Nerve

Geplaatst op 22 september 2016 door Emmy in Film, Recensie / 0 Comments

Nerve PosterNerve
Met onder andere:
Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade
Geregisseerd door: Henry Joost, Ariel Schulman
Gebaseerd op het boek naar: Jeanne Ryan
Release: September 2016
Genre: Actie
Speelduur: 96 minuten

A high school senior finds herself immersed in an online game of truth or dare, where her every move starts to become manipulated by an anonymous community of “watchers.”

Ik deed een dansje toen ik een tijdje terug een mail kreeg of ik bij de persvoorstelling van de nieuwste YA verfilming wilde zijn. Natuurlijk wilde ik dolgraag naar Nerve! Esmee is al jaren fan van de Nederlandse editie van het boek (Lef) en ik weet dat zij een hele goede boekensmaak heeft. Vorige week stond ik dan ook om half 11 klaar in Amsterdam om me te laten verrassen door het verhaal.

 

Venus (Vee) staat altijd in de schaduw van haar vriendin Sidney. Als Sidney haar kennis laat maken met het spel Nerve, is Vee in eerste instantie terughoudend. Maar Sidney’s kleinerende houding doet Vee laten inzien dat ze de wereld moeten laten zien dat zij ook avontuurlijk is. In een opwelling geeft ze zich op, niet wetend dat ze de heftigste nacht van haar leven mee zal maken.

Ik wist niet zo goed wat ik van Nerve kon verwachten. Ik vond de trailer heel spannend overkomen, maar soms bevat een trailer alle spannende elementen. Gelukkig wist de film me meteen mee te trekken, wat mede kwam door de vele herkenbare internetreferenties. Vervolgens wist het boek me aan het lachen te maken, maar ook mijn darmen in de knoop te leggen bij een aantal zenuwslopende opdrachten. Laat ik zeggen dat de hoogtevrees écht voelbaar was.

 

Naast een fantastische soundtrack, toffe graphics en een fijne dynamiek tussen de personages, vond ik het verhaal ook erg leuk overkomen. Ik heb het boek dus niet gelezen, maar dat was ook absoluut niet nodig om het verhaal te snappen. Ik denk dat de film daarom voor een heel groot publiek geschikt is en ook zeker veel nieuwe lezers aan zal trekken. De film was spannend, spectaculair en ook lekker heftig, wat het verhaal echt kan hebben.

Als ik toch een punt van kritiek mag hebben, vind ik het einde misschien wat makkelijk gevonden en ook vrij compact in vergelijking met de rest van de film.

Zelf zou ik dus echt never nooit niet op player drukken. #Watje

Ik ben echt aangenaam verrast hoe gaaf ik Nerve vond. Het zat lekker in elkaar, bevatte spannende en luchtige momenten en wist me vanaf de eerste seconde tot de laatste te boeien. En in sommige gevallen; liever zij dan ik. Een echte bioscoopfilm die je niet mag missen. Vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

 

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.