Lughnasadh – al twee jaar magie herontdekt

Geplaatst op 2 augustus 2022 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Het is Lughnasadh (Loe-na-sah)! Aankomend weekend ga ik dit met de coven vieren, maar de periode is in mijn ogen al begonnen. Het is een bijzondere periode. Ik vind dit ook altijd wel een bijzonder feest. En daarvoor moeten we even twee jaar terug in de tijd gaan.

Mijn heksenpad begon als tiener al, maar sinds twee jaar ben ik er véél actiever mee bezig. Ik zit bij een coven, volg een jaaropleiding Traditionele Hekserij en het wordt elk seizoen een groter deel van mijn leven. Zo mooi! En twee jaar terug kwam de coven voor het eerst samen. En sindsdien is er zo veel verandert. We hebben zo veel van elkaar geleerd, over onszelf geleerd. En het is alweer een jaar geleden dat dezelfde coven in een nogal heftige storm terecht kwam. Waar we alleen maar sterker zijn uitgekomen. Het gevolg daarvan is wel dat er allerlei emoties aan dit jaarfeest kleven. Emoties die een plek moeten krijgen en zullen krijgen. Het voelt dan ook niet vreemd dat een aantal van deze gevoelens juist nu heel erg omhoog komen en klaar zijn om aangepakt te worden.

En dat past ook wel bij Lughnasadh, want Lughnasadh is het eerste oogstfeest. De eerste gewassen zijn klaar om van het land gehaald te worden en zo is dat ook met ons leven. We zitten zelf nu nog volop in de vakantie natuurlijk, maar het is wel al tijd om – naast het rusten – te gaan bedenken wat klaar is om geoogst te worden. Om aangepakt te worden. De herfst komt er al weer aan en dus is het tijd om je alvast voor te gaan bereiden waar je aan kunt gaan werken.

En daarnaast is het een periode om te vieren en te danken. Sta eens stil bij wat de aarde ons allemaal heeft gebracht. We mogen de natuur dankbaar zijn, voor al het graan, de vruchten, de groenten, de dieren. Het is dan ook een feest van overvloed en dankbaarheid. Nu eten we bijna altijd samen met de jaarfeesten, maar nu is het een perfect moment om een maaltijd met elkaar te delen.

Overvloed hoeft natuurlijk niet perse is materieels te zijn. Deel je liefde, je vreugde en je aanwezigheid met degene die je lief hebt. Met de mensen die het nodig hebben. Ga samen wat doen wat jullie beiden voldoening geeft. Een fijn gesprek, afval prikken of gewoon genieten van elkaars aanwezigheid.

In de periode van Lughnasadh heb ik veel momenten gepland met dierbaren. Ik vind het fijn dat ik van hun aanwezigheid van kan genieten en dat we er voor elkaar zijn. Juist nu.

Fijne viering!

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.