Nachtschade: de eindstrijd – Andrea Cremer

Geplaatst op 7 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Nachtschade: de eindstrijd – Andrea CremerDe Eindstrijd Serie: Nachtschade #3
Andere boeken in deze serie: De Flirt
| 12 november 2012
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789022560273
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Nooit is Calla het gevecht uit de weg gegaan, maar aan de vooravond van de allesbeslissende slag staat er wel erg veel op het spel. Zo moet ze Ren koste wat kost beschermen, maar kan ze Ansel ook niet aan zijn lot overlaten. Naast dit alles moet ze zich ook nog aan haar roedel bewijzen, voordat ze na kan denken over hoe haar leven verder moet nadat de strijd is gestreden. Als ze de nacht tenminste overleeft...

Ha, toch nog gelukt om deze uit te lezen voordat ik naar Castlefest ging, al komt Nachtschade: de eindstrijd een stuk later online, besloot ik meteen te gaan typen…Want het einde was mooi, maar gaf me ook een brok in mijn keel. Ren. Niet Ren. En nee, ik ga lekker niet zeggen wat het is, maar ik was er niet blij mee.

Waar ik het vorige boek een beetje afstandelijk en zonder actie vond, was dit een en al actie. Er moet naar de onderdelen van het kruis gezocht worden en die worden bewaakt door andere Wakers en wezens. De keuzes die Andrea hiervoor gemaakt heeft, vond ik origineel en ook niet al te voor de hand liggend. Het was gelukkig niet zo dat water meteen aan vissen gekoppeld werd…Hulde voor originaliteit.

Nu zou dit dus een trilogie worden, maar ik hoorde dat er misschien toch een deel 4 komt. Daar ben ik wel benieuwd naar, want hoewel het boek wel echt een einde heeft, kan het toch alle kanten op gaan. Ik hoop dan wel dat het over de Wolven gaat en niet over de zoekers, want met de wolven heb ik toch iets meer.

Ik vond het fijn dat er niet echt nieuwe personages meer bij kwamen en dat je in dit boek meer ruimte kreeg de bestaande karakters te leren kennen… Ik vond dat in boek 2 namelijk zo’n gemist… En ook nu had ik nog wel eens dat het me allemaal iets te snel ging. Bepaalde belangrijke gebeurtenissen zijn zo klats boem gedaan in twee zinnen. Opletten geblazen!

Al met al vond ik Nachtschade: de eindstrijd een origineel verhaal (behalve dan die zwaarden) en vind ik de manier waarop mens en wolf in 1 geest samenwerken heel mooi beschreven. Calla was echt ontzettend fijn als hoofdpersoon en hoewel ik Shay nog steeds een hufter vind, kan ik het me voorstellen dat anderen hem geweldig vinden. In de epiloog was ik dan ook een beetje teleurgesteld..Maar ik vond het wel een prachtig stukje.
In ieder geval: deze trilogie is een echte aanrader voor iedereen die van Fantasy, romantiek, actie en wolven houdt!

Bestel het boek via bol.com

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Nachtschade: de eindstrijd – Andrea Cremer

  1. Ahahah! Je vindt Shay een hufter? Daar moest ik echt onwijs hard om lachen. xD Nou ja, ik hem dan weer minder met Ren. Maar ik verafschuw ‘m niet. Waar ik wel “nee!”, was Ansel. (Al was dat geloof ik al in deel twee?) Maar ja, soms moet je je personages ombuigen…

    En ja, ik had je dus al verteld over deel vier. Ik houd Goodreads goed in de gaten. Het is nog niet vertaald en ik geloof nog niet eens geschreven, dus tot die tijd houd ik Goodreads in de gaten!

    • Haha ja ik vond hem al vanaf deel 1 een beetje een zak. Erg he? Ansel vond ik een beetje een aansteller en wel erg het kleine broertje uithangend. Maar ik weet 1 ding zeker: goodreads in de gaten houden! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.