mijn man en Het meisje met de rode jas, kreeg ik via de goodiebag van Beste boeken live, waar ik Buddy Tegenbosch interviewde.

Daarnaast ben ik wat dingen vergeten op de foto te zetten, namelijk seizoen 10 van Supernatural en het boek Creativiteit voor dummy’s. Creativiteit is een groot element uit mijn vakgebied en ik wil mijn kennis over het begrip graag ontwikkelen. Hopelijk helpt dit boek daarbij. Oh… En ik ben vuur en as ook vergeten te fotograferen.. want deze ben ik nu aan het lezen (als ik dit blogje maak) en ligt dus ergens op de bank. Oh… ik vergeet echt kei veel boeken dit keer, want Wat ons niet zal doden heb ik ook nieuw binnen. Sorry voor mijn onzorgvuldigheid deze keer!

Deze maand stond dus aardig in het teken van ruilen. Boeken ruilen is echt ideaal; het kost je geen geld, je boekenkast raakt niet perse voller en je krijgt vaak de mogelijkheid om nieuwe boeken uit te proberen die je misschien niet zo snel gekocht zou hebben. Een win-win situatie, lijkt mij zo!

Tot slot kreeg ik van mijn oma nog een aantal dozen met oude kunstboeken. Deze heb ik echter nog niet uitgezocht… ze zijn oud en gaan over kunst.. meer zal het jullie vast niet boeien.

Tags: ,

Divider

11 responses to “New in | September

  1. Eigenlijk moet ik jouw aanwinsten blogposts gewoon bewaren tegen dat iemand me zegt ‘Wat heb je weer veel nieuwe boeken aan je collectie toegevoegd’. Dan reageer ik gewoon met ‘Nee hoor, valt best wel mee … voor echt veel boeken moet je even bij Emmy kijken.’ 😉

  2. Ik vond dat ik me netjes had in gehouden deze maand totdat ik me bedacht dat ik mijn Manuscripta, boekenfestijn en sommige andere aankopen niet had meegeteld… Oeps…
    Ik heb tot nu toe mijn ergste koopmaand gehad..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.