Maansteen

Geplaatst op 12 september 2011 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

 

Als maanmens en als kreeft kon ik het niet laten om een maansteen aan een hanger aan te schaffen. Oke, het is alweer een hele tijd terug dat ik hem kocht, maar ik draag hem niet zo vaak. Hoe dat komt? Dat zal ik eens vertellen.
Het is namelijk zo dat ik maar een periode per maand de drang heb om hem te dragen; tijdens volle maan. En laat ik er dan nou net last van krijgen! Veel te zwaar wordt hij dan, veel te veel maanenergie in en rondom mij. Ik heb al genoeg van mezelf! Wel typisch dat ik hem niet tijdens nieuwe maan wil dragen, want dan heb ik juist vaak het gevoel dat er te weinig maan om me heen is. Typisch is dat, klopt ook niet helemaal. Maar je moet je gevoel niet negeren, heb ik zo onderhand wel begrepen.
Vrouwelijk is hoe je de steen kan noemen, en maan. Het is fijn om de steen dichtbij je te hebben als je last hebt van je menstruatie en alle zooi die er bij komt kijken. Ik vind de maansteen wel een beetje kwetsbaar voelen, alsof ze snel krassen krijgt, alsof ze fragiel is als een bloem. Toch heeft ze ook een soort kracht, een soort energierijke kern van vrouwelijke energie. Energie die je zowaar omver zou kunnen blazen. Een soort van bron van gevoelens. Een beetje alsof ze emoties en gevoelens op kan zuigen zodat je er minder last van hebt.
De maansteen heeft uiteraard ook weer wat betekenissen en ik wil wel weer eens zien hoeveel dingen er dit keer overeenkomen.
Maansteen is een variant orthoklaas met een blauwachtig kattenoog effect. De steen is parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans.
Werking
Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij PMS, menstruatieklachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftigend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.
Reinigen, opladen & verzorgen
Maansteen is een hele zachte en broze steen. Er komen gemakkelijk krassen in en hij is zeer breekbaar. Met het onderhouden van de steen is het verstandig om chemicaliën, fel zonlicht en water zo veel mogelijk te vermijden. Als de steen zijn glans verliest kan je deze opwrijven met een doek met eventueel wat olie erop. Maansteen kan natuurlijk bijzonder goed opgeladen worden in het maanlicht.
Toepassingen
Maansteen kan op of bij het lichaam gedragen worden.
De spirituele werking van maansteen wordt ondersteund door hem op het voorhoofd te leggen.
De psychische werking van maansteen wordt ondersteund door hem op het voorhoofd te leggen.
Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is tegen bij slapeloosheid en slaapwandelen.
Nou, oordeel maar weer zelf. Soms vind ik het een beetje eng dat het gevoel overeenkomt met wat er in het algemeen over bepaalde zaken wordt gezegd. Aan de ene kant denk ik dan: tja, die betekenissen zijn er niet voor niets en die komen niet zomaar ergens vandaan. Het feit dat je ze hetzelfde ervaart, is alleen maar positief want hierdoor lijkt het te kloppen. Aan de andere kant denk ik: is het niet nep. Heb ik het niet gewoon ergens vandaan geplukt?

Maar ja, ik weet dat dat laatste niet kan, want ik ben helemaal geen stenen kenner, laat staan dat ik van elke steen weet wat ze doet. Ik luister naar mijn intuïtie en gevoel… En laat de maansteen daar nou net voor staan.

Bewaren

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Maansteen

  1. Ik wist niet dat de psychische werking van maansteen wordt ondersteund door hem op het voorhoofd te leggen. Ik heb een moeilijke tijd in mijn leven, en mijn zus raadt me aan een maansteen te kopen. Hopelijk helpt deze steen me wel!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.