Met Lily naar Nijntje de musical

Geplaatst op 19 mei 2022 door Emmy in Evenement, Moederschap / 3 Comments

Geen Bumba, Paw Patrol of Peppa Pig: Lily is helemaal hoteldebotel van Nijntje. Nu vond ik Nijntje zelf ook altijd erg leuk, dus vind ik het maar wat schattig dat Lily er zo’n fan van is. Elke avond wil ze het liefst naar Nijntje kijken, ook al heeft ze alle afleveringen al weet ik niet hoe vaak gezien. In bed kletst ze tegen Nijntje, Nina en Snuffie en dansen doet ze het liefst op Dans mee met Nijntje. Kortom: Nijntje is haar grote held. Toen ik een mailtje kreeg dat Nijntje de musical naar Den Bosch kwam, kocht ik meteen kaartjes.

Zondag 7 mei was het zover. We hadden de tweede voorstelling, zodat Lily nog even kon slapen. Ze had niet echt door waar we heen zouden gaan, maar ik wist zeker dat het goed kwam. Hup, Nijntje shirt aan en op naar de Brabanthallen (waar nu tijdelijk Theater aan de Parade is gehuisvest).

Zodra we de foyer binnenkwamen was het al één groot feest. De voorstelling is voor 2+, dus overal waren stuiterende peuters te vinden. Ze konden spelletjes spelen, op de foto met een knuffelnijn, een kleurplaats kleuren en konijnenoren knutselen. Even later was het tijd om naar de zaal te staan, waar Nijntje’s huis al op het podium stond.

We zaten echt goed in het midden, al wilde Lily niet zitten maar staan. Ze vond het eerst ook wel een beetje spannend. Al die mensen en al dat lawaai. En toen kwam Nijntje op het podium…

Lily was zo gefocust en zo gefascineerd. Ze wilde wel steeds bij papa op schoot of staan, maar ze wilde ook niks missen. Lachen dat ze deed toen Snuffie in beeld kwam. En Boris en Barbera. Bijna alle bekende figuren uit de boeken zitten in de show en zijn enorm herkenbaar in beeld gebracht. Daarnaast zijn er veel vrolijke liedjes, waaronder Lily’s favoriet. De liedjes staan ook op Spotify, dus achteraf hebben we er ook van genoten.

De musical is niet alleen voor kinderen grappig. Er zaten wat schunnige mopjes in die je als volwassene oppakt, maar waar je als kind geen weet van hebt.

Een uurtje later was het afgelopen. De papa achter ons gaf ons nog een compliment dat Lily zo goed op haar plek bleef. Logisch, want een behoorlijk deel van het kleine grut kon niet blijven zitten. Ouders die de zaal doorrende om hun kind weg te plukken van het podium, ouders die hun krijsende baby’s de zaal uit tilden of peuters die over stoelen klommen: het hoorde er allemaal bij.

Ik was kapot aan het einde en Lily ook, maar dat stralende gezichtje ga ik nooit vergeten. Na een drankje en een nieuwe Snuffie knuffel gingen we weer naar huis. Dit was een hele leuke ervaring en ik ben ontzettend blij dat Lily het zo goed heeft gedaan. Dat betekent namelijk dat we haar vaker mee kunnen nemen naar culturele activiteiten en dat vind ik wel erg belangrijk.

Nijntje de musical was een gezellig uitje voor de hele familie. Ik ben heel blij dat we zijn gegaan en dat Lily er zo van heeft genoten. Hou de website in de gaten voor de speellijst en voor het wekelijkse Nijntje Journaal.

Tags: ,

Divider

3 responses to “Met Lily naar Nijntje de musical

  1. Wat heerlijk, dat blije snoetje ook! Lily heeft een goede smaak 😉 Ik verheug me er ook echt op om later met onze kindjes naar het theater te kunnen.

  2. Super schattig! Altijd leuk als er in kindervoorstellingen of films van die opmerkingen zitten die je alleen als volwassene snapt, haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.