Mini recensies #4

Geplaatst op 5 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Ik heb weer een drietal boeken gelezen die ik het zeker waard vind om even te benoemen, maar waar ik geen uitgebreide recensie over wil schrijven. Wie weet zit er wat voor je tussen, want het zijn stuk voor stuk wel interessante boeken.

De kleine prins

Mini recensies #4De kleine prins | April 2005
Genres: Klassieker
Aantal pagina's: 95
ISBN: 9789061005438
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Deze klassieker uit 1943 heeft al vele harten van allerlei leeftijden weten te veroveren en ik had me al jaren voorgenomen het ooit eens te willen lezen. Nu was het boekje eindelijk eens beschikbaar en besloot ik het maar mee te nemen.

Het is een fantasierijk verhaal vol lezenslessen die veel indruk maken. Het heeft een filosofische ondertoon en zet je aan het denken. Ik vond het een bijzonder boekje en ik denk dat het leuk is voor alle leeftijden. Het is zo’n type boek dat je eens in de zoveel jaar gewoon moet herlezen, dus dat ga ik zeker doen. Ja, het is grimmig, maar dit vond ik De kleine prins alleen maar overtuigender maken.

Heart of the dragon

Mini recensies #4Heart of the Dragon door Keith R.A. DeCandido
Ook door deze auteur: Nevermore
Serie: Supernatural #4
Andere boeken in deze serie: The Unholy Cause
Uitgever: Titan Books | November 2010
Aantal pagina's: 310
ISBN: 9781848566002
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

A Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit CW series!

When renegade angel Castiel alerts Sam and Dean to a series of particularly brutal killings in San Francisco's Chinatown, they realise the Heart of the Dragon, an ancient evil of unspeakable power, is back! John Winchester faced the terrifying spirit 20 years ago, and the Campbell family fought it 20 years before that - can the boys succeed where their parents and grandparents failed?

Ik kreeg met de Halloween swap weer een supernatural pocket! Net als vele andere bekende fantasy-series (ik heb er ook veel van Charmed), heeft ook Supernatural zijn eigen lijn pockets. Deze boeken zijn allemaal los te lezen en zou je kunnen zien als losse afleveringen in boekvorm. In het geval van deze serie, staat er vooraan altijd tussen welke afleveringen het boekje het best gelezen kan worden. Heart of the dragon speelt zich af tijdens seizoen 5 en bevat verschillende plotlijnen.

Een groot deel van het boek gaat over de ouders van Sam en Dean en hun grootouders. Dit past wel bij het seizoen en past ook wel bij het monster uit dit boek, dat 20 jaar geleden ook al een confrontatie met de familie Winchester heeft gehad. Ik had zelf echter liever meer Sam en Dean gehad.

Omdat er meerdere auteurs aan deze serie werken, slagen ze er niet alleen even goed in om de personages over te brengen. Hierdoor heb je af en toe een hoog fanfic gehalte en dat vond ik jammer. Een deel van de inhoud voelde ook erg random of meer als opvulling.

Toch vond ik het vermakelijk. Ik hou van Supernatural en zou het liefst nooit afscheid van de serie willen nemen. (PS. Melisa, schrijf eens door aan je fanfic).

Wat maak jij ervan?

Mini recensies #4Wat maak jij ervan? door Karin Luttenberg
Ook door deze auteur: Handlettering doe je zo!
| Juli 2019
Genres: Doeboek
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789043921473
Uitgave: Paperback
four-stars

Wat maak jij ervan van topauteur Karin Luttenberg is de ultieme uitlaatklep voor al jouw creativiteit. 192 pagina's barstensvol unieke en inspirerende opdrachten en teksten om jou in je eigen creatieve flow te krijgen. Teken, schrijf, knip, plak, handletter, gebruik veel kleur of juist weinig. Persoonlijker wordt het niet, je bepaalt zelf wat jij ervan maakt. Karin helpt je op weg, inspireert en enthousiasmeert.

Als je dol bent op boeken die je creatief uitdagen, dan is Wat maak jij ervan zeker iets voor jou. Het doet een beetje denken aan Wreck this journal, al hoef je dit boekje niet kapot te maken. Het zit vol met creatieve opdrachten waarin je wordt uitgedaagd om iets te tekenen of te maken.

De opdrachten zijn niet moeilijk en lekker afwisselend. Het gaat er niet om of het mooi wordt, maar dat je het gewoon probeert. De opdrachten die ik tot nu toe heb gemaakt, vond ik erg leuk om te doen: ze zorgden er mede voor dat ik de rest van de dag even vergat. Zeker in deze maand is het een ideaal cadeautje.

Welk van de drie boeken zou jij oppakken?

Tags:

Divider

2 responses to “Mini recensies #4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.