Lezersfeest en andere hersenspinsels

Geplaatst op 12 maart 2014 door Emmy in Boeken, Evenement, Persoonlijk / 8 Comments

Het is 16.38 als ik mijn blogger open en begin te typen. Eindelijk even een momentje voor mezelf, alvorens de kunstgeschiedenislessen zullen beginnen. Achter me luisteren studenten aan de pop-academie naar snoeiharde rock. Ik kan het wel waarderen, ondanks mijn ietswat slaperige hoofd (want ik viel in slaap in de bus). Vandaag is een mooie dag. Lekker gewerkt. Een tijdje in het park gehangen. Bijna 1,25 boek uitgelezen. Ok. Ik las een delaatste 50 pagina’s van een boek en ben ondertussen op 2/3 van het volgende boek, dus ik mag niet liegen.
Nu zit ik dus in de sub-kantine van de school, een beetje wiebelend op mijn stoel want eigenlijk moet ik best wel plassen.

Vandaag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie te vermelden dat jullie afgelopen zondag een kei-harde boekenparty hebben gemist. Zo. Nee hoor. Ik zal niet zo gemeen zijn. Maar het was echt wel bere gezellig!
lezersfeest-5
Mochten jullie het ondertussen nog niet gelezen hebben, afgelopen zondag was er in Oss het eerste ‘Lezersfeest’ en er zou een YA panel zijn georganiseerd door Joany van Craving Pages. Ik had mezelf meteen voor dat panel aangemeld want he, een dagje over boeken kletsen, dat kan ik wel! Dus zondag zag ik Lilian al weer, want zij was er ook, evenals Joanne en Esmee van Storyhunters en – uiteraard – Joany zelf.
Eerst hebben we ijs gegeten. Want dat is een prima lunch. Zo leerden we oa. dat Esmee probleemloos 4 bollen ijs wegeet. Hiermee is dus bewezen dat ik niet degene ben die zijn ijs het snelst op heeft. Zo. Weer een gerucht de wereld uit.

Braaf op tijd zijn we naar de bieb vertrokken en zochten we onze hoek op. Heule fijne banken en te leuke tafeltjes met boekenprint. Zucht. Had ik maar een grotere tas bij me.

Hoewel het helaas niet zo mega druk was (LOPEN JULLIE EENS WAT TOFFE PRIJZEN MIS ZEG!) hebben we echt een enorme lol gehad. Althans, ik wel. Het bewijs is te vinden in dit 63 minuten durende filmpje waarin we ontzettend leuk waren.
Hoogtepunten: Lilian en ondergetekende die de YA-quiz wonnen en de sprint naar het boek ‘Onsterfelijk’. Echt dames. Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor de super leuke middag die ik heb gehad. Jullie zijn hilarisch. Snel weer!

Mocht je nu spontaan in huilen zijn uitgebarsten omdat je er niet bij was (ja ik weet het, het was mooi weer), dan raad ik je aan het filmpje te kijken, dan was je er toch een beetje bij.

Zo. En nu ga ik genieten van mijn persoonlijke overwinnen wat betreft ‘hoe houd ik pubers onder de duim en hoe doe ik dit als het er 65 tegelijk zijn’ en van mijn uitzicht op een oud dametje dat een zak vol wc-rollen gebruikt als kruk. En nieuwe recensies typen natuurlijk.

Dames, BEDANKT!

Tags: , , ,

Divider

8 responses to “Lezersfeest en andere hersenspinsels

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.