Leuk, leuk, leuk!

Geplaatst op 29 augustus 2014 door Emmy in Persoonlijk / 16 Comments

Een blog is een persoonlijk iets.. Iets waar je toch je ei in kwijt kan en al je passies neer kan gooien, om anderen mee te laten genieten. Ik geniet er werkelijk waar ontzettend veel van.. En dat allemaal dankzij jullie! Thanks! Want zonder jullie had ik een aantal persoonlijke succesverhalen mis gelopen.. En daarom vandaag ook een persoonlijk blogje over… Van alles? Eens eentje die spontaan getypt is en niet ingepland. (want stiekem was ik dat eerst wel van plan).

Van mijn zomerdoelen is niet veel gekomen.. Wat word je toch snel lui bij zo veel dagen vrij. Toch heb ik veel gelezen en tja.. heus wel wat gedaan. Maar ik merk dat ik toch liever met ieder bezig ben. Ik vind het stiekem dus niet zo erg dat ‘het gewone’ leven weer begonnen is. Zo ben ik deze week weer begonnen met werken. Op een andere school en drie dagen per week. Is weer eens wat anders dan 1,5 dag! Dat vind mijn bankrekening ook wat fijner.

Ik vind het heerlijk werk: ik ben surveillant en invaller op een middelbare school. Voornamelijk oppasser dus, maar toch is het ontzettend leerzaam als je een docentenopleiding doet. Ik heb op mijn eerste dag (gisteren) al meteen een les moeten invallen in 3 havo. Oh wat houd ik toch van onderbouw leerlingen. Ik vind ze echt ZO leuk. Maar ik doe meer: ik geef ook rekenles! Ja, ik doe een opleiding tot docent Beeldende Vorming en ik geef rekenles. Ha. De kinderen vinden het minder, maar ik krijg als het goed is twee klassen en ik kijk er nu al naar uit om elke week een uurtje met mijn klasjes door te brengen. Maandag leer ik de andere klas kennen. Ik vond – ondanks dat het nog heel rustig was gisteren – het heel erg leuk om weer op school rond te lopen. De school heeft echt een superfijne sfeer… En nog leuker: maar 6 km van huis… Dat betekent: a. geen reistijd van 1,5 uur en b. ik kan fietsen! Niet dat ik fietsen leuk vind: maar ik moet echt aan mijn conditie werken.. Die is zo slecht. Het voelt lekker om weer te kunnen bewegen en er echt een reden te hebben om het daadwerkelijk te doen. Met de bus kan altijd nog.

Daarnaast is ook het zwembad weer open dus kan ik eindelijk weer gaan zwemmen! Vanmorgen zijn mijn vriend en ik in het water gesprongen. (Bedankt oma voor de zwemkaart!) Het was HEERLIJK. We hebben meer dan een uur gezwommen en ik heb genoten van het zwemritme. Ik hoop dat ik de mogelijkheid kan behouden elke vrijdagochtend te zwemmen.. Maar dat is een beetje afhankelijk van een eventuele stageplek. Ik hoop dat ik op de school waar ik werk ook mijn stage kan lopen. Zou fijn zijn! Dat is even afwachten op het antwoord.

En dan nu het persoonlijke succesverhaal. Sommigen zullen vast wel eens van mij gehoord hebben dat ik in de plaatselijke bibliotheek herkend werd door mijn blog en tweets. Dat vond ik al super leuk en we hebben gegevens uitgewisseld. In de eerste afspraak die daar op volgde is er afgesproken dat ik in ieder geval een workshop illustreren ga geven tijdens de kinderboekenweek (deze workshop ga ik ook tijdens die week in Lelystad geven overigens!). Super leuk natuurlijk… Maar nog leuker was een mailtje van een paar dagen terug: of ik weer even langs kon komen. Tuurlijk. Ik woon er immers naast. Na de afspraak verliet ik stuiterend de bibliotheek.. Want: IK GA CURSUSSEN GEVEN! YES. Ik ben nu officieel een cursusdocent bij Cultuurspoor. Hoe VET is dat!? En het leuke: ik ga een cursus BLOGGEN geven! Waaaaaaaaah. Voor nu zijn het twee cursussen: voor jongeren (10 tot 14) en voor volwassenen. Ik hoop heel erg dat er animo voor is. 6 september ga ik in ieder geval mensen proberen te enthousiasmeren tijdens de Cursusmarkt. Echt.. alsof ik op een roze wolkje zit. Van mijn grote hobby, toch een soort van mijn beroep maken.

Al dat positieve nieuws en het weer actief kunnen zijn, hebben wel een goede boost gegeven voor mijn humeur. Want ja, met een (vaster) inkomen maakt de boel toch een beetje makkelijker. Eerlijk is eerlijk! En dan voelt het ook beter om naar het boekenfestijn te gaan.. Want man.. Komende week gaat ook heerlijk worden. Druk, maar heerlijk. Maandag werken, dinsdag werken en dan naar mijn opa’s 80ste verjaardag op een awesome locatie. Woensdag overdag nog niets, maar ’s avonds weer school. Donderdag weer werken en vrijdag met Joanne naar Utrecht: Deborah Harkness meeten (AAAAAAAAAAAAAAAAAH) en het boekenfestijn <3. Zaterdag de cultuurmarkt en zondag manuscripta. Veel te leuk allemaal. Druk. Maar oh. Zo. Leuk!

Kom maar op: awesome jaar.

PS. Ik ben overigens al weer druk bezig met het brainstormen voor de boeken adventskalender van dit jaar πŸ˜‰

Tags:

Divider

16 responses to “Leuk, leuk, leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.