Leuke vragen en dus ook leuke antwoorden

Geplaatst op 27 juli 2020 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Op mijn verjaardag wilde ik een winactie organiseren én feitjes over mijzelf delen. 30 worden is toch wel een dingetje, al voel ik natuurlijk nul verschil. Nu is het tijd om antwoord te geven op de leuke vragen die zijn ingestuurd. Onderaan vind je tevens de winnaar van de winactie!

Wat is je favoriete plek in Ierland? Ik ben er nog nooit geweest en wil graag weten wat ik absoluut niet mag overslaan.

Ierland is fantastisch! Het heeft een heel divers landschap, dus elke plek heeft zo z’n mooie punten! Wij vonden Kylemore Abbey erg tof! Dit was vroeger een landhuis, daarna een klooster, toen lang een school en nu een fantastische locatie om te bezoeken. Ook is er in Ierland een tof openlucht museum waar je echt de lekkerste scones ever kunt halen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk op school als mediathecaris is de omgang met leerlingen. Ik vind het fantastisch om hun boeken te mogen aanraden die ze dan op mijn advies ook echt meenemen.

Qua illustratiewerk vind ik het fantastisch om mooie tekeningen te maken en die in het wild terug te zien. Als auteur vind ik het heerlijk om in een andere wereld te kunnen duiken. Als blogger vind ik het fantastisch om te horen wanneer iemand een boek op mijn aanraden heeft gekocht en als webshopeigenaar word ik er gelukkig van om nieuwe kaarsen te bedenken en te maken.

Als je één personage van Harry Potter weer tot leven mocht wekken, wie zou dat dan zijn en waarom?

Ja kak. Vet moeilijk, vooral omdat ze natuurlijk met bosjes zijn gegaan. Sommige van hen waren nodig en logisch, maar pijn deden ze wel! Ik zou gaan voor Fred, omdat ik dat een van de pijnlijkste vind en het was ook totaal onnodig.

als je zou overwegen Nederland te verlaten (als in emigreren) waar zou je heen gaan? Indien mogelijk, welke stad/plaats?

Ierland of Schotland. Wat een fijne plekken vind ik dat zeg! Het is jammer dat Schotland bij de UK hoort, want de Brexit vind ik echt wel een dingetje. Ik vind Edinburgh een hele prettige stad, maar ik zou iets kleiners als bijvoorbeeld Pitlochry ook overwegen. In Ierland vind Galway en Kilkenny echt heel leuke plaatsen.

Bij beide landen zou ik een kasteel op het platteland ook wel goedkeuren hoor…

Welke delen/eigenschappen van jezelf heb je verwerkt in Stephanie en wat totaal niet?

Steph en ik delen onze geekness: D&D, tekenen, anime kijken, lezen etc. Ook ik fantaseerde altijd dat ik bijzondere krachten had en de wereld kon redden, maar weet dondersgoed dat ik daar een te grote schijtluis voor ben.

Wat we niet delen is dat Steph geen goede band met haar ouders heeft en dat zij wel tot diep in de nacht kan blijven tekenen. Ik ben echt geen nachtmens.

Ik ben wel benieuwd of je van plan bent om nog meer boeken te gaan schrijven?

Ja! Ik ben bezig met een nieuw boek én heb alweer een idee voor een volgende. #schrijverstruggles.

wat is je favoriete geurkaars uit jouw shop?

Deze vraag krijg ik vet vaak. Ik kan er kort in zijn: weet ik niet. Dit verandert namelijk per moment en is afhankelijk van de tijd van het jaar en mijn humeur. Zo ben ik nu bijvoorbeeld dol op de geur van Fierce Warrior omdat het me doet denken aan wierook.

Wat vind je het zwaarste aan het moederschap?

Het loslaten en de twijfels ‘doe ik het wel goed?’. Qua vermoeidheid overleef ik het wel… vooral omdat Lily een superchille en blije baby is die de hele nacht doorslaapt en ’s morgens gewoon lekker in bed ligt te spelen tot ik haar kom halen. #blessed.

Als je een jurk zou mogen ontwerpen, wat zou er dan op staan?

Boeken? Katten? Regenbogen? Dobbelstenen? Alles bij elkaar? Geen idee.

Heb je nu nog wel genoeg tijd om te lezen door de drukte nu om je heen?

Ja hoor. Maar of ik er de concentratie voor heb is een andere vraag. Ik blog wel minder, vooral omdat ik niet altijd evenveel puf of tijd heb om achter mijn laptop te gaan zitten. En dan heb ik ook nog eens een switch gekocht…

Wat een fantastische vragen zijn er ingestuurd! En uit die lijst moest ik natuurlijk een winnaar kiezen en dat is geworden: Cindy! Gefeliciteerd! Mail je me je adres?

Tags:

Divider

One response to “Leuke vragen en dus ook leuke antwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.