Mockingjay en lesgeven

Geplaatst op 23 november 2015 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Hoera! Dit deed ik de afgelopen week.

Maandag Heen en weer

Ik wist dat ik vandaag veel moest doen en weinig tijd had. Ik wilde graag veel lessen voorbereiden en een aantal blogjes typen. Ik begon dus meteen om acht uur met werken en hield pas op toen ik weg moest. Ik moest namelijk even naar mijn invalwerk om de laatste dingen te regelen. Ik herlas in de trein Fallen, omdat ik binnenkort het tussenboek wil lezen en ik erachter kwam dat ik deel 1 en 2 van deze serie nooit gerecenseerd heb. Ook kreeg ik vandaag Ontworteld binnen. Ik ben zo benieuwd naar dit boek. Het is gewoon bizar.

Ondanks dat het voor mijn gevoel een hele drukke dag was, heb ik wel heel veel kunnen doen voor mijn gevoel. Heerlijk, die productiviteit.

Dinsdag Mockingjay!

Woehoe, vandaag zou ik voor het eerst werken op mijn oude stageschool. Ik val er 5 weken in. Heel fijn dat ik ben gevraagd en de school al ken! Wel even wennen, want het is opeens een lange dag, terwijl ik natuurlijk allemaal korte dagen maak in Zetten. Toch ging het heel snel. En wat zijn de leerlingen lief! Een aantal leerlingen heb ik vorig jaar al gehad, wat ergens een beetje ongemakkelijk was, maar ook wel weer prettig. En daarna natuurlijk meteen door! In de trein las ik in Grijze magie, welke ik net niet uit kreeg vandaag.  Ik ging snel naar Den Bosch om mijn vriend op te halen en toen naar Eindhoven, voor Mockingjay en de fantastische toetjesparty bij Van Piere. Daar was het heel gezellig en waren er echt heel veel lekkere taartjes. Er werden ook wat prijzen weggegeven.. en toen kreeg ik dus ook wat! Ik had dus niks verwacht, want ik was niet verkleed (alleen een toffe vlecht dankzij Melisa).. Maar ik kreeg de poedelprijs omdat ik de boekhandel afgelopen tijd zo veel heb geholpen om op de kaart te zetten als een uitstekende Young Adult plek. Zo schreef ik een paar stukjes voor hun nieuwsbrief. Ik kreeg mijn eigen Mockingjay tas en het boek The Cage, welke ik eerder las in het Engels, maar nog niet in de kast had staan. Nu heb ik de Nederlandse editie in mijn verzameling! Ook kregen we allemaal een voucher voor een Mockingjay pin. En toen de film he.. Ik moest van te voren een kort praatje houden. Uiteindelijk kreeg ik veeeel minder tijd dan ik verwacht had, dus hield ik het lekker kort.. We wilde immers de films, en wel nu. Ik vond hem heel vet, maar ik was wel helemaal kapot toen we ’s nachts thuiskwamen. Het is gek om op deze manier weer een enorme hype af te sluiten.

Woensdag werken en lezen.

Vandaag moest ik werken en ik nam heel rebels de late trein. Want ik was moe. Van te voren las ik Grijze magie uit. Aan de ene kant vond ik het een heel tof boek, maar aan de andere kant weet ik niet zo goed wat ik er nou echt van vond. In de trein begon ik aan De kruisdraagster. Werk ging best lekker, overigens. De kinderen waren wat rustiger, wat deels komt door de structuur die verbeterd wordt. Tijdens de tekenles kreeg ik eindelijk de kans om wat meer in te spelen op het leven van de leerlingen en dat werpt vruchten af; meer leerlingen werken en ze komen nu ook met verzoekjes naar me toe. Ik vind de leerlingen – hoe vervelend ze ook kunnen zijn – gewoon zo leuk. We hadden ook een Mockingjay moment, omdat ik mijn pin op had. Alle handjes gingen de lucht in.

Thuis aangekomen las ik De Kruisdraagster uit en haalde ik mijn pakketje op bij de buren. Cadeautjes voor de sint. ’s Avonds deed ik eigenlijk niks… Behalve How I Met Your Mother kijken… Ik heb dus al een paar dagen niks geschreven. Oeps. Moe. Naar bed. Doei.

Foto 21-11-15 14 38 45

Donderdag 19 november: Uitslapen? Wat is dat?

Vandaag was ik vrij en al een aantal dagen keek ik er naar uit: UITSLAPEN. Nou, ra ra wie was er om 6 uur klaar wakker? Ik. Wel vroeg boodschappen kunnen doen daardoor.. Verder doe ik lekker weinig vandaag. Een beetje thuiswerken natuurlijk, maar zonder moetje. Lekker bloggen, schrijven en nutteloos tv kijken. Misschien moet ik straks maar wat gaan schrijven aan NaNo, want ik loop behoorlijk achter. De katten zijn wel echt duizend vervelend.

