Mijn schrijfplannen voor 2022

Geplaatst op 24 december 2021 door Emmy in Schrijven / 0 Comments

Zo schrijf je met moeite een boek en zo zit je volop in allerlei verhalen. De creativiteit stroomt door me heen en ik heb in de kerstvakantie vrijgemaakt om lekker te schrijven. Ik merk dat ik er steeds meer plezier in krijg en mijn eigen stem begin te vinden in de verhalen die ik wil vertellen.

Schrijf ik perfect? Verre van. Maar verhalen vertellen kan ik en ik weet zeker dat dit alleen maar beter kan worden. Gelukkig word ik geholpen door fantastische redacteuren. Dat ter zijde.. ik wil graag meer vertellen over de projecten waar ik me nu mee bezig hou, want het is aardig wat!

Supernerd 2: forever nerd

Zoals jullie vast al weten verschijnt op 14 maart mijn tweede boek, Supernerd 2: forever nerd. Ik heb er heel veel zin in om dit verhaal met jullie te delen. Als je deel één gelezen hebt, dan weet je dat het allemaal eindigde met een best wel nasty cliffhanger (sorry not sorry) en dus móest ik wel door. Dit tweede deel is duisterder dan het eerste deel en rondt het verhaal ook af.

Op dit moment ben ik hard aan het werk om het verhaal te herschrijven zodat het terug kan naar de redacteur. Een flinke klus, maar zeker nodig! Herschrijven vind ik altijd pittig, maar het maakt een verhaal eigenlijk altijd beter. Ik hoef geen drastische dingen te veranderen, gelukkig. Wel zijn er een aantal inhoudelijke foutjes ingeslopen, zijn er een aantal stukken die verder uitgediept dienen te worden én moet ik nog even kritisch kijken naar alle taal- en spelfouten. Dit is en blijft helaas mijn zwakke punt. Gelukkig heb ik echt een taalgenie als redacteur, die me ook echt goede tips voor de toekomst heeft gegeven.

Een kerstverhaal

Begin december ben ik begonnen met een kort kerstverhaal. Het is voor het eerst dat ik een kort afgerond verhaal schrijf en eigenlijk bevalt me dit wel. Het schrijft sneller en plots ben je met een kleiner plot bezig. Dit verhaal speelt zich wederom af in onze wereld, met een vleugje fantasy/mythologie. Ik ben er zelf een beetje verliefd op.

Daar heb ik een drankje voor

Momenteel schrijf ik aan een fantasynovelle welke zal verschijnen als ebook en audioboek. Hoofdpersoon Hannah heeft een fantastische vertelstem en ik denk dat het een heerlijk grappige queer urban fantasy gaat worden.

Een heksenboek

De titel deel ik nog niet, maar van dit boek is de eerste versie al af! Ik ga na de redactie van Supernerd 2 beginnen aan de tweede versie en daarna stuur ik het naar proeflezers. Ik ben zelf enorm hyped over dit verhaal en ik hoop dat mijn uitgeverij er net zo enthousiast over is. Het gaat over heksen op een kostschool in het VK. Heb ik je al overtuigd? Ik hoop heel erg dat dit mijn volgende boek gaat worden, maar het zou ook kunnen dat de novelle eerder verschijnt.

Als ik het zo op een rijtje zie ben ik echt verbaasd over mezelf en mijn kunnen. Ik had niet verwacht dat het schrijven steeds meer als vanzelf zou gaan en dat het ene na het andere idee op komt borrelen. Ik hoop dat ik de komende jaren nog veel verhalen mag maken. Of dit nu novelles, korte verhalen of hele boeken zijn!

Naast het herschrijven van Supernerd 2 hoop ik in de vakantie ook aan de twee kortere verhalen te werken. Pas als ik klaar ben met Supernerd kan ik mezelf focussen op het herschrijven van het heksenboek. Ook daar heb ik veel zin in. En wat daarna komt? We zullen het zien! Ik ben er zo trots op dat ik mezelf auteur mag noemen. Het is echt een droom die uitkomt.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.