NaNoWriMo

Geplaatst op 13 september 2011 door Emmy in Schrijven / 0 Comments

Vorig jaar deed ik mee, en won ik, ondanks dat ik twee volle weken niet schreef. De National November Writing Month, NaNoWriMo, is een schrijfwedstrijd waarin je vooral jezelf een doel oplegt. Namelijk het schrijven van een verhaal van minimaal 50.000 woorden. Op 1 november mag je beginnen, al mag je je plot wel al af hebben, en schrijf je ongeveer 1667 woorden per dag, als je dat lukt. Op 30 november sluit het en mag je je een winnaar noemen als je de 50000 hebt gehaald. Op de website kan je alles keurig bijhouden en krijg je ook je online certificaat.

Ik twijfel echter of ik mee ga doen dit jaar. Oplettende lezers zullen wel weten dat ik op 1 december mijn huis uit moet, de kans is dus groot dat ik dan aan het verhuizen ben. Ook zal school wel weer veel tijd opvreten. En ik heb nog geen enkel idee voor een plot. Ik zou Fireflies van vorig jaar kunnen herschrijven, ik zou kunnen schrijven aan de verhalen die ik wilde gaan schrijven afgelopen zomervakantie, of ik zou kunnen schrijven over dingen die beleefde zijn tijdens rollenspellen. Ik weet het niet. Zoveel keus en zo veel mogelijkheden.. En ik weet het gewoon niet! Vorig jaar vond ik het soms zoooo moeilijk om steeds weer iets te verzinnen. Ben ook totaal ontevreden over Fireflies merk ik nu, omdat het zo rommelig is. Dus moet ik me dan wel zo op laten jagen door die tijdsdruk?
Ondanks alles heb ik toch een drang om wel mee te doen, juist omdat ik mezelf dan nog meer aanleer om elke dag te schrijven, net zoals ik voor deze blog probeer. Maar, 50000 woorden is erg veel, en ik vind het een wonder dat ik het vorig jaar gehaald heb. Als ik nu ook in mijn worddocument van mijn blogs kijk, zie ik dat ik zo’n 22000 woorden heb besteed aan mijn blog. Ai, dat lijkt dan meteen heel weinig, terwijl het al zo veel is.
Ik heb afgesproken met mezelf dat ik binnenkort wel een plot ga beginnen. En dat ik gewoon afwacht hoever ik kom met de ideeën. Tegen de tijd dat 1 november nadert zal ik wel zien of ik mee ga doen. Doe ik niet mee, dan heb ik altijd nog een mooi plot klaarliggen voor een andere keer.

Bewaren

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.