New in | Oktober

Geplaatst op 30 oktober 2015 door Emmy in Haul / 17 Comments

Het is weer eind oktober, dus dat betekent dat ik weer op een rijtje heb gezet welke boeken ik nieuwe heb. Ik denk dat dit de laatste keer is dat ik het zo doe. Ik wil de nieuwe boeken namelijk opnemen in de wekelijkse dagboekjes die ik wil gaan voortzetten. Het lijkt me een beetje dubbelop om het dan aan het eind van de maand nogmaals te doen. Voortaan dus alle nieuwe boeken in de dagboekjes en speciale hauls natuurlijk nog apart. Dit overzicht is tot en met 27 oktober… de rest (zoals het boekenfestijn) zal in komend dagboek komen. Maar nu eerst.. de enorme stapel nieuwe boeken van oktober. De boeken liggen op random volgorde.

Foto 27-10-15 15 11 45

Six of Crows was een pre order. Voor het eerst sinds Harry Potter 7 bestelde ik weer eens een boek vooraf. Hij is zoooo mooi. Ik heb hem al gelezen en vond hem erg leuk. Anders. Maar tof. Achteraan ligt Overal en ergens, een prentenboek wat ik maar liefst 5 sterren gaf. Het mooie verhaal in combinatie met de prachtige illustraties maken het een musthave. Because you’ll never meet me, bestelde ik op aanraden van Tim, maar raakte kwijt bij de post. Ik kreeg hem gelukkig alsnog nageleverd. Ik ga deze komende maand lezen, want hij schijnt erg tof te zijn. Zigeunergebroed, kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon. Het is een historisch verhaal en dat trekt me altijd enorm. Het is echt een bijzonder geschreven verhaal waar ik echt even over na moest denken hoe ik het nou vond. Het laatste boek van deze stapel is Dingen die we zeker weten, die ik overigens per ongeluk dubbel heb gehad. Ik ga hem doorgeven aan een andere blogger. Ik heb geen idee wat ik van dit boek moet vinden.. dus ik zie het wel.

Foto 27-10-15 15 14 15

Achteraan, heel onduidelijk (sorry) ligt Ik ben er. Een boek wat ik spontaan thuisgestuurd kreeg. Bedankt daarvoor. Ik weet alleen niet echt of het mijn boek gaat zijn. Maar he, ik moet soms wat anders proberen natuurlijk. En met mijn leestempo is dat prima mogelijk. Ook ligt daar het nieuwe boek van James Dashner, Geestesoog. Het gaat over hackers en dat vind ik altijd wel spannend. Ben benieuwd of dit boek me weet te grijpen. Ik kreeg dit boek overigens ook. Ik kocht Nevelen van Avalon bij de kringloop, terwijl ik zelf net een hele tas had ingeleverd. Was hard nodig.. Hoewel ik 5 kasten heb, raken die snel vol met alle boeken die ik per maand verwelkom. Het laatste boek van deze stapel is Geestverwanten, welke ik ontving van uitgeverij Life. Dit boek wist mij dus aangenaam te verrassen.. het is echt heel spannend.

Foto 27-10-15 15 15 34

De bovenste boeken van Carlos Ruiz Zafon, won ik allemaal. Hoe tof.. Het was echt enorm leuk verpakt. Out there en de nachtuilen kreeg ik als recensie-exemplaren van LS Amsterdam. Zo leuk! Hun nieuwe YA fonds is echt heel tof. Nu al.

Foto 27-10-15 15 17 07

De koningin en de favoriet zat in de goodiebag van de fantastische Best of YA sleepover. Echt, als je het gemist hebt, volgend jaar moet je er gewoon bij zijn. Het is awesome. Bij de sleepover kreeg ik ook het herschreven twilight boek: leven en dood. Deze mag ik ook recenseren voor de uitgever. Ik ben benieuwd.. voor mij is het ook 10 jaar terug dat ik het eerste deel las. Daarnaast ligt Hier was ik, het nieuwe boek van Gayle Forman. Saeculum en Erebos kreeg ik van Esmee.. super lief. Beide boeken zijn echt fantastisch.

Foto 27-10-15 15 21 16

En het volgende bergje boeken. Will grayson, will grayson, een van de weinige boeken van John Green die ik nog niet gelezen heb, kreeg ik van Melisa. De Naam van de Wind kreeg ik naar aanleiding van een interview van de Boekerij. Kan ik hem eigenlijk eens gaan lezen. The pointless book 2 kreeg ik ter recensie en Fallen in love en Oog om oog kreeg ik na een brainstorm. Oog om oog heb ik natuurlijk al gelezen en vond ik echt fantastisch. Naar Fallen in love ben ik vooral heel benieuwd.. en ik wil daarom meteen Fallen herlezen.

Foto 27-10-15 15 21 43

De twee manuscripten zaten in mijn goodiebag van het VIB event. Liefdesbrieven aan de sterren heb ik al gelezen en was heel bijzonder. Vervloekt is de Nederlandse vertaling van Starcrossed, welke ik een paar maanden terug las. Let’s talk about sex kreeg ik in dezelfde goodiebag. Tot slot ontving ik Harten Koningin van Harper Collins als recensie-exemplaar.

Foto 27-10-15 15 22 03

Het is weer een hele stapel… Misschien lijkt het minder erg als het per week gaat.. haha

Tags: ,

Divider

17 responses to “New in | Oktober

  1. Ah wat een fijne stapels! Leven en Dood ben ik héél erg benieuwd naar, net als Hier was ik, De koningin en de favoriet, Dingen die we zeker weten en Liefdesbrieven aan de sterren. De Grisha-boeken moet ik ook maar eens gaan lezen, hoor er zoveel over..

    • Ik vind de Grisha zelf helemaal geweldig, omdat het gewoon echt precies mijn type boeken zijn. Ik ben benieuwd of ze – als fantasy boeken – ook in jouw straatje zullen passen.

  2. Altijd zo tof om anderen hun nieuwe aanwinsten te bewonderen. Dat boekje van Clélie Lavit kreeg ik zelf ook toegestuurd én ik heb eigenlijk hetzelfde probleem als jou. Bovendien staan er nog andere boeken die werden aangevraagd en die krijgen steeds voorrang. Dat lijkt me het eerlijkste. Binnenkort toch maar eens lezen maar het is niet iets dat ik zelf zou uitkiezen.

  3. Jet

    Ik word helemaal blij als ik zo veel boeken bij elkaar zie!! Mij lijkt Geestesoog ook wel gaaf, ik wil The Maze Runner ook nog heel graag lezen. Nu de tweede film pas geleden uit is gekomen word ik toch wel weer benieuwd…

  4. Yey yey yey… Liefdes brieven aan de sterren wordt eindelijk vertaald. Ik wasal bijna van plan om hem iinhrt engels te proberen. Ik ben er zoooo beniruwd naar!
    En wederom weer een geweldige stapel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.