Mega intens weekend

Geplaatst op 2 november 2015 door Emmy in Persoonlijk, Uncategorized / 10 Comments

Donderdag 29 oktober: geschiedenisnerd

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk had ik gewoon in de planning om stipt 10 uur voor de beurs in Eindhoven te staan voor het boekenfestijn, maar vorige week kreeg ik een appje met de vraag of ik bijles wilde geven. Prima. Dus ik rond een uur of half 12 met de fiets naar Rosmalen. Twee uur lang hielp ik een meisje met wiskunde, geschiedenis en Engels en het was heel leuk en gezellig. Ze zei aan het eind dat ze echt wat heeft geleerd van mijn geschiedenishulp. Ik wist haar namelijk precies te vertellen hoe ze begrippen aan elkaar kon koppelen en ze er een logisch verhaal van kon maken. Zo leuk om te horen. Daarna fietste ik (per ongeluk met een omweg) naar het station; boekenfestijn tijd!

Het boekenfestijn.. tja.. Ik ben er natuurlijk al vaak geweest… Elke keer weer neem ik mijn wishlist mee (het is nu echt een votje) en dit keer wist ik er eindelijk een paar te vinden. Hoera. Toch had ik liever nog wat andere boeken weten te vinden.. En tja.. ik had veel verwacht van het Engelse aanbod..en dat was OKish. Het hele boekenfestijn was OKish. Ik wilde eerst een vlog maken van mijn aankopen, maar had daar toch minder zin in. Sorry. Volgende keer beter.

Wat scoorde ik dan wel?

  • Gabrielle, een graphic novel die me wel aansprak qua verhaal voor wel 0,99 cent.
  • Koning der Wrake van Mark Lawrence. Vorig keer kocht ik het eerste deel. Nice. Ik nam hem mee voor 6,99, maar kreeg hier 20% korting op omdat dit mijn duurste aankoop was.
  • Het verhaal van Phoenix en Het verhaal van Crystal. Deze zocht ik dus al een tijdje. Deel 2 las ik ooit van de bieb, maar deel 3 hadden ze niet. En ik vind deze serie stiekem zo leuk. Voor 5,99 per stuk nam ik ze mee.
  • Budding star het 8e deel van Agent Angel, ook zo’n jeugdserie die ik zo tof vond vroeger… Ik heb deel 7 nog niet, maar toch.. voor 2,99 kon ik hem dus echt niet laten liggen. Engelen <3
  • Het enige boek wat ik echt op de gok kocht, is Burn Mark, een fantasy young adult. Het boek sprak met wel aan.. het gaat over heksen geloof ik.Het koste 2,99.

En dat was het.. ik was nog geen 25 euro kwijt. Prima deal dus.

Overigens… gisteravond kreeg ik nog een boek binnen, als we het toch over hauls hebben, namelijk Corinne, het negende deel van de middernacht serie. Mijn vriend pestte me voor het pakketje te verstoppen… Maar later was ik als een kind zo blij.

’s Avonds kijk ik Expeditie Robinson… En maak ik me op voor een druk weekend.Oh en in de trein las ik Dingen die we zeker weten.

30 oktober: Is de vakantie al voorbij?

De vakantie is al voorbij… Oktober is alweer bijna voorbij. Waar is de tijd!? Vandaag zou ik naar de signeersessie van Julie Kagawa in Rotterdam gaan, dus sprak ik om half 11 af met Annabel op station Den Bosch. Het was echt heel gezellig en we hebben beide twee boeken laten signeren.

juliekagawa

Ze is zo leuk! Zondag mag ik naar de high tea!

Voor Julie heb ik ook een fanart gemaakt die onderdeel is geworden van het fanboek wat Katja en Nanouk hebben gemaakt. Deze is van mij:

ironfey

Eenmaal thuis moest ik mezelf vermaken, want mijn vriend was nog aan het werk. Ik kroop lekker op de bank met de tv aan en pakte het nieuwe boek wat ik binnen kreeg uit, namelijk het derde en laatste deel van de Boy Nobody trilogie: De Verrader. Super tof. Ik heb vandaag (nog) niet gelezen.. Misschien dat ik straks nog verderga in In memory.

31 oktober: Happy Halloween!

