Mijn boekenboekje!

Geplaatst op 29 augustus 2012 door Emmy in Boeken, Persoonlijk / 6 Comments

Ik schreef een tijdje terug over het idee wat ik van Vivian’s blog kreeg, het hebben van een notitieboekje waarbij ik alle boeken die ik heb gelezen bijhoudt en deze een cijfer geef. Ik heb begin augustus een schriftje gekocht en ben het vanaf toen braaf gaan bijhouden.
Eigenlijk heb ik meteen mazzel gehad, want sinds ik ben begonnen heb ik al aardig wat boeken op kunnen schrijven. En ik vind het meteen tof om bij te kunnen houden hoeveel ik ongeveer lees! Ook is het fijn om bij te kunnen houden hoeveel sterren in een boek geef en wanneer ik een boek gelezen heb. Want, ondanks dat ik nu ook Goodreads gebruik, heb ik daar nog wel eens dat ik boeken toevoeg die ik al heel lang geleden heb gelezen. Hierdoor heb ik nog totaal geen overzicht wat ik wanneer heb gelezen en aangezien ik, zeker in 2013, een soort leesdoelen wil hebben, leek me zo’n schriftje een goede start. Aan de hand van die lijst kan ik dan een soort schatting maken hoeveel boeken ik in 2013 denk te gaan lezen. Haha, ja ik draaf een beetje door misschien, want het is nog lang geen 2013!
Je vraagt je nu misschien een beetje af waarom ik niet nu al begin met leesdoelen. Het antwoord hierop is simpel: ik heb nog geen overzicht. Ik heb dan nu wel een lijstje van wat ik in augustus heb gelezen, maar de zeven maanden hiervoor, daar heb ik geen echt idee van. Ja oké, de boeken in mijn boekenkast, die ik hier nu heb omdat ik weer bij mama woon, bevatte sinds ik hier weer kwam wonen alleen maar wat boeken die ik nog niet gelezen had, maar dan weet ik nog niet welk boek ik wanneer las. Volgen jullie mij nog?
In ieder geval, ik raad leesliefhebbers zeker aan om zo’n boekje bij te houden. Zeker omdat je niet altijd een computer of goodreads app ter beschikking hebt om door te geven welk boek je hebt gelezen.
Hebben jullie zo’n boekje? En welke boeken raden jullie mij aan?

Bewaren

Tags: ,

Divider

6 responses to “Mijn boekenboekje!

  1. Het verhaal gaat over een vrouw die in de taiga leeft een natuurgebied. Ze heeft geen huis en vrijwel geen eigendommen. Ze ontmoet een man die een ondernemer is en erg down to earth, ze neemt hem mee in haar wereld, waarin ze zonder bezittingen leeft, wordt gevoed door de dieren die haar eten brengen, contact legt via een straal (zielsreizen 😉 ) met andere mensen en dimensies, ze heeft diepgaand contact met de bomen en planten die haar thuis vormen. En ik kan nog wel ff doorgaan, maar leuker is het om het te lezen. Het is niet echt een literair boek, maar het verhaal en de dingen die verteld worden zijn voor ons heel herkenbaar denk ik. <3

  2. Ik ben op Goodreads de strijd aangegaan met mezelf en omdat je de datum dan invult dat je het boek gelezen hebt, heb je een lijstje van dat jaar. Ik houd het dus niet meer op papier bij nu.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.