New In | December

Geplaatst op 31 december 2014 door Emmy in Boeken / 9 Comments

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2014. De boeken adventskalender loopt af en ik kan alleen maar opbiechten hoe fantastisch dit afgelopen boekenjaar is geweest. Maar daar later meer over! Ook deze maand heb ik weer schandalig veel nieuwe boeken in de familie mogen verwelkomen. De schuldigen: het boekenfestijn van Maastricht en Sinterklaas. Daarnaast kocht en kreeg ik ook nog wat boeken. Omdat ik weet dat haul’s erg graag gelezen laat ik jullie graag zien welke boeken het zijn.

November

dec1

Eind november kreeg ik nog twee boeken binnen. Allereerst Bestemming, welke ik overnam van Loranne. Nu heb ik de serie compleet. Yes. Van de uitgever ontving ik de Schroeiproeven, waar ik onlangs een kritische recensie over plaatste.

Het boekenfestijn

Ook ging ik eind november (geloof ik) nog naar het boekenfestijn in Maastricht. Want dit was ’toch in de buurt’ en ik had verkorte uren op het werk. Ik nam een hele boel mee. Oeps. Nou ja… Zo veel waren het er ook weer niet.. toch?

dec4

Helemaal rechts zie je een encyclopedie van keltische symbolen. Dit leek me toch een heel handig boek met mijn fascinaties en waarschijnlijk mijn keuze voor mijn scriptiethema.

Daarnaast zie je Zom-b van Darren Shan. Hij is een van mijn favoriete schrijvers (EN REAGEERDE PAS OP MIJN BLOG!!!) en deze serie wil ik graag van hem lezen.

Tot slot nam ik Verrijzing mee, het slotdeel de trilogie. Ik ben benieuwd!

dec3

Een paar boekenfestijnen terug kocht ik deel 4 en nu vond ik deel 3 en 5 van de Middernacht serie. YES! Deze boeken zijn steamy en smexy en ik heb er zin in! Ik ben zo blij dat ik nu door kan lezen tot en met deel 5 en weer een beetje bij ben met de serie!

dec2

EN DAN DEZE POEPIEMOOIE KLASSIEKERS. Echt.. Ik hou van dat soort covers! Geïllustreerd en zo veel zeggend, terwijl er niet te veel poespas gebruikt wordt. Stiekem hebben deze me wel geïnspireerd voor mijn inzending bij Blossom Books. Is dat te zien?

Sinterklaas

Ook mijn Sinterklaas cadeautjes hebben jullie al gezien, maar toch zet ik ze graag nogmaals op de foto. Wat kan je er van zeggen, boeken zijn nu eenmaal fotogenie.

dec8

Dvd’s: The Fault in Our Stars (nog steeds niet gezien… ehm…) en City of Bones. Blij meeeee! En het derde manga deel van The Infernal Devices. Nu de eerste twee delen nog…

dec7

Versplinter me, verwoest me en Miss Peregrine’s home for Peculiar Children. Deze heb ik allemaal al gelezen. Ik ben echt belachelijk verwend met de Sint.. Want dit was nog niet alles.

dec6

Deze drie kreeg ik ook nog! De Eindeloze nacht las ik al een tijd terug, maar deze nieuwe covers zijn te pretty om niet te hebben. Nu deel 3 nog… Want dat is het enige deel wat ik nog niet gelezen heb.

Ook kreeg ik het 8e deel van de Artemis Fowl serie: De laatste beschermer. Deze heb ik al gelezen, maar ik wilde de serie compleet hebben. Jeugdsentiment!

Tot slot het tweede deel van de Witch Finder trilogie: Witch Hunt. Die covers zijn pretty pretty. Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

December

En dan nu de ‘losse’ boeken die ik kocht en kreeg in december.

dec5

Hier zitten meteen een paar favorieten van het jaar tussen.

Achterin staat Magnetar, welke ik kreeg nadat ik een heel leuk mailtje van de schrijfster ontving. Heel leuk; toen ik het boek kreeg, stond er een Zon en een Maan in getekend. TOF! Ik heb erg genoten van het boek en mijn recensie verschijnt binnenkort.

Links staat een boek wat ik dit jaar twee keer heb gelezen: Eleanor en Park. Ik kreeg het boek van de uitgever en vond hem de tweede keer NOG mooier. Ik kon me enorm inleven in Eleanor en ondanks het gebrek aan actie.. Wauw.

