Libster award-vragen

Geplaatst op 11 maart 2015 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Joost tagde mij met de liebsters award, welke ik al een aantal keer heb mogen ontvangen. Ik besloot niet het hele riedeltje weer te doen, maar besloot enkel de vragen te beantwoorden die hij stelde. Ja, krijgen jullie toch nog eerder een soort ask me anything-blog. Mocht je meer vragen hebben; stel je vraag!

1. Welke prestatie zou jij binnen tien jaar willen behalen? (zoals een diploma, werk, eigen huis, vakantie naar een mooi land enzovoorts)

Ik zou graag huisje, boompje, beestje willen. Een fijne baan in het onderwijs en daarnaast freelance werk kunnen doen als illustrator; hopelijk nog veel in het boekenvak! Maar een eigen huisje en wat kinders, dat staat heel erg hoog op mijn wenslijst. Maar we weten nooit wat de toekomst brengt, toch?

2. Wat was het leukste wat je in je kinderjaren hebt gedaan?

Oh jee.. Dat zou ik dus echt niet weten he? Ik kan me niet echt iets herinneren waarvan ik denk; wauw, dat ik dat toen heb gedaan! Ja, Disneyland was leuk, maar om dat nou het leukste te noemen? Ik weet het niet! Misschien is het kennismaken met Harry Potter een betere mijlpaal?

3. Wat zou je doen als je de tijd stil kon zetten en hierdoor enorm veel vrije tijd hebt?

Nu? Voor hoe lang staat de klok dan stil? Ik zou denk ik als een malle mijn onderzoeken gaan uitwerken; zodat ik aan het eind van het schooljaar veel meer ademruimte heb. Ik kom nu eigenlijk een beetje tijd te kort om er goed aan te kunnen werken.. Dus ik zou de klok steeds stilzetten als ik er aan moet werken.. Dan hou ik meer ademruimte en dus vrije tijd over voor de leuke dingen als de tijd wél doortikt; blog-, lees-, teken- en schrijftijd, anyone?

4. Hoe ziet jouw ideale diner er uit?

Italiaans. Lasagne met een heerlijke tiramisu toe? Of Japans en dan heerlijke eend. Ik hou van veel eten, dus je kan me altijd meeslepen naar een goed diner.. Sushi, iemand?

5. Als je een magisch wezen zou kunnen zijn, wat zou je dan worden?

Is een engel magisch? Engelen hebben me altijd al gefascineerd en ik geloof ook zeker dat ze er zijn. Dus ik kies daar voor.. Het lijkt me heerlijk om mensen te kunnen helpen en bij te kunnen staan!

6. Welke mensen die je al kende voor het bloggen lezen jouw blog vaak?

Vaak vaak vaak.. Geen idee eigenlijk. Ik krijg wel eens wat reacties op facebook, maar ik heb geen idee of er iemand is van ‘vroeger’ die het structureel leest. Mocht je dat doen, laat het dan vooral weten! Verder heb ik eigenlijk de meeste van mijn vrienden leren kennen via het bloggen. Echt veel mensen van vroeger heb ik helaas niet meer om me heen.

7. Voor welk vak haalde jij vroeger op de basisschool enorm hoge cijfers en ben je er nog steeds goed in?

Geschiedenis! Op de laatste schooldag van groep zes vertelde de juf dat er twee leerlingen een tien min op hun rapport hadden. Ik had echt zoiets van ‘ik niet hoor!’ en ik kleurde verder. Tot mijn naam werd genoemd! Ik stond een 10 min voor geschiedenis.. Terwijl ik voornamelijk de verhaaltjes aan het lezen was. Helaas heb ik het vak niet in de bovenbouw van de middelbare door kunnen zetten, anders was mijn liefde voor geschiedenis misschien nog wel groter geweest!

8. Welke eigenschap heb jij niet, maar zou je eigenlijk wel willen bezitten?

Zelfverzekerdheid

9. Wat was de laatste keer dat je ontzettend hebt lopen fangirlen/fanboyen?

Een tijdje terug over Castiel, toen ik de funkopop binnen kreeg. Tja.

