Magic Fair

Geplaatst op 25 juli 2018 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Afgelopen vrijdag reden wij in de avond af naar het zuiden van Nederland, om neer te strijken in Heerlen, waar wij een hotelletje hadden geboekt. Op zaterdagochtend reden wij met ons hele hebben en houden door naar Kerkrade, waar op het terrein van Kasteel Erenstein het tweedaagse fantasyfestival Magic Fair gehouden zou worden.

Van dit soort locaties word ik dus echt heel erg blij. ZO MOOI.

Hoewel ik zelf eerder nog niet bekend was met het festival, was het vroeger op een andere locatie en slechts een dag. Dit zorgde er voor dat niemand echt een idee had van hoeveel mensen er zouden komen. Wij waren in ieder geval reuze benieuwd en waren al rond 10 uur aanwezig om op te bouwen.

Op zaterdag ging het festival echter pas om 15.00 uur open. Best heftig, want het was bloed heet. Ik ben zo blij dat we een koelbox bij hadden en zo’n 10 flesjes water, want het was hard nodig!

Mijn kraampje!

De locatie vond ik erg gaaf; ik ben behoorlijk vaak het kasteel in geweest om te plassen en ik genoot er echt van. Ik heb een aantal jaar terug in een zelfde soort kasteel geslapen en dat vond ik ook erg sfeervol. Tja, ik heb nu eenmaal een fascinatie met kastelen; altijd al gehad! Daarnaast was het weer natuurlijk prachtig (zij het warm) en stonden de kraampjes lekken in de schaduw (GELUKKIG).

Om het kasteel zat een heuze gracht en er was ook een hoeve. Hier binnen waren ook wat kraampjes. Ik ben vooral fan van de mooie treurwilgen.

Hoewel de locatie prachtig is, miste het festival ergens aan sfeer. Er was amper muziek, de aankleding was magertjes en er was te weinig eten en drinken op handen, waardoor er – zeker op zaterdag – veel mensen eerder naar huis gingen en ook veel standhouders klaagde van de honger. Ik denk dat de organisatie zich daarin een beetje vergist heeft, maar ik denk ook dat ze deze punten mee kunnen nemen naar volgend jaar en dat het dan veel beter kan worden. Ik hoorde ook dat de optredende band bijvoorbeeld in spijkerbroek stond; dat doet wel een beetje afbreuk aan de sfeer. Maar misschien ben ik ook gewoon een beetje verwend.

Een aantal kritieken werden meteen meegenomen en verbeterd op de zondag. Er was meer eten te koop en er was ook meer te doen. Je merkte ook wel dat het wat drukker was, veelal gezinnen met kinderen. Toch had ik er zelf net wat meer van verwacht. Ikzelf heb dan ook verlies gedraaid, wat ik wel erg jammer vindt. Maar aan de andere kant; je kunt niet altijd goed draaien en ik heb mooie nieuwe contacten gelegd en veel nuttige lessen geleerd. En tja, ook lekker aan mijn linten voorraad kunnen werken.. haha!

Waaaaaah. Wat een mooierd is Gizmo he?

Een paar van mijn verkopen was ook aan mensen die mij kenden van social media en dat is natuurlijk een gigantisch compliment. Mettertijd zal ik merken dat ik ook op festivals meer en meer herkend zal worden en wie weet wat dit gaat opleveren. Gelukkig heeft Rob wel iets beter gedraaid met zijn spullen.

Kortom; leuk klein festival in het zuiden van het land, maar ik had er zelf net iets meer van verwacht. Misschien dat het ook wel actiever was geweest als het niet zo bloedje heet was.

Ga jij wel eens naar fantasy festivals? 

Tags:

Divider

5 responses to “Magic Fair

  1. Priscilla

    Wat een ontzettend mooie locatie en je kraampje zag er weer geweldig uit. Jammer dat het niet zo lekker ging. Sta je binnenkort weer op een ander festival?
    Gizmo is echt super knap <3

  2. Ja ik snap je helemaal! Ik vond het ook zeker voor deze hitte vrij duur wat drinken betreft. Twee muntjes voor een klein bekertje. Ik snap dat ze wat moeten verdienen maar had bijvoorbeeld ook flesjes aangeboden. Zeker met deze warmte geen overbodige luxe

  3. Ik ben toevallig laatst naar de fantasy meet en fair geweest in Coevorden. Heel kleinschalig qua stands en dingen er om heen, maar midden in het centrum en dat trok gewoon meer mensen want het winkelend publiek ging ook gewoon kijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.