Mini recensies #13

Geplaatst op 21 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ik heb weer drie boeken bij elkaar gezocht die ik even kort onder de aandacht wil brengen. In deze 13e editie van de mini recensies bespreek ik een graphic novel, vervolgdeel en een non-fictieboek.

Thornhill

Mini recensies #13Thornhill Uitgever: Ploegsma | Augustus 2017
Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 539
ISBN: 9789021677736
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Ella is net verhuisd, het is 2017, en vanuit haar kamer kijkt ze uit op een groot vervallen huis, Thornhill. Ze denkt in de verwilderde tuin een meisje te zien, en gaat op onderzoek uit.
Parallel lees je het verhaal van Mary. Thornhill was een opvanghuis voor meisjes, en Mary was een van de laatste bewoners, toen het huis in de jaren tachtig werd opgeheven...

Thornhill is een interessant boek: een mix tussen een graphic novel en een jeugdroman. Jaren terug zag ik hem staan en las ik een deel van het boek: nu heb ik hem eindelijk opnieuw kunnen lezen. Ik vind het een prachtige mix tussen tekst en illustratie: tussen heden en verleden. Het verleden wordt verteld vanuit een dagboek en het heden enkel met illustraties. Ook zonder de tekst wordt er een compleet verhaal duidelijk. Ik vond het prachtig, mysterieus en aangrijpend. Ook komt bijvoorbeeld het vrij onbekende ‘selectief mutisme’ aan bod. Aanrader!

A world without princes

Mini recensies #13A world without princes door Soman Chainani
Ook door deze auteur: The school for good and evil
Serie: The School for Good and Evil #2
Andere boeken in deze serie: The school for good and evil
| April 2014
Genres: Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 433
ISBN: 9780062104922
Uitgave: Luisterboek
Goodreads
two-half-stars

After saving themselves and their fellow students from a life pitched against one another, Sophie and Agatha are back home again, living happily ever after. But life isn't exactly a fairytale. When Agatha secretly wishes she'd chosen a different happy ending with Prince Tedros, the gates to the School for Good and Evil open once again. But Good and Evil are no longer enemies and Princes and Princesses may not be what they seem, as new bonds form and old ones shatter.

A world without princes is het tweede deel van de School of Good and Evil. Het was geen slecht boek, maar ik vond hem ergens een beetje seksistisch? Ik heb het boek geluisterd via Storytel en naar mijn beleving duurde het echt een eeuwigheid eer ik hem uit had. Ik weet nog niet of ik zin heb om het derde deel nog op te pakken…

Wiccapedia

Mini recensies #13Wiccapedia: Gids Voor Moderne Witte Magie | Juni 2011
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 297
ISBN: 9789463592307
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Deze frisse, moderne gids, geschreven door twee beroemde heksen, onthult de
geheimen van het wicca-universum en geeft nieuwe heksen een recept voor geluk. Het doel van de auteurs als ‘spirituele levenscoaches’ is heksen te helpen hun dromen waar te maken met een snufje heksenknowhow. De wiccatraditie gaat ervan uit dat alle dingen ‘magickal’ zijn; jij hebt de kracht in je om de wereld om je heen beter te maken.

Wiccapedia bouwt voort op dit geloof door gebruik te maken van een relatief nieuwe richting in de wicca die gebaseerd is op engelenenergie: Angelic Wicca, die respect voor de aarde en alles wat leeft op de eerste plaats zet. Shawn en Leanna delen praktische informatie over alle aspecten van de moderne hekserij: van het e-mailen of sms’en van spreuken en het maken van drankjes in de magnetron tot het gebruik van traditionele hulpmiddelen zoals het pentagram en kristallen; het aanroepen van gidsen en engelen voor hulp; het leren in de toekomst te kijken met behulp van een glazen bol, numerologie of zelfs de witte ruis van je tv; en het interpreteren van dromen en tekenen van dierbaren die ‘over zijn gegaan’.

Wiccapedia werd me aangeraden nadat ik had aangegeven me weer te willen verdiepen in hekserij. Er werd wel een kanttekening gegeven: waarschijnlijk zal je niks nieuws leren. En dat bleek ook. Het lezen van dit boek was een combinatie van ‘dit weet ik al’ en ‘dit zie ik anders’. Het is geen verkeerd boek, maar ik vind het een nogal eenzijdige kijk op hekserij en wicca. Ik miste verdieping en bronvermelding. Het boek ziet er wel prachtig uit.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.