Mini recensies #11

Geplaatst op 17 september 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Ik heb de laatste tijd weer drie boeken gelezen die ik even kort met jullie wil bespreken en wil laten zien. Ditmaal bespreek ik een YA fantasy, een soort body positivity journal en een sprookjesachtig vervolg.

The Girl king

Dit boek klonk heel tof en gaaf, maar boeide me uiteindelijk echt helemaal niks. Ik vond het voorspelbaar en soms zelfs saai. Eigenlijk is er niks blijven hangen, dus zo veel indruk heeft het op me gemaakt. #not.

Love je lijf

Mini recensies #11Love je lijf Uitgever: BBNC | Mei 2020
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789045325217
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Love je lijf is het allereerste journal dat zich volledig wijdt aan self-love en body-positivity, oftewel het hebben van een positief lichaamsbeeld. Auteur Fariha Roisín spoort je aan om een andere denkwijze aan te nemen over je fysieke zelf. Dit unieke journal bevat originele opdrachten, quotes van diverse schrijvers, dichters en kunstenaars die body positivity aan het licht brengen, en prachtige illustraties van de hand van Monica Ramos.
Fariha Roisín is een Australisch-Canadees schrijver uit Brooklyn. Ze heeft geschreven voor Al Jazeera, The Guardian, Vice, Fusion, The Village Voice, Teen Vogue, BuzzFeed en Medium. Ook heeft ze een blog over selfcare geschreven door The Hairpin en is ze de auteur van de poëziebundel How to Cure a Ghost. Neem ook eens een kijkje op haar Twitteraccount @fariharoisin en Instagramaccount @fariha_roisin.

Allereerst: supermooie vormgeving! Ook de inhoud wist te bekoren en ook te confronteren. Met jezelf en je houding naar de wereld. Het was fijn en leerzaam en ik zal hem zeker mee gaan gebruiken. Er wordt in dit boek gesproken over allerlei vormen van vooroordelen en phobia’s, als fatphobia, racisme en white privilege etc. Heel leerzaam dit!

Als je van dit soort non-fictie boeken houdt en er ook wat meer mee aan de slag wilt, dan is dit boek een aanrader. Er zitten namelijk allemaal opdrachten in die je kunt doen.

Het meisje in de toren

Mini recensies #11Het meisje in de toren door Katherine Arden
Ook door deze auteur: De beer en de nachtegaal
Uitgever: LS Amsterdam | Oktober 2018
Genres: Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789024577972
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal.
Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa's gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko – Vorst, de winterdemon uit de verhalen – en samen redden zij Vasilisa's volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt.
Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey.
Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben. Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges – en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is – wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.

Prachtig vervolg op De beer en de nachtegaal. Wederom een enorm sfeervol boek in een sprookjesachtige Russische setting. Echt een aanrader: ik kijk er naar uit het derde en laatste deel te lezen.

Het boek is vooral heel erg mooi omdat de sfeer zo goed wordt overgebracht. Het was wederom niet lastig voor te stellen hoe de personages en het landschap eruit zagen.

Weer drie heel diverse boeken! Welk boek van deze drie zou jij oppakken?

Tags: , ,

Divider

One response to “Mini recensies #11

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.