Lobsters: een extreem awkward liefdesverhaal – Tom Ellen & Lucy Ivison

Geplaatst op 8 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 11 Comments

Lobsters: een extreem awkward liefdesverhaal – Tom Ellen & Lucy IvisonLobsters: een extreem awkward liefdesverhaal door Lucy Ivison, Tom Ellen
Uitgever: Blossom Books | juni 2015
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789020679816
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Hannah en Sam kennen elkaar niet, maar hebben allebei dezelfde missie: niet als maagd naar de universiteit gaan. Niet dat ze nou per se op zoek zijn hun lobster, nee, seks is gewoon iets wat ze een keer gedaan moeten hebben zodat ze verder kunnen met hun leven. Ze hebben hiervoor nog precies één zomer. Maar in plaats van een onvergetelijke vakantie vol jaloersmakende romantiek en stomende seksmarathons, gaat het er tijdens de zomer van zowel Hannah als Sam nogal awkward aan toe.

De nutteloze maar goedbedoelde raad van vrienden en gênante dates helpen ook niet echt tegen hun diepgewortelde angst om voor altijd seksloos door het leven te gaan. Gelukkig helpt het lot een handje om hen bij elkaar te brengen. Nu moeten ze alleen nog in zichzelf én in happy endings leren vertrouwen.

Wat een mooie kaft heeft dit boek zeg. Ach, klets niet Emmy, dat zeg je alleen maar omdat je hem zelf gemaakt hebt. Ja, het feit dat een van mijn grootste dromen is uitgekomen (het vormgeven van een boek), maakt het dat ik zo trots ben als en pauw. Hierdoor heeft zo’n boek als dit al een streepje voor, natuurlijk. Maar ik beloof je, de inhoud is al net zo hysterisch als de buitenkant. En I love it. De humor die Tom en Lucy lieten zien in het Skypegesprek spat van de pagina’s van Lobsters af.

Het boek gaat over Sam en Hannah die het beiden verschrikkelijk vinden dat ze nog geen seks hebben gehad. Beginnen aan de universiteit als maagd kan dus echt niet, aldus de tieners. Ze kennen elkaar niet, maar het lot helpt gelukkig een handje mee.

Dit boek zit vol met heerlijk Engelse humor, eigentijdse elementen en Harry Potter verwijzingen. Ik heb me ziek gelachen om pagina 119 en het einde is zo awkward en zo realistisch dat het gewoon perfect is. Zelden was een jongeren boek dat zo eerlijk over de eerste keer is, als deze.

Nu ben ik zelf wel van de piemelgrapjes. Mocht je preuts zijn, dan is dit niet echt een boek voor jou. Nu was ik als tiener helemaal niet bezig met seks, maar waar Lucy en Tom heel goed in geslaagd zijn is om echte tienergedachten op papier te zetten. Ook het feit dat Lucy Hannah heeft geschreven en Tom Sam, maakt het verhaal kloppend. Geen gelul, zo denken jongens of meisjes.

Als je van mening bent dat dit boek echt vol met seks zit en niets anders, dan kom je bedrogen uit. Want dit boek draait vooral om het vinden van jezelf en keuzes durven maken. Ok, en het vinden van een ideaal vriendje. Op ieder potje pas een dekseltje, zeg maar. Hier komt de nodige dramatiek en hysterie bij kijken, maar he.. Zo denken tieners. Het is fantastisch.

Toch vond ik het geen wauw-fantastisch-dit-blijft-me-altijd-bij-boek. Het is vermakelijk en heeft me laten lachen, dat zeker, maar heel erg bijzonder is het nou ook weer niet. Het is dat typische stukje slice of life waar we zo van houden. De karakters komen tot leven en worden bijna tastbaar. Je merkt dat Tom en Lucy hun eigen ervaringen hebben gebruikt en dat ze echt in staat zijn een leuk verhaal te maken, maar ergens vraag ik me af of ze dit kunstje weer kunnen flikken, zonder dat het hetzelfde gaat worden.

Ach, wat zeur ik nou. Lobsters is een heerlijk boek wat iedereen zou moeten lezen deze zomer. Het is niet te dik (geen excuses meer!), lekker opvallend (matcht bij elk badpak, I promise!) en je wordt er vrolijk van. Ennuh, heb ik al verteld dat ik de omslag heb ontworpen?

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

11 responses to “Lobsters: een extreem awkward liefdesverhaal – Tom Ellen & Lucy Ivison

  1. Matcht bij elk badpak, haha 😀 Well, sold! Nou ja als je zegt dat het niets voor preutse mensen is misschien dat toch weer niet :’) Leuke recensie!

  2. Wat een mooie omslag ! Bijna zonde om open te doen… :O) Super dat je deze mocht maken ! Ik heb het boek liggen en ga er dit weekend in beginnen.. ben benieuwd of ik je mening deel. Meestal lees ik geen recensies voor ik het boek heb gelezen maar dit keer moest ik even het verhaal achter de omslag lezen !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.