’s avonds heb ik nog kei veel voor NaNo geschreven. Tevens heb ik een stukje verhaal op Wattpad gezet. Ik ben er heel nerveus over, maar ik wilde het toch doen. Peilen of jullie het wat vinden. Ik maakte er even snel een omslag voor. Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan waar je het kunt lezen.

inhetbloed

’s avonds ging de deurbel en kreeg ik nog een pakketje binnen met de spellen die ik mocht uitzoeken voor het helpen bij de spellenbeurs. Een deel van de vergoeding bestaat altijd uit een spellentegoed. Ik kon niet zo goed kiezen, omdat we al zo veel spelletjes hebben… Ik koos voor een spel wat mijn vriend al heel lang wilde hebben, maar steeds liet staan om de kosten: Assassin’s Creed Monopoly  en voor mezelf een Deckbuilders Toolkit van Magic the Gathering. Er zit nooit zo veel nuttigs in, maar het was goedkoper dan een aantal losse boosters kopen (vooral omdat ik de afgelopen sets maar matig vind) en hier zat hoe dan ook een angel in die ik graag aan mijn collectie wilde toevoegen. Win win.

Foto 21-11-15 14 39 06

Vrijdag

Ik stond weer om 5 uur op om naar mijn werk te gaan en las in de trein Because you’ll never meet me, die ik tijdens mijn tussenuren uit las. Ik tekende vandaag mijn officiële benoeming eindelijk, omdat er eerder een fout in stond. Ook zette ik spullen klaar voor de lessen en werkte in de nieuwe opdracht uit. De lessen gingen prima en ik had er veel plezier in. Ik schreef tijdens mijn tussenuren trouwens ook nog aan NaNoWriMo en sprak met een van mijn collega’s, die ik foto’s had beloofd van mijn andere werkplek. Op mijn werk zijn ze namelijk erg zoekende naar een nieuwe invulling van de lokalen. Op de terugweg lees ik in De IJzeren Prinses, een reread in het Nederlands.

Thuis zag ik dat het voor de komende tijd eindelijk klaar zal zijn met de vele tussenuren. Mijn rooster is iets veranderd, waardoor ik vrijdag later begin. Ik denk dat ik het wel lekker vind. Ook had ik nog wat prijzen voor de BAK in de brievenbus liggen en hadden we geen tv, dus keken we How I Met Your Mother. We zijn bijna klaar.

Overigens… nu ik volgende week niet zo mega vroeg op hoef, voelt het ook beter om naar de ruilavond in Sassenheim te gaan. Helen Vreeswijk komt ook en ik ga nog een leuk stapeltje boeken uitzoeken om mee te nemen!

Zaterdag

Vandaag ben ik vrij, afgezien dan dat ik straks naar de boekpresentatie van De Nachtuilen ga in Breda. Wordt vast gezellig. Vanavond hebben we ook nog een verjaardag. Eerst wilde ik enorm vooruit gaan werken voor mijn blog, maar ik doe het juist rustig aan. Voor ik weg moet, valt het tweede deel van Overlevers op de deurmat: De nieuwe orde. Ik ben benieuwd!

Uiteindelijk ben ik niet naar Breda gegaan. Tegen de tijd dat de middag aanbrak, voelde ik me moe en onrustig. Ik had helemaal geen zin om me te moeten haasten. In plaats daarvan werkte ik aan mijn blog en keek ik wat anime. Een goede keuze, al zeg ik het zelf. Volgende keer beter. ’s Avonds las ik verder in de IJzeren prinses.

Zondag

Ik las ’s morgens de IJzeren prinses uit. Wat blijft het een heerlijk verhaal. Daarna ga ik als een wervelwind door het huis om de vloeren eens even goed te schrobben. Vanmiddag ga ik namelijk samen met Rob naar mijn vader, waar we gezellig gaan eten. Ik ga dan Ontworteld lezen in de trein en daar kijk ik erg naar uit. Overigens heb ik al de hele dag hoofdpijn, dus dat is wel een beetje een domper.

Volgende week heb ik een vrij drukke week. Maandag ben ik vrij en dan bereid ik mijn lessen voor en ga ik bloggen (de BAK vult zichzelf niet in!) en moet ik ook hoognodig verder met NaNo. Ik loop steeds maar net bij. Dinsdag moet ik invallen en geef ik bijles. Woensdag werken, donderdag een afspraak en vrijdag weer werken. En de ruilavond natuurlijk. Ik neem een leuke stapel boeken mee. Zaterdag heb ik weer een afspraak en dan ben ik zondag lekker vrij. Tot volgende week!

Foto 21-11-15 14 43 11

Gelezen boeken: Fallen, Grijze magie, de kruisdraagster, because you’ll never meet me, de ijzeren prinses en ontworteld.

Nieuwe boeken: Ontworteld, the cage en de nieuwe orde

Tags:

Divider

7 responses to “Mockingjay en lesgeven

  1. Zo’n mockinjay pin is echt gaaf! Ik ben ontzettend benieuwd naar de laatste film, maar het is ook echt jammer dat er dan geen nieuwe Hungergames films is om naar uit te kijken!

  2. Dat van dat uitslapen is soms wel herkenbaar. Dan denk ik idd: lekker lang slapen en dan ben ik al megavroeg wakker. Of als ik denk: eens lekker vroeg naar bed om wat extra te slapen, dat ik dan de slaap niet kan vatten.

  3. Ik moet echt mijn haar weer eens wat vaker vlechten. Dan hoef ik het niet steeds van voor mijn ogen te tillen wanneer ik wil lezen. Die Katniss-vlecht blijft doorgaans vrij goed zitten (mits enkele speldjes om mijn zware haar in bedwang te houden).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.