Als ik dacht dat gister al intens was, dan was ik nog niet klaar voor het weekend. Vandaag zou namelijk de release party van Leigh Bardugo’s List en Leugens (Six of Crows) zijn. Leigh is een van mijn favoriete schrijvers, dus je kunt je vast wel voorstellen hoe enthousiast ik er voor was. ’s Morgens ruimde ik het huis op en keek ik de nieuwste Avengers film. En de nieuwe aflevering van Supernatural. Daarna fietste ik naar het station; het was tijdddddd. Ik had nog een overstapkaartje naar de eerste klas, dus ik kon echt heel relax zitten tot aan Breda, waar ik had afgesproken met Joanne. Ondertussen las ik Zie me, hoor me. Eenmaal in Rotterdam gingen we met z’n zevenen pizza eten, zingen voor Joost en mochten we daadwerkelijk bij Donner naar binnen om onze heldin te ontmoeten.

De avond was intens, vermoeiend, gezellig (want iedereen weer zien) en het allemaal waard. Er was fantastische taart, er waren leuke spelletjes om te doen en we konden natuurlijk onze boeken laten signeren voor Leigh Bardugo. Top georganiseerd Blossom Books en Donner. Hieronder volgen een paar foto’s ter impressie.

Foto 31-10-15 10 28 58 (1)

Buttons <3

Foto 31-10-15 18 47 56

Die kaart!

Foto 31-10-15 18 48 06

Met Thyrze <3

Foto 31-10-15 19 03 10

Leigh on stage

Foto 31-10-15 21 00 29

Samen met Leigh. Ja, ik ging voor de middeleeuwse look.

Foto 31-10-15 21 11 05

Een gastenboek zonder tekening? Echt niet.

Foto 31-10-15 21 42 14

Blij!

Rond een uur of half 11 was ik op. Ik ben geen avondmens en zo veel mensen vind ik altijd best wel druk om me heen. Ik nam afscheid van allerlei leuke en lieve mensen en ging samen met Joanne terug naar het station. Zij zou zelf via Utrecht reizen, dus ik zat alleen. Maar ik had dus dat fijne kaartje, dus het was prima en rustig om me heen. Ik las verder in Zie me, hoor me, welke ik echt net niet uit kreeg. Rond half 1 was ik thuis en kroop ik in mijn bedje; moe maar voldaan! En morgen zou helemaal episch worden.

1 november: nanonanonano en te episch voor woorden

1 november; de start van NaNoWriMo. Ik hoefde pas om kwart voor 11 van huis weg, dus besloot (ondanks mijn hoofdpijn) te gaan schrijven. Ik knalde er 1,8k uit en was meteen erg trots. Wat een fijne start, ondanks de drukke dag. Ook las ik snel Zie me, hoor me uit, een erg tof boek over reïncarnatie, zonder dat het zweverig wordt. Daarna was het tijd om naar het station te fietsen, met mijn tas vol boeken. Ik mocht namelijk naar de blogger meet & greet met Leigh Bardugo en naar de High Tea met Julie Kagawa. Ben ik een geluksvogel? JA! Hoe deze meetings waren, zal ik laten zien (en vertellen) in een andere blogpost. Te veel evenementen in één dagboekje lijkt me een beetje overkill. Het was in ieder geval fantastisch. Leuke mensen en uiteraard ook wat weten te regelen voor de Boeken Adventskalender. In de trein las ik Geestesoog, het nieuwe boek van James Dashner, welke ik tijdens de terugreis meteen uit had. Ik vond het een stuk leuker dan de Maze Runner. Ook las ik verder in In memory, welke ik uiteindelijk thuis op de bank uit wist te lezen.

Foto 02-11-15 08 35 59

Voortaan wil ik de dagboekjes op maandag plaatsen, vandaar dat het een wat kortere is dan vorige keer.

Ik las vier boeken:  Dingen die we zeker weten, Zie me, hoor me, Geestesoog en In memory.
Ik kreeg vier boeken: List & Leugens, Rebel, Corinne en Boy Nobody: de verrader.
Ik kocht: een aantal boeken op het boekenfestijn.

Foto 02-11-15 08 37 47

Tags:

Divider

10 responses to “Mega intens weekend

  1. Jet

    Wat heb je veel gedaan!!!! Cool dat je Julie Kagawa hebt ontmoet, ik vind haar boeken echt enorm gaaf!! Ze ziet er ook heel aardig uit! Leuk weer, zo’n dagboekje!

  2. Nicole

    Wat een gaaf weekend heb je gehad!
    Wat leuk dat je beide auteurs ook 2 keer hebt mogen ontmoeten/spreken. 😀
    Wat had ik graag bij de signeersessie van Julie Kagawa geweest en de release party/meet and greet van Leigh Bardugo.
    Maar afspraken die helaas niet verzet konden worden *sad face*
    Hopelijk komen ze ooit nog een keer naar Nederland *fingers crossed*

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.