Mini recensies #18

Geplaatst op 20 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Ik heb weer een aantal boeken gelezen waar ik kort iets over wil zeggen!

Joe Speedboot

Mini recensies #18Joe Speedboot door Tommy Wieringa
Uitgever: De Bezige Bij | Juli 2005
Genres: Roman
Aantal pagina's: 315
ISBN: 9789023414339
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.Tommy Wieringa schreef met Joe Speedboot een gedreven, aanstekelijke ontwikkelingsroman, met een hoofdrol voor de mateloze verbeeldingskracht van één man.Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft voorgoed zijn spraakvermogen verloren. Hij is de zelfbenoemde chroniqueur van het dorp Lomark. Zijn fascinatie voor de nieuweling Joe Speedboot is grenzeloos: Joe Speedboot, de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is. Nauwgezet observeert Fransje hoe nog een nieuwkomer de natuurlijke orde van het dorp komt verstoren: Joe's stiefvader Papa Afrika, een zachtaardige Nubiër met gazellenogen die een kleine scheepswerf begint op de oever van de Rijn. Dan verschijnt de geheimzinnige Picolien Jane, een beeldschone Zuid-Afrikaanse, aan wie Fransje zijn kronieken opdraagt en voor wie levenslange vriendschappen op het spel worden gezet. In haar komen alle verhalen samen, met noodlottige gevolgen.Op originele wijze en met speels vernuft, toont Tommy Wieringa de loop van een geschiedenis, waarin niemand aan zijn bestemming ontkomt.

Ik vond het een beetje een absurd boek, maar toch vond ik het bijzonder. De observaties van een klein dorp waren treffend. Met vlagen was het boek grappig, maar vaak had ik ook zoiets van ‘wtf lees ik nu een boek over armpje drukken?’

Vele hemels boven de zevende

Mini recensies #18Vele hemels boven de zevende door Griet Op de Beeck
Uitgever: Prometheus | Oktober 2014
Genres: Roman
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789044627695
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Lou is 12, Eva 36, Elsie 42, Casper 46 en Jos 71. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

Vele hemels boven de zevende bleef nog lang in mijn hoofd rondspoken. Het boek had me diep geraakt, ook al moest ik er even aan wennen hoe alle vijf de personages met elkaar verbonden waren. Elk personage werd me dierbaar en het voelde alsof ik er zelf bij was.

At grave’s end

Mini recensies #18At grave's end door Jeaniene Frost
Ook door deze auteur: Halverwege het graf
Serie: Night Huntress Universe #3
Uitgever: Avon | December 2008
Genres: Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 342
ISBN: 9780061583070
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Some Things Won’t Stay Buried … At Grave’s End

It should be the best time of half-vampire Cat Crawfield’s life. With her undead lover Bones at her side, she’s successfully protected mortals from the rogue undead. But though Cat’s worn disguise after disguise to keep her true identity a secret from the brazen bloodsuckers, her cover’s finally been blown, placing her in terrible danger.

As if that wasn’t enough, a woman from Bones’s past is determined to bury him once and for all. Caught in the crosshairs of a vengeful vamp, yet determined to help Bones stop a lethal magic from being unleashed, Cat’s about to learn the true meaning of bad blood. And the tricks she’s learned as a special agent won’t help her. She will need to fully embrace her vampire instincts in order to save herself – and Bones – from a fate worse than the grave.

Het is alweer jaren geleden dat deel 1 en 2 in het Nederlands verschenen en deel 3 nooit verscheen. Ik had al wat Engelse delen verzameld en besloot deel 3 te gaan lezen om te bepalen of ik verder wilde met de serie. Het was aardig, maar niet zo meeslepend als ik eerder ervaarde. Tijd om de serie aan de kant te leggen. Wel lezen als je zin hebt in sexy vampiers.

Tags: , , ,

Divider

One response to “Mini recensies #18

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.