Moordspel – Cis Meijer

Geplaatst op 8 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Moordspel – Cis MeijerMoordspel door Cis Meijer
Ook door deze auteur: Verdoofd
Uitgever: De Fontein | September 2016
Genres: Young Adult, Jeugd, Thriller
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789026140952
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voor vertrek wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is woedend.

In de Ardennen haalt ze haar vriendin en twee vrienden over om tijdens een moordspel de leraar die Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dat blijkt een gevaarlijke zet, want hij is ineens spoorloos. Speelt hij een spel met hen?

Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat naar hem op zoek. Wanneer haar beste vriendin ook verdwijnt, verandert de zoektocht in een regelrechte nachtmerrie.

Sinds Cis’ haar eerste boek uit is, volg ik haar op de voet. Ik vind haar jeugdthrillers namelijk ontzettend goed. Ik was dan ook best wel trots dat ik werd uitgenodigd voor de meet & greet ter promotie van haar nieuwste boek: Moordspel. Onder het genot van een hapje en een drankje mochten wij haar alles vragen én kregen wij een exemplaar van het boek mee naar huis.

moordspel2

Moordspel speelt zich af in de Ardennen, waar Robin en haar klas naartoe zijn voor een schoolreis. Ze gaan er een Moordspel spelen, en Robin heeft er eigenlijk helemaal geen zin meer in nu haar tweelingbroer Kai niet mee mag. De docent die er voor gezorgd heeft dat hij geschorst is, is er namelijk ook bij. Robin verzint tijdens het spel een list; ze gaan die stomme docent eens een lesje leren. Maar dan verdwijnt hun leraar. Houdt hij hen voor de gek of zit hij echt in de problemen? Robin wil het koste wat kost rechtzetten.

Allereerst: applaus voor de fantastische vormgeving. Zo nu en dan krijg je namelijk een hoofdstuk vanuit het perspectief van de dader en dat moet je op de kop lezen. Het is een hilarisch gezicht dat je een boek om moet draaien om verder te kunnen lezen. Dit vond ik heel speels en een fantastische vondst.

moordspel

Wat ik nog meer fantastisch aan het boek vond, was de setting. Ik kreeg echt het gevoel dat ik in de Ardennen stond en ook in de herberg sliep. Zo in het bos, bij de grotten. Het was een fantastisch decor voor dit spannende verhaal.

Het verhaal was spannend en ik wist tot op het eind niet wie de dader was (ook ik zat op een verkeerd spoort), maar toch wist het me niet omver te blazen. Ik las het boek terwijl ik ziek was, in de hoop dat dit verhaal me mee kon sleuren. Helaas deed het dit niet. Ik wist me niet helemaal met Robin te identificeren en zijn wist mij niet helemaal mee op pad te krijgen, wat in Cis’ vorige boeken wel lukte. Helaas was het boek daarom niet helemaal wat ik er van verwacht had.

Moordspel is absoluut niet voorspelbaar.

Toch is het feit dat je niet vanaf pagina één al weet wie de dader is, echt een grote plus van Moordspel. Ik zou het eigenlijk opnieuw willen lezen in de hoop dat ik dan wel hints zie naar de dader. En dat weet niet elke schrijver voor elkaar te krijgen. Dus hoewel ik niet helemaal in het verhaal kwam, vind ik het uiteindelijk wel een heel goed jeugdboek. Echt een aanrader voor jongeren die graag thrillers lezen.

moordspel3

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Moordspel – Cis Meijer

  1. Ik zie het al helemaal voor me dat ik dat boek lees in de trein en dan ineens het boek om moet draaien haha! Zouden mensen het dan opmerken dat ik het boek ondersteboven houd? Het lijkt me in ieder geval een tof boek want ik kreeg al rillingen bij het lezen van de samenvatting en het is meestal bij mij een goed teken als ik de rillingen krijg van een thriller. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.