Liesl & Po – Lauren Oliver

Geplaatst op 9 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Liesl & Po – Lauren OliverLiesl & Po | 2012
Aantal pagina's: 205
ISBN: 9789044333411
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Nadat haar vader is overleden, wordt Liesl door haar wrede stiefmoeder opgesloten op een kleine zolderkamer. Op een nacht krijgt ze bezoek van een geest, Po.
Diezelfde nacht moet de leerjongen Will van zijn baas een belangrijk magisch kistje wegbrengen. Per ongeluk raakt dit kistje verwisseld met het kistje met de as van Liesls vader. Deze verwisseling is het begin van een spannend avontuur...

Koop dit boek bij Bol.com

Ik heb Liesl & Po vooral meegenomen uit de bibliotheek omdat de omslag me betoverde met zijn mooie illustratie. Dat het een B-boek was, kon me eigenlijk weinig schelen. Lauren Oliver kende ik natuurlijk als van haar Delirium serie en Voor ik val en ik wist dat ze ook nog dit kinderboek had geschreven. Ik was meteen benieuwd, want het verhaal leek me wel leuk!

Op de voorkant staat ‘Een magische verhaal over vriendschap’. En dat is het. Het is een bijzonder mooi verhaal dat kinderen mee kan nemen een wonderlijke wereld in en ze heerlijke uren vol magie kan doen laten beleven. Helaas was dit voor mij een wat afgezwakte vorm, maar toch vond ik het een leuk boekje.

Ik vond de personages interessant en de zoektocht die Liesl moet ondernemen past voor mijn gevoel perfect in de beleving van het kind. Po en Bundeltje waren hierbij een leuke toevoeging en Will is zo’n jongen waar je altijd van zult houden. Het feit ook dat er niet echt een tijd werd benoemd waarin dit verhaal zich afspeelt, vond ik extra goed. Zo ga je zelf een wereld vormgeven en die van mij leek een beetje op een wereld die leek op de Victoriaanse tijd. Maar ik denk dat anderen het weer als een boek zien dat zich in een heel andere tijd plaatsvind. Dat vind ik tof: het is zo lekker tijdloos.

Wat ik eigenlijk mis aan dit boek zijn illustraties. Als dit boek nou net zulke mooie illustraties had gehad als op de omslag, dan zou dit boek echt perfect zijn geweest en dan zou ik het ook zeker aanschaffen. Het verhaal leent zich er namelijk erg goed voor, omdat het vol met karikaturale personages zat waarbij ik meteen een beeld kreeg.

Liesl & Po is een leuk jeugdboek met een goede boodschap over een meisje dat haar hart durft te volgen. Vriendschap staat centraal in dit boek en diezelfde vriendschap zorgt voor een tocht langs een stapel bijzondere personages die allemaal grappig, spannend of eng zijn.

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Liesl & Po – Lauren Oliver

  1. Dit boek heb ik wel eens bij een Boekenfestijn in mijn handen gehad, maar om eerlijk te zijn; ik heb geen goede ervaringen met Lauren Oliver en daarom legde ik het steeds weer terug. Het is vooral ook de mooie illustratie die ervoor zorgde dat ik het oppakte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.