Rechts staat het nieuwe pareltje van Lisette Jonkman. Ik ben ongeveer halverwege en vind het echt een heel handig boekje. Het is mega leesbaar, leerzaam en humoristisch geschreven. Ook hiervan kunnen jullie binnenkort een recensie verwachten. Dit boek kocht ik overigens zelf, en toen kreeg ik er nog een. Geluksvogels van de BAK.

Voorin ligt een van de mooiste boeken qua vormgeving: Alice in Wonderland. DIT BOEK IS ZO MOOI. De vertaling is netjes en eigentijds en samen met de illustraties is het echt een boek wat je generaties in je bezit wilt houden.

dec9

Wat een lekker blauw thema heeft deze foto!

Links staat Liefde en andere vreemde woorden. Dit boek kreeg ik bij de brainstorm die ik met Van Goor had en hij lijkt me echt super leuk! Ik vind de omslag echt zo lief en ik sta in het dankwoord. OEHOE.

In het midden staat Volmaakt monster, een verhalenbundel die ik kreeg namens de schrijver en Zilverbron. Ik ga hier meteen aan het begin van het jaar mee beginnen, want ik ben erg benieuwd. Verhalenbundels spreken me soms wel en soms niet aan; wat zou deze met me doen? De omslag vind ik in ieder geval erg tof!

Vervolgens ontving ik Zes seconden, waar de recensie onlangs van verscheen. Dit boek wist me echt te verrassen. Het is spannend en leest lekker vlot.

dec10

Ik ben erg verwend deze maand. Volgens mij zeg ik dat elke maand weer… Maar echt.. Ik ben zo dankbaar en blij als kind als er een pakketje in de bus valt.

Onthuld heb ik ontvangen van de uitgever omdat P.C. Cast in Nederland is. EN IK MAG HAAR INTERVIEWEN! ZO TOF! Ik heb nog niet alle delen.. ik mis deel 6 en 10 nog geloof ik. En ik heb tot en met 9 gelezen. En 10 is nu goedkoop, maar nergens te krijgen. ARGH.

Hati heeft haar beide boeken gesponsord bij de BAK en wilde mij ook graag een recensie-exemplaar sturen van Sleutels van chaos. Ik ben er ZO benieuwd naar!

dec11

Tot slot, ja dit is de laatste foto, want ik heb mijn lootjecadeautje nog niet binnen,

Van uitgeverij Gottmer ontving ik het vooruitexemplaar van De Honden. Hoewel het niet echt een boek is wat ik zelf op zou pakken, ben ik toch wel benieuwd wat ik en dan van zou vinden. De kaft vind ik wel tof (hoe hij gaat worden dan he, deze witte vind ik echt meh).

En als allerlaatste Lokroep. Dit boek vond Ellis voor een heeeeel mooi prijsje en ik wilde hem graag hebben. Ik ben namelijk erg benieuwd naar deze serie!

Het is weer een monsterhaul, niet? Zou januari dan eindelijk wat rustiger worden?

Tags: , ,

Divider

9 responses to “New In | December

 1. Kim Milkyway

  Erg gave aanwinsten weer. Volgens mij raakt zelfs zo’n snelle lezer als jij nooit uitgelezen.

  Waar gaat de honden over? Ik heb hem al wel een keer op de site van AKO en op Bol.com gezien maar er staat nergens waar hij over gaat.

  Heb je al weleens een boek gelezen van Erin Hunter?

  • Klopt! Die plank raakt maar niet leger.. Maar ik werk er hard aan!

   De honden gaat over een jongen die met zijn moeder vlucht voor zijn gewelddadige vader en terechtkomt op een plek vol geheimen die alleen hij ziet ofzo. Ik heb het boek nog niet gelezen.

   Welke boeken heeft Erin Hunter allemaal geschreven? De naam komt me bekend voor, maar ik weet niet of ik echt wat heb gelezen.

 2. Marjo

  Hallo wat een collectie! Kwijl, jaloers! 😉 je hebt het echt meer dan top gedaan de advent vind ik! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed 2015!

 3. Als ik al die mooie boeken zie word ik hebberig en dat is normaliter niks voor mij…integendeel: ik geef liever, want dat maakt blij 😉

  Wens je een mooi, gezond en liefdevol 2015 en natuurlijk: heel veel leesplezier 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.