10. Je krijgt de kans om een fictief personage uit een boek/serie te halen, maar je moet wel een bestaand persoon in het boek/de serie stoppen die je goed kent. Wie zou je uit een serie/boek halen en wie zou je erin stoppen?

Offert iemand zich op? Ik denk dat Joost heel graag wil daten met Celeana, dus die stop ik daar in. Dan tover ik Castiel tevoorschijn… Al vind mijn vriend dat misschien minder tof.

11. Je krijgt de kans om een feest te organiseren waarbij je vijf gasten mag uitnodigen. Ze mogen dood/levend/fictief/bestaand zijn, alle opties staan open! Welke vijf personen nodig jij uit?

Ik nodig al mijn blogmatties uit (ook al zijn het er meer dan vijf), want zonder jullie zou ik me heel erg eenzaam voelen. Love you!

Later werd ik ook nog eens getagd door Diana! Haar vragen waren de volgende:

1: Als je zelf iets mocht maken, zoals een boek, film, serie of een game. Wat zou je dan kiezen.  En waar zou het over gaan.

Een boek of een serie.. Wellicht over de avonturen die ik met Dungeons & Dragons heb beleefd. Het zou in ieder geval vol magie zitten!

2: waar geef jij je laatste euro’s aan uit?

Aan eten… Want zo gaat het in het echt.

3: Hoe ziet jou ideale weekend er uit?

Met zo min mogelijk huiswerk. Mooi weer, lekker stukje lopen. Wellicht afspreken met mede boekennerds. En lekker een boekje lezen en serie kijken. Lekker niksen dus!

4: Beschrijf de dag van gisteren.

Gisteren was het maandag. Ik stond om 7 uur op en begon mijn dag met blogjes lezen, sinaasappels uitpersen en een boterham met hagelslag. Om kwart voor 9 sprong ik op de fiets naar mijn werk. Van half 10 tot half 3 moest ik werken. Tijdens het werk heb ik een les tekenen overgenomen, een vervanguur gedraaid, wat gelezen en later nog uitleg gegeven over biologie. Toen fietste ik naar huis en ben ik thuis – terwijl TLC op de achtergrond stond – als een gek verder gegaan met mijn to do list. Snel eten en wachten tot mijn vriend thuiskwam, want om half 8 komen de mensen van D&D al. Van 8 tot 11 hebben wij gespeeld.. En toen ging ik naar bed. Einde.

5: Wat is jou leukste outfit?

Oh.. Ik ben niet zo fashion bewust. Ik heb wel wat voorkeuren.. Zo draag ik tegenwoordig graag mijn jurkjes en heb ik een paar leuke shirts die ik graag draag. Ook een geruite houthakkersblouse wordt veel gedragen. Zo blijf ik toch ergens in de buurt van de beroepskeuze-test uitslag die ik ooit kreeg (boswachter)

6: Wat is je favoriete parfum?

Ik draag vrijwel geen parfum, omdat ik er niet goed tegen kan. Huilen.

7: Wat is jou beste en slechtste eigenschap?

Zeg, is dit een sollicitatie? Haha. Mijn slechtste eigenschap is denk ik dat ik ontzettend onzeker ben en dit invloed laat hebben op mijn prestaties. Ook ben ik een mega uitsteller en een slordevos. Een goede eigenschap die ik heb is dat ik makkelijk mensen kan helpen en erg enthousiast ben. Denk ik.

8: Welk boek die je ooit hebt gekocht vond je een flop?

Geen idee.. Ik heb niet zo veel echt slechte boeken gekocht.

9: Wat is je favoriete eten?

Lasagne, chocolade, sushi, een lekkere uitsmijter… En nog wel meer

10: Hoe zien jou huisdieren er uit?

Ik heb momenteel één kat. Hij heet Arach en het is een Knuffelbeest. Hij is bruin met zwart met witte pootjes en een wit befje.

11: Wat is het leukste uitstapje wat er nog op de planning staat?

Londen baby.

Kom maar op met die nieuwe vragen!

Tags: ,

Divider

4 responses to “Libster award-vragen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.