Mini recensies #6

Geplaatst op 8 februari 2020 door Emmy in Recensie / 0 Comments

De afgelopen tijd heb ik weer drie boeken gelezen die ik even kort onder de aandacht wil brengen met een mini recensie. Denk hierbij aan latere delen van een (minder populaire) serie, wat graphic novels of andere boeken waar ik niet altijd een hele recensie over kan of wil schrijven. Deze keer heb ik twee graphic novels en een deel van Ilona Andrews Kate Daniel’s serie voor jullie!

Taxi! Verhalen vanaf de achterbank

Mini recensies #6Taxi! Verhalen vanaf de achterbank | Mei 2019
Aantal pagina's: 98
ISBN: 9789492117991
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Striptekenares Aimée de Jongh (De Terugkeer van de Wespendief, Bloesems in de Herfst) brengt met TAXI! haar eerste autobiografische graphic novel. De Jongh vertelt over vier opmerkelijke, waargebeurde taxiritten in vier steden: Los Angeles, Parijs, Jakarta, en Washington, D.C. Terwijl de chauffeurs zich langzaam aan haar openstellen, doet De Jongh hetzelfde — zelfs als ze daarmee haar eigen vooroordelen en overtuigingen moet laten varen. Door deze kwetsbare en vooral humoristische momenten vindt De Jongh overeenkomsten met de mensen die haar naar haar bestemming brengen. Een ode aan taxichauffeurs overal ter wereld.

Ik heb Taxi opgepakt omdat ik bekent ben met het werk van Aimée en ook dit me aansprak. Het boek is duidelijk autobiografisch en verschillende verhaallijnen en landen vloeien naadloos in elkaar over. Dit kan bij sommige lezers verwarring oproepen, maar ik vond het juist heel mooi gedaan. Het complete verhaal speelt zich af op de achterbank van een taxi en er komen verschillende culturen (en vooral het verschil daartussen) aan bod. Conversaties en belangrijke thema’s als racisme en PTSS komen naar voren. Een indrukwekkende graphic novel met een aantrekkelijke gelaagdheid.

Dansen op de vulkaan

Mini recensies #6Dansen op de vulkaan | Januari 2013
Aantal pagina's: 254
ISBN: 9789054923695
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Als Flo voor het eerst op reis is zonder zijn vriend Bas, is hij met niets anders bezig dan met de heimwee naar de ander en ziet hij al het moois om hem heen niet. Maar is er na zoveel jaar samen zijn nog wel afstand nodig om elkaar te missen? Dansen op de vulkaan is een semi-autobiografisch verhaal over de pijnlijke, maar herkenbare kanten van de liefde. We weten allemaal dat een lange relatie vele stadia kent; nog nooit eerder bracht iemand al die facetten van de liefde zo mooi in beeld als Floor de Goede.

Ook Flo kende ik al, van z’n korte strips. Dit is echter geen kort verhaal, maar een heel boek. Het is emotioneel, mooi, eenzaam en ook nog eens grappig. De tekenstijl vind ik fijn en lekker duidelijk. Het verhaal is soms wat ongemakkelijk en grensoverschrijdend, maar dat vind ik misschien juist wel een plus. Het bespreekt namelijk de pijnlijke kant van liefde. Ik heb het gevoel dat ook dit boek autobiografisch is. Ik heb me goed vermaakt tijdens het lezen.

Magic Bleeds

Mini recensies #6Magic Bleeds Serie: Kate Daniels #4
Andere boeken in deze serie: Magic Bites
Uitgever: Ace | Mei 2010
Genres: Urban Fantasy
Aantal pagina's: 349
ISBN: 9780441018529
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Kate Daniels works for the Order of the Knights of Merciful Aid, officially as a liaison with the mercenary guild. Unofficially, she cleans up the paranormal problems no one else wants to handle—especially if they involve Atlanta’s shapeshifting community.

When she’s called in to investigate a fight at the Steel Horse, a bar midway between the territories of the shapeshifters and the necromancers, Kate quickly discovers there’s a new player in town. One who’s been around for thousands of years—and rode to war at the side of Kate’s father.

This foe may be too much even for Kate and Curran, the Lord of the Beasts, to handle. Because this time, Kate will be taking on family…

De Kate Daniels serie van Ilona Andrews is toch een beetje mijn guilty pleasure. Ik vind hoofdpersoon Kate echt heerlijk sassy en het boek heeft een heerlijk tempo. Tuurlijk, het is vooral luchtig en een beetje sexy, maar dit is wel het type urban fantasy waar ik van hou. Met de humor zit het dik in orde en de personages zijn stuk voor stuk likeable.

Lees jij wel eens een graphic novel?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.